Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

„Já jsem jebal, když byl Kristus ještě ucho.“ Ukrutně nahláškovaný Clint Eastwood, který si nebere servítky. Pobavil jsem se královsky. Škoda jen, že závěrečná pasáž z operace na Grenadě už mírně pokulhává. Nutno sledovat v původním českém dabingu, byť nedostatek dabérů je na opakujících se hlasech znát. „A potom to byla ta přičmoudlá v Bangkoku. Ta ji měla fakt napříč.“ (962., 3. VIII. 2014) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Clintův úvod jako z partesu, kdy sedí ve vězení a vypráví spoluvězňům své zážitky. "Šoustám už tolik let. Nejlíp jsem si zašukal v Da Nangu. Holky byly prohlížený denně. A my šukali bezpečně, spořádaně, profesionálně a po vojensku. Do tý doby, než nějakej pičus napsal domů mamince, že si v Jižním Vietnamu zavrzal. Pěkně to rozmázli. Výbor kongresmanů, jeden kripl vedle druhýho, který v životě nebyli v armádě, oznámili námořní pěchotě, že jim ruší opušťáky. A my na to zareagovali po našem. Zasalutovali jsme, udělali čelem vzad a poklusem jsme se vrátili do místního bordelu, kde jsme chytili kapavku a filcky... a nepěknej vztah k něžnýmu pohlaví." Hlášky 100%, akce 50%. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Prvá polka a výcvik "lenivých" mariňákov trošku pripomenul Full Metal Jacket, potom avšak všetko zapadne do takého priemeru a jediné čo stoji za pozeranie je Clint Eastwood a jeho sarkastické hlášky, ktoré nemajú chybu, ale sú veľmi drsné. Vedia však veľmi pobaviť, hlavne scénka, keď jeden z mariňákov behá dokola. Tento film má za úlohu hovoriť sproste. Ak sa chcete pridať do partie sprosťákov a predbiehať sa v sprostých výrazoch, potom si ho určite zožeňte ako výučbové DVD. Je však jasné, že Clint nakrútil už aj ďaleko lepšie filmy. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Správný americký voják je drsný voják - furt šoustá (to cituji), pere se, ale když jde o akci, dokáže nasadit krk. Clint Eastwood hraje takového správného vojáka, který je neustále ve vězení a jeho jedinou šancí dostat milost je vytrénovat ve schopné vojáky hromádku nezvedených amerických teenagerů. DVD: Jako bonus tříminutový trailer. Film 1/4, Bonusy 1/4, Zvuk 3/4, Obraz 4/4 ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Well, well, well... Clinte , Clinte. Začátek měl neskutečněj potenciál a skvělej nástup. I když jsme tu už pár filmů měli o drsnejch seržích a rotách v přípravce, který si to vyžíraj, tohle se zdálo být jiné. Ty kydy a hlášky , které Clint kolem sebe rozséval bych komukoliv jinému nebral, u něj mne však neskutečně bavily. Svého zjizveného starého vlka, kterej ještě umí mladejm natrhnout kožich zvládal s bravůrou. Jenže pak Clint přišel na záklanu a představil se průzkumákům. Fakt nevěřím, že i s pitomým velitelem, předchůcem Highwaye, by pravidelná jednotka na US základně mohla žít v takovým bordelu a nedisciplíně (o exotech v jednotce ani nemluvě). To jak je dával do latě bylo fajn a Clintovi nelze upřít, že mu to v tom armádním tričku na cvičáku či v prérii seklo i když je to už starej dědek. Když v uniformě salutoval vlajce na základně, věřil jsem mu to. Jenže pak došlo na nezbytné přiblblinky typu konflikt a bitka s majorem, náhlé prozření Highwayovi jednotky kdy svýho seržu trapně podržela a samotná bojová mise... Tady už jsem nevěděl, zda koukám na špatný válečný film, nebo na špatnou komedii... Závěrečná pohádka o hodném generálovi a sesazeném neschopném veliteli mi začala prudce zvedat tlak čemuž nepřspěl ani závěr s armádním big bandem a americkou vlajkou v každém záběru. Vím, že Eastwood je patriot. Proč ne. Ale nic by se nemělo přehánět a tady to to vlastenectví krapet posralo ten dobrej zbytek. Škoda. Tři plechovky piva. * * * ()

Galerie (68)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)
  • Eastwood musel ještě před natáčením získat souhlas amerického ministerstva obrany, aby mohl natáčet na skutečných vojenských základnách. Ministerstvo ale nemělo příliš pochopení, a tak byl scénář změněn a pravidelná armáda v něm byla nahrazena námořní pěchotou. (ClintEastwood)
  • Kubánské obrněné transportéry, které útočí na na četu americké pěchoty, jsou BRDM-2. (Horryx)

Reklama

Reklama