Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (252)

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Nejlepší jsou drsné hlášky drcené mezi dásněmi válečného veterána. I žulová kostka je proti Eastwoodovi jen měkota. Zábavné i vážné. Vojenská akademie se starým vlkem v čele. Konec je sice trochu k smíchu, ale možná ten amatérismus je více reálný, než si myslíme. Po všech těch super akčních scénách z jiných filmů, se tohle blížilo více realitě. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tři hvězdy jsou až až.Clint opět v roli drsňáka s věčně nasraným výrazem a hlasem.První půlka mě hodně bavila, a dokážu si představit tuhle část filmu za čtyři hvězdy.Pak to ale po hodině trochu vadne, k čemuž přispěje blbě natočená,a i trochu uspěchaná rádoby bojová akce.Znovu jen průměr.A utvrzuje mě to v tom, že spoustu výbornejch filmů s hlavní roí pro Clinta netočil on sám.60%. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Tento film funguje preto, lebo je z 80. rokov. Hláška strieda hlášku a tieto hlášky by v dnešnom filme neboli až tak vtipné, ako keď ich prednáša Clint, Van Peebles a spol. uprostred 80. rokov. "Má tak zovretú prdel, že sere hubou". Atď. Že je dej predvídateľný, je iba dobre, snáď nikto nečakal, že spracovávaní mariňáci svojho veliteľa niekedy zradia. Clint tu robí idiota aj zo svojej postavy, keď ho ničí bývalá žena, bolo mi ho ešte viac ľúto, ako jeho chlapcov pri výcviku. Príjemná jednohubka, dôstojný hláškovací predchodca Posledného skauta.... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Zvláštny film. Najmä koncept filmu, ktorého záver znehodnotil dobré dojmy, bol pomerne veľkým prešľapom. Prvé dve tretiny filmu - skvelá zábava, Eastwoodov seržant Highway bol na neudržanie, charakteristický bol hlavne ostrý a urážlivý humor bez rešpektu voči pravidlám, až som mal miestami pocit, že to celé smeruje k paródii vojenského výcviku. V závere sa to však celé mení v amerikanizmus najhrubšieho zrna a reklamu americkej armády. Keď som si to premietol spätne, tak si to viem predstaviť ako súčasť nejakého prvoplánového proma, ktoré si však nezachovalo žiadnu dôstojnosť. Záverečné bojové scény sú titiž natoľko primitívne a naivné, že aj totálny pacifista by vedel posúdiť ich nulovú hodnovernosť. Keby to nebolo také do-očí-bijúce, tak by bol môj postoj trošku benevolentnejší, ale po tom skvelom úvode, pretože ten sa tvári ako výsmech vojenskej mašinérii a potom facka. Škoda. 75%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Dost drsnej film. Eastwood je v roli valecnyho veterana vynikajici a vlastne na nem stoji celej film. Nejlepsi casti filmu jsou, kdyz se s nekym dohaduje nebo buzeruje svoje marinaky, protoze ze sebe fakt sype jednu ultimatni hlasku za druhou. Kdyz se dohaduje se svoji manzelkou, tak to pusobi spis komicky. Mozna to tak ale bylo mysleny, tezko rict. Kdyby ten film nebyl tak dlouhej, dal bych pet, ale takle tam je precejen nekolik hluchejch mist a nekolik scen, ktery tam bejt nemuseli, takze jen za 4*. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Když je ve 35. minutě nastoupena četa před Highwayem (Clint Eastwood), tak k ní přichází voják s ručníkem kolem pasu. Kolem čety ale projde o mnoho později, než by ve skutečnosti měl. (Duoscop)
  • Název filmu je odvozen od bitvy o Heartbreak Ridge z korejské války, známé také jako bitva o Wendengli. Bojovalo se mezi 13. zářím a 15. říjnem 1951. (Marek06)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama