Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seržant Thomas Highway, veterán z války v Koreji, kde získal řadu vysokých vyznamenání, je sice tělem i duší voják, ale měl problémy s pitím a následnými rvačkami, takže je nakonec potrestán a převelen. Vrací se do školy, kde má cvičit nováčky námořní pěchoty. V jednotce, kterou dostane na starost, vládne totální chaos. Všichni by to vzdali. Ne tak seržant Highway. Pěstí a upřímným chlapským slovem žene rozmazlené rekruty na cvičák, a zanedlouho udělá průzkumáka dokonce i z černocha Stitcha Jonese, který byl v civilu něčím tak opovrženíhodným, jako je rockový zpěvák. Píše se rok 1983 a cepovaní vojáci se nekompromisnímu postoji a tvrdosti svého seržanta pošklebují jen do okamžiku, kdy dostanou rozkaz k bojovému nasazení na Grenadě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jmenuju se zbrojní seržant Highway a vypil jsem víc piva a vychcal víc krve a měl víc děvek a zmlátil víc chlapů než vy všichni blbci dohromady." Tak to je ta správná vojna. Seržant Highway nezná hodiny nebo možná lže, ale umí naučit improvizovat, překonávat a adaptovat se tak dobře, jako nikdo z úřednickejch teoretiků. Výcvik je to zkrátka dokonalej a akce typu trička, AK 47 a Švéd ("Utrhnu ti hlavu a naseru ti do krku.") dokáže skvěle pobavit. Horší je to se samotnou invazí na Grenadu, která byla i rezolucí Valnýho shromáždění OSN prohlášena za porušení mezinárodního práva. Navíc srovnávat týdenní napadení Grenady s prohranou válkou ve Vietnamu a remízou v Korei je poněkud nesmyslný, ale pro účely filmu to celkem funguje. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

První půlka je naprosto výbornou eastwoodovskou komedií, které bych dal i 4*, když se to ale někde za půlkou přeloupne v klasicky kýčovitý a trapný americký hurá vojenský film, plný klišé, skřípal jsem zubama a chtělo se mi zvracet. Řekl bych, že tenhle film americká armáda používá k náborově propagandistickým účelům. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Na víc než dvě hodiny je tu té zábavy přece jen trochu málo a akční sekvence se pak vůbec nepovedly. Poslední třetinu se "skutečnou akcí" na Grenadě bych úplně vypustil. Clintovo držkování  ale samozřejmě kouzelné a testosteron tu ze všeho stříká proudem a zapamatovatelných hlášek i situací je tu slovy pana seržanta plná řiť. Van Peebles před pádem do zapomnění taky snesitelnej a typickej osmdesátkovej "negr" a tak vcelku  spokojenost. Za tři ()

Fr 

všechny recenze uživatele

RETRO: „JSEM TADY PROTO, ABYCH VÁM ŘEKL, ŽE ŽIVOT, JAKEJ JSTE ZNALI, PRÁVĚ SKONČIL. RÁNO VÁM ZAČÍNÁ PEKLO ...“ /// Film plnej toho pravýho Eastwoodova charismatu. Všechno je super, až na tu 80´tkovou (trochu blbou) válečnou pasáž. Ta v dnešní době neobstojí a táhne hodnocení dolů. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Ve Vyškově jsme dostali novýho četaře. Má nějak moc stužek.. 2.) Jsem chlastající drsnej lampasák, kterýmu přezdívaj „Highway“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE * NAPĚTÍ ne ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Správný americký voják je drsný voják - furt šoustá (to cituji), pere se, ale když jde o akci, dokáže nasadit krk. Clint Eastwood hraje takového správného vojáka, který je neustále ve vězení a jeho jedinou šancí dostat milost je vytrénovat ve schopné vojáky hromádku nezvedených amerických teenagerů. DVD: Jako bonus tříminutový trailer. Film 1/4, Bonusy 1/4, Zvuk 3/4, Obraz 4/4 ()

Galerie (68)

Zajímavosti (11)

  • Kubánské obrněné transportéry, které útočí na na četu americké pěchoty, jsou BRDM-2. (Horryx)
  • Před začátkem natáčení neuměl Mario Van Peebles (desátník Stitch Jones) hrát na kytaru. Absolvoval několik rychlých lekcí, aby přesvědčil Clinta Eastwooda (seržant Thomas Highway), že by mohl hrát roli rockové hvězdy. (Marek06)
  • Natáčení probíhalo v Kalifornii. (reich)

Reklama

Reklama