Reklama

Reklama

Půlnoc v zahradě dobra a zla

  • USA Midnight in the Garden of Good and Evil (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nejdůležitější vánoční oslava v Savannah má šokující závěr, během nějž příjemný a slušný hostitel Jim Williams (Kevin Spacey) zabije člověka. Oslava je u konce a začíná luštění záhady. V této skvělé adaptaci bestsellerového románu Johna Berendta, založeného na skutečných událostech, vypráví režisér Clint Eastwood o vraždě na pozadí života obyvatel Savannah. Neobvyklá atmosféra, kterou se Eastwoodovi podařilo vytvořit, postupně umocňuje četné nejasnosti, které se v souvislosti s touto záhadnou vraždou objevují. Kevin Spacey a John Cusack – v roli novináře, který se snaží zjistit, co se opravdu oné památné noci stalo – vévodí skvělé sestavě herců, mezi nimiž najdeme Jacka Thompsona, Alison Eastwoodovou či Lady Chablis. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Prislo mi, ze se Clint tak trochu nemoh rozhodnout, co to vlastne chce tocit. Pribeh o novinari, potkavajicim zvlastni lidi? Pribeh o zvlastnich obyvatelich Savannah? Soudni drama o bohatym znamym chlapkovi obvinenym z vrazdy? Jasne, je tu od vseho neco, ale nic z toho neni vypilovany k dokonalosti. Coz ale rozhodne neznamena, ze by film byl spatnej. Lehce prehnana 150 minutova stopaz nijak nevadi, film nenudi a i kdyz Clint nikam nespecha a i pres perfektni pribeh se toho vlastne zase tolik nedeje a dava hlavne prostor postavam, stejne film docela svizne utece, na cemz ma taky podil fakt, ze je proste zajimavej, spousta postav je spravne divna a cely to ma takovou lehoulince mysteriozni atmosferu. Navic se tu seslo kvalitni herecky obsazeni, bohuzel Cusack v hlavni roli nepobral moc charisma a tak ho ve vsech scenach zastinuje spickovej Spacey. Takze ve vysledku kvalitni drama a zaslouzeny 4*, divim se, ze ma film jen 67%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Eastwoodov Twin Peaks. Na prvykrat vam najskor bude vadit stedra stopaz (vlastne cela uvodna polhodina by sa dala kludne vystrihnut a film mohol kludne zacinat vrazdou Billyho Hansona), ale ked si sympaticky uletene postavicky tohoto mestecka zamilujete, tak pri dalsich reprizach budete vdacny za kazdu minutu navyse, ktoru v tomto mestecku stravite a pomale tempo nebude predstavovat ziadny problem. ()

Reklama

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Záhadná vražda v Savannah. Eastwood mohl tentokrát film trochu zkrátit, to je pravda, ale stejně jde o zajímavou podívanou. Kevin Spacey jako milionář podezřelý z vraždy a John Cusack jako novinář z New Yorku, který má případ popsat a prověřit, jsou oba skvělí. Za zmínku stojí i malá role Geoffreyho Lewise a především mladé režisérovi dcery Allison, která je opravdu krásná a elegantní. Určitě nadprůměrný a zajímavý film, s doslova Twin Peaks atmosférou, podbarven tradičně kvalitní Niehausovou hudbou. To hlavní však mělo pro Clinta teprve přijít. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Ať si každej říká co chce, mě se ten film líbil. Pravdou je, že byl docela dlouhý, ale mě to nějak nevadilo. Zápletka je výborná. John Cusack se ocitá jako Alenka v říši divů, zvláštní lidi a jejich chování. Líbí se mi detaily, které by tam vůbec nemuseli být, ale nebýt nich, tak by se člověk opravdu nudil. Tím myslím třeba tu scénku, když jde John spát a pustí si magneťák, kde jsou zvuky velkoměsta. Aby mohl usnout, protože je na něj zvyklý. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Tak tento film sem opravdu nepobral...starej ostřílenej Clint si asi řekl, tak co bych si tak natočil teď? Mám za sebou kupu westernů, jedno drama o uprchlém trestanci, jednu romanci...tak co bych si tak zkusil teď? Aha, že by něco trochu mysteriozního a z Jihu? Čas zabíjet se mi docela líbil, Kevin Spacey se tam osvědčil, to bude můj první herec, John Cusack je taky mladej a nadějnej...a já si dám tentokrát od hraní pohov, o to víc si smlsnu na režii, udělám z toho trochu Lynchovinku na můj způsob...a už je nápad na další film na světě. To by bylo, aby se to nepovedlo! A vida, ono se to "kupodivu" nepovedlo...nezáživná a podivně podivná historka s rádoby bizarními postavičkami...no Clinte, holt, nevyšlo to, nic se něděje, i Mistr Cowboy se někdy utne, zvlášť když se pustí na cizí píseček, nevadí, nic se neděje, příště to bude opět lepší, až si to teda vyřídíš s Genem Hackmanem a dalšími padouchy.... Těším se zase někdy nashledanou! ()

Galerie (50)

Zajímavosti (6)

  • V rámci příběhu dbal Eastwood na to, aby reálie filmu neodbíhaly od skutečných událostí. (ClintEastwood)
  • Ještě před natáčením se Eastwood rozhodl promluvit s tehdejším Williamsovým obhájcem Sonnym Seilerem. Advokát Seiler se při natáčení stal pro režiséra nejbližším konzultantem a získal ve filmu i malou roli - zahrál si soudce Whita, který vedl soudní jednání. (ClintEastwood)
  • Natáčení začalo v květnu roku 1997 a jeho průběh provázely a narušovaly stejně velké kontroverze, jako kdysi samotný případ. Rozvášněná atmosféra doprovázela tvůrce a osoby, které se podílely na produkci filmu, téměř na každém kroku. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama