Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rok 1937. Japonsko zahájilo okupaci Číny. Mladý čínský bojovník Chen Zhen se předčasně vrací ze studií v Japonsku, aby vyšetřil a pomstil smrt svého mistra kung-fu, který byl zavražděn Japonci za nevyjasněných okolností. Situaci navíc komplikuje Chenův vztah k japonské dívce Mitsuko. Hongkongský film Gordona Chana vznikl v r.1994 jako remake snímku Fist of Fury z r. 1972. Legendárního Bruce Lee v titulní roli nahradil jeho neméně zdatný nástupce Jet Li. (Vojcl)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (135)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Tento remake původního Fist of Fury s Brucem Lee je asi lepší. To ovšem neznamená, že se Fist of Legend vyhnulo nudě mezi bitkami, ale furt je to menší nuda a méně debilní dialogy a hlavně herci než ve Fist of Fury. Jeta Li mám opravdu hodně rád ale Bruce je prostě Bruce a navíc tady si v bitkách 100% občas vypomohli lanama (jestli ne tak smekám). Ve Fist of Legend opravdu hodně dělá hudba která se tam opravdu hodí a taky hlavní bossák kterej je sice spíš komickej ale má skvěle nezničitelnou hlavu. Tam kde Bruce Lee používal nunčaky si Jet Li vystačí s řemenem a povim vám, že bych od něj nechtěl dostat pětadvacet na holou. Pro příznivce kung-fu filmů je Fist of legend příjemné strávení času. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Bojové sekvence jsou natolik slušivé, že ději leccos odpustíte, ale přece jenom si "scénáristé" mohli dát alespoň minimálně záležet na tom, aby dialogy nebyly na úrovni jihoamerické telenovely!! Od diváka to pak vyžaduje vskutku pořádný ranec námahy, aby ho scény mezi tím, co od hlavního hrdiny očekáváme, neutrápily k smrti. Banální dialogy jsou navíc orámovány Jetovým prkenným výrazem!! ()

Reklama

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Díky výborné atmosféře, kvalitní akci, úžasný hudbě a propracovanýmu Anglickýmu dabingu, mne to bavilo po všech stránkách. Nevadí mi recyklace instrumentálky v tomhle filmu, protože to k soubojům sedí a dodává akci šťávu, Jet Li je skutečně na vrcholu svých schopností a na 94 rok jsou bitky dynamické, kontaktní a plné zlomenin. Nejvíc mne bavil fight s mistrem a část s oslepeným zrakem a finále s Japonským generálem. Postavy mi též byli sympatické a i když je příběh vážný, nese se snímek v přátelském duchu. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Fakt přehlídka mlátícího umění mistra ve svém oboru pana Jet Liho a spol..tady je chlapík ještě v nejlepší formě a stojí to za to. Dialogy nejsou ani tak debilní jako v kvantu ostatních kung fu filmů a to taky rozhodně potěší..(pokud vás ale zajímají fakt jenom řežby, tak vám to může bejt buřt). Takže doporučuju! ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Perfektní podívaná, která sice má průzračný děj jako vodu ve studánce, ale to kung-fu, to je něco, absolutní špička mezi souboji.Jet Li prostě umí, i když vždycky na mě působil tak divně, takovým charismatem, jakým na vás kouká špalík, kterým právě chcete přiložit do ohně.Přiznávám, beru zpět, mám moc ženský názor:-) Takový Sanada,....to je charisma:-) No, Jet Li holt nemůže mít úplně všechno,hudba byla skvělá a já ještě počkám s koupí nového pásku na džíny, u nás se totiž o Asiaty zakopnete všude a co vy víte......:-) :-) :-) :-) ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • V bojových scénách si herci nepomáhali dráty - všechny bojové kreace, které ve filmu spatříte, bojovníci opravdu dokáží. (cubajz)

Reklama

Reklama