Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Představte si, že existujete v různých podobách v paralelních světech. Vaše alter ega prožívají rozmanité osudy a se smrtí každého vesmírného dvojníka se rozdělí jeho síla a energie mezi zbývající. Přechody mezi jednotlivými světy - kvantové tunely známé jako červí díry - hlídají speciální agenti multiversa. Jeden z nich, bývalý agent Yulaw, už zničil v paralelních světech 123 svých alternativních životů. Už zbývá jen poslední dvojče na Zemi, uznávaný veterán losangeleského policejního oddělení Gabe. Jeho život, spokojené manželství i čest se ocitnou v troskách, když Yulaw vnikne do jeho světa, hnaný touhou stát se nejmocnějším, neporazitelným jedinečným. Křehká rovnováha vesmíru je ohrožena, osudová bitva mezi dobrem a zlem vrcholí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (196)

aLPaC 

všechny recenze uživatele

Příběh stojí za starou bačkoru. Těšil jsem se alespoň na souboje s Jetem Li, ale dočkal jsem se jen trapného okopírování Matrixu, které bylo až tak přehnané, že mě to pěkně sralo. Celkově tedy nuda šeď. Škoda, že v tu dobu nebyl Statham již o něco slavnější. Kdyby dostal více prostoru, třeba by to bylo Inékafe. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Svižné akční scífko z několika paralelních dimenzí a s několika verzemi Jeta Liho, ve které se nenáročný divák pokochá několika efektními kung-fu styly. Tvůrce zápletky se možná trochu inspiroval Highlanderem, superschopnosti obou hlavních Liů připomenou comicsové hrdiny, dobře to odsýpá a mozek si u toho nijak namáhat nemusíte, takže večerníček pro dospělé jedna báseň. Jen ta závěrečná dimenze, do které Statham Liho pošle, je se svými čoklími hospitaly a kýčovitě načančanými obyvateli stokrát hrůznější, než Styžská trestanecká kolonie v dimenzi Hádés! ()

Reklama

3497299 

všechny recenze uživatele

Banální pseudovědecko-akční zpracování fyzikální teorie paralelních vesmírů. Na první pohled vypadá námět lákavě díky svojí originalitě (hlavní hrdina zabíjí svoje dvojníky v paralelních vesmírech, přičemž je stále silnější, jelikož se jakási transdimenzionální síla rovnoměrně rozděluje na zbylé jedince) a díky obsazení Jet Liho. Skutečnost je jiná: naprosto nekonzistentní, nelogická a nudná vyprávěnka otravuje jak svojí snahou o jakousi sofistikovanost, tak průměrnými bojůvkami. Nepomůže ani to, že Jet Li předvádí übermenschské souboje sám se sebou, neboť ty dosáhnou stěží na úroveň druhořadých martial-snímků typu „Neporazitelná Kristy“. Za všechno bych jmenoval alespoň dva body, ve kterých je absence logiky nejzřejmější: proč se síla rozděluje mezi paralelní jedince jenom v případě hlavního hrdiny – každý člověk snad někdy zemře a tak se musí nutně tomu poslednímu ze všech ostatních jedinců nakonec stát ten samý silově-stratifikační problém – kde se potom bere ta jedinečnost „Jedinečného“?; a dále: proč je paralelních vesmírů právě 123, když se přece v každém okamžiku realita nekonečně dělí, jak bylo řečeno v úvodu filmu a jak to ostatně i originální teorie paralelních vesmírů předpokládá? – asi proto, že kdyby tomu tak ve filmu bylo, pak by hrdina nikdy nemohl všechny svoje alter-ega zabít a nebylo by co vyprávět. Když už se někdo pokouší aplikovat na diegetický svět určité progresivně-vědecké teorie, tak alespoň se zachováním základní konzistence. Konečná dualita dvou paralelních světů: jakési Nebe pro hodného Jet Liho a Peklo pro toho zlého, kde se oba po svém dostatečně vydovádí, jenom potvrdilo absurdnost celého filmu. Suma: hodně špatný film, který se snaží předvést vyšší vzdělání. ()

Ondriss 

všechny recenze uživatele

Bylo by hezké, kdyby se ta slabost způsobená stovkami týchž lidí v jiných dimenzích, projevovala v těch stupidních dialozích. Chvilku jsem si to pravdu myslel, ale Jet Li měl rovněž tak stupidní promluvy. Ale pravda - dva chlapíci v márnici byli turbo-stupidní -) Trochu jinak tvořené efekty abnormální síly - ale jsem zastánce fantazie diváka, takže proč ne. Celkový nápad a scénář je ucházející, hudba by se také dala překousnout (lepší než metal a hardrock, který film tak trochu zesměšňuje, by byla elektronika). To, co film kazí, je užívání otřepaných záběrů a neinovativnost. A každopádně mluvené slovo po všech směrech, které nezachránilo ani nábožensko-podivné plácání. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

To, že má ve filmu Jet Li dvojroli ještě neznamená, že dostaneme dvojitou porci akce. Li je tu prkennější než kdy předtím (nemluvě o ostatních hercích) o scenáři se ani nemá cenu rozepisovat a ani té akce tu není mnoho a když už je tak ve většině případů nestojí za nic. Jeden z nejslabších Jetových filmů. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (9)

  • Nemocniční scény byly natočeny v North Hollywood Medical Center. (Terva)
  • Scény, v ktorých Jet Li bojuje sám proti sebe, sa natáčali v skutočnosti tak, že v nich bojovali herec a kaskadér, ktorý mal podobnú postavu. Kaskadérova tvár bola natretá zelenou farbou, aby mohla byť v post-produkcii digitálne nahradená tvárou Jeta Li. (m.a.t.o.)

Související novinky

Dračí koule Chowa Yun-Fata

Dračí koule Chowa Yun-Fata

21.12.2007

Uvědomujeme si, že to zní jako laciný fórek, ale pro název kung-fu fantasy Dragonball prozatím nemáme překlad, který by zněl méně dvojsmyslně (jsme docela zvědaví, jak si s tím poradí tuzemský… (více)

Reklama

Reklama