Reklama

Reklama

AZ-kvíz

(pořad)

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (337)

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl na VŠ a nechtělo se mi do školy, povaloval jsem se a koukal na pořady, jako byl tenhle. Má to svoje kouzlo. Většinu soutěžících tvořili freakové, zábavní už svým zjevem a pak byly super ceny pro vítěze, které jen málokdy alespoň vykompenzovaly cestu vlakem do Brna a zameškaný den v práci.... ()

Bollek 

všechny recenze uživatele

Poměrně starý pořad, který stále funguje a jsem za to rád. Dokud na to lidi baví koukat, tak to budou vysílat, a mě to zatím baví. Vždycky si s babičkou sedneme a soutěžíme na body, kdo z nás první správně odpoví. Babička vždycky vyhraje. A pořád jí vyhrožuju, že jí do té soutěže jednou příhlásím, ale ona stále nechce. Nedávno jsem hrál i stojní hru a taky mě moc bavila. Ta kombinace logického myšlení a paměti je skvělá. ()

Reklama

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem na tom visel dennodenně, dneska je to příjemné zpestření. Tak jako tak se ale jedná o bezvadnou vědomostní soutěž, kde se člověk ledacos dozví. Bylo super sledovat s postupujícími lety vzestup vlastních mentálních schopností, kdy jsem kolem tak sedmnáctého roku začal teoreticky vyhrávat. V reálu bych ale asi stejně dostal na prdel. 80% ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Alešek stojí za shlédnutí, protože má poté, co v maskérně prohnal nosem, docela zajímavé reakce. Když se k tomu přidá pár přemoudřelých důchodců, študentů nebo nonkonformních biolidí, vznikne pořad pro širokou a hlubokou diváckou veřejnost. Podtitul bych zadal - jak za pár kaček - nebo atlas hub - ze sebe učiniti před národem debila. Btw. už jsem se potkal s několika exempláři, kteří při sledování tohoto hitu v teple svého domova vůbec neřeší ono základní křížení lušťovky. Za základ souboje považují především výběr správného herního pole..... a nějaká následující otázka je ponechává mrtvolně chladnými. Viď, mami. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

J jako Josef, V jako Veronika, D jako Debil, Č jako...a tak dál...jako by nestačilo říct jen to písmeno, jako bychom byli všichni imbecilové co musí říkat něco jako...jinak bez výhrad, občas se člověk i pobaví...například když HO někdo nazve Hroch obecný místo obojživelný...občas se tam člověk dobře ztrapní, což je milý. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Moderátoři vidí otázky až při vysílání. (M.B)
  • K roku 2017 se jedná o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (frolish01)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama