Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (337)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Dřív jsem na tom visel dennodenně, dneska je to příjemné zpestření. Tak jako tak se ale jedná o bezvadnou vědomostní soutěž, kde se člověk ledacos dozví. Bylo super sledovat s postupujícími lety vzestup vlastních mentálních schopností, kdy jsem kolem tak sedmnáctého roku začal teoreticky vyhrávat. V reálu bych ale asi stejně dostal na prdel. 80% ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

V jednoduchosti je síla, tohle platí na AZ-kvíz přesně. Jednoduchý koncept, střídmé studio, lehčí otázky, žádné velké ceny a přesto patří AZ-kvíz řadu let k těm nejoblíbenějším televizním soutěžím. Tvůrci se zkrátka trefili do vkusu, i když šli proti trendu velkolepých výherní show o miliony, a za to jim patří poctivé tři hvězdy. ()

Reklama

GMVajgl 

všechny recenze uživatele

Nejpůsobivější jsou závěrečné titulky - když člověk vidí jaká spousta lidí spolupracovala na tak bídném, mizerném a low-budget pořadu. Otázky jsou náhodné, od triviálních po nepochopitelně těžké. Člověk vždy něco neví, takže se může zesměšnit a ještě si ho možná bude dobírat moderátor, který / která je očividná mentální mrtvola, co dělá od roku 1997 pořád jednu a tutéž práci = předčítá otázky. Výhra záleží dost na štěstí a odměna je jen symbolická / k smíchu. Nechápu moc dobře, proč tam vůbec lidi chodí. Celý tenhle pořad je snad už jen meme-generátor. Šivánanda Sarasvatí řekl: "Do not store in your brain useless information. Learn to unmind the mind. Unlearn whatever is of no use to you. Then only can you fill your mind with divine thoughts." ()

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Vědomostní soutěže mám rád, ale zrovna tahle mi přijde taková suchá, nezajímavá. Otázky buďto směšně lehké, nebo moc těžké, občas vyloženě debilní. A když už rozdávají jako cenu útěchy knihy, tak bych čekal trochu jinou úroveň, nějakou klasiku světové nebo české literatury, a ne trapný moderní sračky. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Zásadní chybou tohoto pořadu mi přijdou velice obtížné otázky, které jsou po většinu objektivně velmi těžké, musí se dost přemýšlet, jenže v tomto pořadu je na přemýšlení málo času. Tento pořad mi moc nesednul, nechci ho moc kritizovat, ale pro mě je to dost podrůměrná záležitost. Proto hodnotím jen na 30% = ** ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Moderátoři vidí otázky až při vysílání. (M.B)
  • Jedná se o nejdéle vysílaný soutěžní pořad v ČR. (TomasSlach)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama