Reklama

Reklama

Vědomostní soutěž AZ-kvíz, která se připravuje v brněnském studiu České televize pod vedením režiséra Ladislava Cmírala, už svým názvem oznamuje, že vyžaduje od soutěžících co nejširší znalosti. Název koresponduje také s hrací tabulí, na níž jsou otázky skryty pod políčky označenými písmeny abecedy od A do Zet. Soutěž kombinuje tematicky pestré vědomostní otázky se strategickou hrou. Ta spočívá v obsazování polí na hrací tabuli a v jejich propojení do souvislého řetězce, jenž spojí tři strany trojúhelníku. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (338)

MMR 

všechny recenze uživatele

Tahle vědomostní soutěž mě baví. Kdysi jsem si říkal, že až mi bude 18, tak se tam hned přihlásím. To mě ale omrzelo a už po tom netoužím. Občas jsem se na to díval, ani vlastně nevím, zda to ještě beží, už jsem to dlouho neviděl. Kolikrát jsem žasnul, jak lidé volili úplně nesmyslná čísla, která nedávala smysl. (Podle mého názoru mají navrh lidé, kteří jsou dobří v piškvorkách). Akorát ty finanční odměny by mohly být trochu vyšší. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

J jako Josef, V jako Veronika, D jako Debil, Č jako...a tak dál...jako by nestačilo říct jen to písmeno, jako bychom byli všichni imbecilové co musí říkat něco jako...jinak bez výhrad, občas se člověk i pobaví...například když HO někdo nazve Hroch obecný místo obojživelný...občas se tam člověk dobře ztrapní, což je milý. ()

Reklama

Trajektt 

všechny recenze uživatele

Poslední koukatelný vědomostní pořad při kterém se občas člověk i pobaví např. otázka „Co znamená zkratka ČSFD?" Soutěžící má nápovědu písmena ČSFD a jeho odpověď zní Čínský Syndrom Finanční Deprese, tak i tací jsou mezi námi. Narozdíl od Riskuj nebo Kde Domoj Můj? to není o rychlosti, ale o tom, co ten člověk ví, takže to má ve svých rukou, pokud mu teda padnou ty správný otázky. Mohli by tam trochu zvednout ty výhry, protože odejít ztraumatizovaný a mít 1100 Czk v kapse, tak to si myslím, že není odpovídající odměně za ty znalosti a občas i zábavu, kterou tam někteří soutěžící vytvářejí. Za mě 100% ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Tahle soutěž nikdy nebyla nic extra, ale je na ní něco, co mě nutí se k ní vracet. Člověk si tak nějak hodně pasivně rozšiřuje obzory. Je pravda, že moderátorská dvojice se perfektně hodí do panoptika České Televize a jejich humor bývá křečovitý. Soutěžící bojující o stokoruny nejsou většinou moc věkově rozmanití, ale to k diváckému zážitku ani tak nepatří. Jelikož jsem nikdy nebyl fanda fotbalu, AZ-kvíz mi sledování zápasu a prostor pro emotivní rady, jak to hrát, dobře supluje. A tuhle znáte? http://www.youtube.com/watch?v=_tmS_KLHIc8 ()

ivishka 

všechny recenze uživatele

No moderátorskou stránku věci hlavně co se týče úvodu a závěru pořadu nehodlám vůbec komentovat,protože čeští producenti zjevně neviděli pořádné moderátorské eso a pokud ano tak jen z rychlíku.Typické staré křížovkářské otázky,které když je někdo v televizi neví tak se komediálně plácnu do hlavy a vychrlím ze sebe proud urážek,kterými povětšinou častuji soutěžící za jejich tupost - tím ovšem neříkám jak moc jsem chytrá a že bych to zvládla lépe, ale jen jsem velice škodolibá.Poslední kapkou na závěr je vždy bankomat, který by mohli přejmenovat ja bankromat,protože ten kdo se strefuje se chudák vždycky strefí někam na stovku nebo co, tudíž to dostane asi po zdanění na ruku a třeba ze tří tisíc mu zbyde tak jeden a půl a to má akorát tak na cestu z ČT zpět domů :-D .. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (16)

  • Aleš Zbořil v pořadu ROZHOVORista (od r. 2018) prozradil, že AZ-kvíz točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. Po deseti epizodách se střídají s Evou Machourkovou, která AZ-kvíz taktéž točí dvakrát za měsíc po deseti dílech. (TomasSlach)
  • Na základě soutěže vznikla i stejnojmenná stolní hra. (SONY_)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Reklama

Reklama