Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Aj keď, ako Slovák, moc nesledujem politické dianie v Českej republike, stačil som si všimnúť, že Václav Moravec (*26.6.1974) je ako moderátor diskustnej, publicitickej relácie veľký profesionál. Dokáže zmysluplne viesť dialóg s predstaviteľmi politických strán, ktorí prijmú pozvanie do jeho relácie. Je to jeden z mála redaktorov, čo svoju prácu zvláda na skutočne vysokej úrovni. Zopár jemu podobných by sa veru hodilo aj u nás na Slovensku. *** ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Člověk se v nedělní poledne nechce nad ničím vztekat, zvlášť nad politikou, ale když přepne na Otázky Václava Moravce, zaujme ho to a vydrží se aspoň chvíli dívat. Sympatický moderátor, který se neveze na protisystémových náladách ve společnosti – což je možná příčina těch několika nízkých hodnocení tady na profilu. (1 215.) ()

Reklama

duklak2

všechny recenze uživatele

Nezajímám se o politiku a tak mě tento pořad ani moc nebere. Sotva vím, kdo je právě prezidentem:-). Volit nechodím, ale to jen z toho důvodu, že se bojím chodit ven u nás na vesnici. Stydím se za sebe. Kdybych přeci jen někdy šel volit, tak bych dal hlas komunistům. Sice jsem je skoro nezažil (jsem ročník 1985), ale z vyprávění starší generace vím, že bylo prý lépe. Všichni měli stejně. Kdo nemakal, šel do vězení. Hned bych bral tu dobu zpátky. Každý měl práci. Ještě před rokem by nikdo z nás určitě neřekl, že v polovině roku nastane velká finanční krize v celém světě. Situace je vážně na pováženou. Např. strojírenská Jihlava. Fabriky Bosch, Automotive Lighting propouštějí a zbývající lidé, kteří o práci ještě nepřišli, tak neví pořádně, co s nimi bude. Mají velké hypotéky a na vše splácejí leasingy. Buďte rádi ti z vás, koho se takováto situace netýká. Vždyť to musí být na mašli. Žít pořád v nejistotě, že přijdete o práci a nebudete mít ani na zaplacení SIPA. Fabriky tedy v polovině prosince daly lidem tzv. "nucenky", kvůli tomu, že není práce. Auta se málo prodávají a tím pádem nepotřebují firmy zabývající se výrobou aut od strojírenských fabrik nové součástky. Jsem sám zvědav, jak to bude v roce 2009. Lidé se vrátí po třech týdnech z "nucenek" a budou čekat, jestli se situace zlepšila. Osobně si myslím, že to půjde všechno do kytek. Bude 50% lidí bez práce a každý rok budou přibývat bezdomovci. Názor na politiky má asi každý stejný. Jsou to svině, které "okrádají" obyčejné občany na daních aj. Jezdí asi zadarmo do zahraničí. Vymluví se na to, že zrovna jedou na služební cestu a přitom si válejí šunky na pláži. Dostávají štědré dary. Auta za miliony. Veškerou dopravu mají zadarmo atd. atd. Každý z nás by je nejraději nakopal do p....e. Vtipné je ale to, že kdybychom byli na jejich místech, tak by jsme se chovali úplně stejně jako oni. A to si spousta lidí neuvědomuje. Otázky Václava Moravce jsou určitě nejlepším pořadem, který se zabývá politikou u nás. Kvalitně zpracované. Moderátor je výborný. Je vidět, že politice rozumí. Líbí se mi, jak dokáže mnohdy velmi vyhrocenou situaci vyřešit. Jsem ale zvědav jak dlouho ještě vydrží na ČT. V budoucnu si myslím, že ho získá NOVA. Tento pořad hodnotit nebudu, protože jsem viděl celé jenom dva díly. A několik ještě dalších minutek. Už si ani nepamatuji, s jakým zrovna politikem pan Moravec diskutoval. Tady máte Otázky na Václava Moravce:-) ()

Sidonka 

všechny recenze uživatele

Úroveń pořadu se změnila, pořad se proměnil, Moravec už není tím, co býval. Moderátor politického dění by měl být nestranný a nepapouškovat názory, které jsou zrovna vnucované a rádoby in, nyní je příliš okaté, jaký názor je nám servírovaný jako správný, korektní, moderní, koho je dobré volit, koho vyzdvihovat a koho v diskuzích srážet. Dívám se pořád, nějaké informace to přinese, a i snad pro ty největší kritiky pořadu, když už nic jiného, tak alespoň tato publicistická show vypovídá něco o dnešní mediální scéně, omílání toho "vhodného", co si máme myslet a naprosto svobodné době bez manipulací... Nyní pořad slouží především určitým politickým názorům a stranám jako prezentace jejich ideologie, už ho neberu tak vážně. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Václav Moravec je podľa mňa veľký profesionál i keď niekedy dáva otázky, ktoré mi z tej českej politickej scény a aktuálnej situácie veľa nedajú. Nemám rád, keď sa iba kecá, rozprávajú omáčky, ale riešenia nikto nemá, prípadne sú to šialené návrhy a nakoniec sa ukáže, že tí, ktorí sa tam profilovali ako vševedkovia sú nakoniec zločinci. Politici sú volení ľudom a mali by sa mu zodpovedať, za to, že ich zastupujú. Politik má slúžiť a nie vládnuť. Myslím si, že v Českej republike je toto najprofesionálnejší program, ktorý vám niečo z politiky objasní a dá vám možnosť urobiť si aspoň, aký taký názor. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Politik David Rath poskytl pár dnů před zatčením v roce 2012 rozhovor pro pořad, přičemž se Rath a Moravec mezi sebou pohádali. Kameramani a režisér pořadu pak na adresu Václava Moravce vtipkovali: „Ty poldy na toho Ratha si taky posílat nemusel.“ (vyfuk)
  • V souvislosti s moderováním pořadu získal Václav Moravec v letech 2007, 2008, 2009 a 2011 cenu Týtý v kategorii nejoblíbenější osobnost televizní publicistiky a v letech 2008 a 2009 cenu Elsa České filmové a televizní akademie v kategorii nejlepší moderátor. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno