Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Publicistický moderátor Václav Moravec uvádí každou neděli debatu českých politiků na aktuální téma. Vyrábí Česká televize. (hrhr2)

Recenze (282)

AntonG. 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nejlepší pořad zabývající se politikou u nás. Jenom se mi v poslední době zdá, že chce mít Moravec v pořadu co nejvíce hostů a proto čím dál častěji používá všelijaké telemosty atd. Jenže pak se mu celý pořad začíná rozpadat, protože si respondenti začnou (oprávněně) stěžovat na prakticky nemožnost normálně a objektivně diskutovat. ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Kapacita, navíc i ten toreador to má 100x jednodušší než ON. Přiznávám, já bych to nedokázal a ty (v drtivé většině případů) samolibé frajery, co se TAK rádi poslouchají, bych (max) po 10-ti min postřílel. Klidně bych si to i odseděl, protože za polehčující okolnosti a (popř. dobré chování) bych byl doma dřív než by jeden řekl Kájínek.... ()

Reklama

Fancipal 

všechny recenze uživatele

Odpady některých místních uživatelů nejsou na místě. Forma a struktura pořadu odpovídá západním standartům, bohužel úroveň hostů, především z politického spektra, odpovídá některým rozvojejícím se zemím východně od našich hranic. Přirozeně z toho vyplývá, že tím nejlepším, co pořad nabízí jsou rigorózní a komplexní apolitické debaty předních odborníků z oblasti zdravotníctví, sociálního systému nebo zahraniční politiky. Ztělesněním úspěchu publicistických pořadů je osoba moderátora. Edukovaný, profesionální a uhlazený Václav Moravec je klíčovým a nezbytným prvkem, zapadajícím do prototypu a schématu moderní politické diskuze 21. století. Absence tohoto pořadu v programové nabídce tuzemských televizí by vypovídala o úrovni, zájmu a vkusu široké veřejnosti o věci veřejné, nikoliv o kvalitách pořadu samotného. ()

Mo. 

všechny recenze uživatele

"Moravec je holt osobnost." - nezájem, má to být především moderátor. Jeho názor mě nezajímá a neměl by zajímat nikoho. Moravec tam má sedět proto, aby kočíroval ty dva pány (dámy), o kterých má být tenhle pořad především. To, že do toho tahá svůj pohled a konfrontuje ho s názorem hostů je sice divácky atraktivní, ale je to absolutně špatně a totálně to ničí celou diskuzi. Není to pak o tom a tom politikovi a jeho přístupu k tomu, jak zajistit "blaho občanů", ale o Moravcovi. A ve výsledku bohužel i ty jeho názory jsou vždy takové, aby bylo jednoznačně určitelné, ke kterému mainstreamovému názorovému proudu je přiřadit, a nic moc zajímavého vlastně od Moravce neuslyšíme. A navíc když se na to člověk podívá z celkového pohledu, tak pořad, kde se baví dva libovolní čeští politici, je prostě už jen z tohohle titulu sám o sobě někde hodně hluboko u dna a nenacházím důvod, proč se na něj koukat. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší publistický pořad, resp. nejlepší debatní pořád o politice. Václava Moravce považuji opravdu za velice inteligentního a znalého člověka a totálního profesionála. Já bych to tam s některými politiky asi nevydržel a navíc bych nedokázal být imunní vůči některým lžím a zůstat nezaujatý. Je fakt, že občas se to trošku zvrhne, ale zase se alespoň zasměju, když se tam všichni překřikují a není jim nic rozumět, takže je tam i zábava. Každopádně se na to dá dívat a má to hlavu i patu a kvalitu. Howgh! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (12)

  • Politik David Rath poskytl pár dnů před zatčením v roce 2012 rozhovor pro pořad, přičemž se Rath a Moravec mezi sebou pohádali. Kameramani a režisér pořadu pak na adresu Václava Moravce vtipkovali: „Ty poldy na toho Ratha si taky posílat nemusel.“ (vyfuk)
  • Václav Moravec poznamenal, že mnohdy nevěří svým vlastním uším, co jeho hosté říkají. Protože prý opravdu se sluchem jisté problémy má, je často překvapen, když zjistí, že slyšel správně. (JoranProvenzano)
  • Od dubna roku 2005 pořad Václav Moravec nemoderoval, jelikož se rozhodl své působení v něm ukončit. Spekulovalo se, že z důvodu určitého vyčerpání či nespokojenosti s platem. Své rozhodnutí však na počátku srpna stejného roku zvrátil. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama