Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bývalý záchranář Ondřej Vetchý zaznamená při nahrávání hlasů vodních ptáků podivnou společnost na protějším břehu, jejíž zvrácený obřad tragicky vyvrcholí. Thriller ze současnosti podle scénáře Vladimíra Körnera. (oficiální text distributora)

Recenze (84)

jitrnic odpad!

všechny recenze uživatele

To byl úlet!Nebylo mi dostatečným varováním, že jde o český thriller ze současnosti, věřil jsem, že díky Kornerovu scénáři by mohlo jít o zajímavý film. Výsledek mě zcela uzemnil. Těžko vybrat, co je víc zhvízdané. Na výběr je blábolivý scénář s některými až bizarními dialogy, amatérská režie, Ondřej Vetchý, kterého podezírám, že svojí roli odehrál pod vlivem drog, ostatní herecké výkony raději nekomentovat. ()

Greny 

všechny recenze uživatele

podle mě tento film upadá do průměru, ale proč? Nesmírně zajímavé téma je pojato velice stroze a suše..místy děj skoro chybí a zmatenost celého filmu podtrhuje už i tak značanou nedotaženost filmu. Ale dejme si pár filozofických otázek. Ale tyto otázky si můžou položit pouze ti, co se dívali až do konce. Na konci zajímavýc prostřih pár živelnými katastrofami. Autor tím pradvěpodobně chěl říci, že příroda je stejně mocná dnes jako včera. Herecké výkony bohužel tento film nezachránil a to, i když se Vetchý s Nesvačilovou snažili jak nejvíce mohli. ()

Reklama

Fulvio 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezdicka za krasnou prirodu Novomlynskych nadrzi.Druhá za to, ze jsem to dosledoval do konce .............. .............A ted vazne.Napad filmu a idea byla, da se rici, dobra.Nicmene zpracovani me nemile prekvapilo.Vetchy podava svuj standardni vykon a da se rici i herecky tahne cely film.Kameru nemohu oznacit vylozene za spatnou, nicmene to mohu rici o dialozich a o deji. Vedlejsi postavy, ktere se ve filmu objevi v nas zanechaji dojem, ze by mohli posunout dej dal a objasnit ho, avsak je tomu naopak a mizi v zapomneni, aniz by nam neco podstatneho sdelily. Mnozi ve filmu hledali, a uspesne nasli, nejakou symboliku.Mne se to ale nepodarilo.Verim vsak, ze, po precteni vice komentaru tohoto filmu nejakou symboliku najdu a zmenim nazor a hodnoceni filmu. To hlavni, co si odnasim z tohoto filmu je poselstvi, ze, " Priroda dokaze byt zivel, ktery nici lidske zivoty, stejne jako clovek " .(a to jenom diky zaberum " po konci" filmu) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Možná, kdyby se tvůrci rozhodli, co to má být za film, bylo by po problémech. Jako thriller to může fungovat jen stěží a jako drama to také poněkud selhává. Ale klady tu rozhodně jsou: Ondřej Vetchý, kamera, hudba a vlastně i režie (aspoň co se atmosféry a technické stránky filmu týče). Ale tuhle podobu paranoidního podobenství neberu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mixér hadr. Být to příběh Ondřeje Vetchého alias Kristka, který, pronásledován duchy minulosti, nakonec dojde svého pokoje, bylo by to o něčem. Tady je ale spousta věcí načata a trestuhodně nedokončena. K hlavnímu hrdinovi se přidává jakási samorostlá dívčina s nízkým prahem zamilování se, pak nějakou dobu sledujeme dobře paranoidní konspiračku, na jejíchž okrajích potkáme pár hóóódně divných lidí, kteří ještě podtrhnou dobře budovanou atmosféru bezvýchodnosti a osamělosti....a to je všechno. Zásadní věci se dějí zcela mimo zorné pole diváka, a najednou je konec...bezvýrazný, thrilleru na hony vzdálený, sílu vodního živlu demonstrující a hlavního hrdinu osvobozující...že je to WTF??? Ano, to tedy je. 50%, které dávám, je za výkon Ondřeje Vetchého, cool kamerové filtry a tu atmosféru (zvlášť bych vypíchl hudbu). Negativa jsou pro mě zcela nepochopitelná hrdinka, mimózní kecy vedlejších postav, a vlastně celá ta záležitost se dvěma naprosto nesouvisejícími "zápletkami", z nichž jedna ani nemá konec. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu probíhalo v Kladně, v Lanžhotě, v Jeseníkách a u nádrže ve Věstonicích. (SONY_)

Reklama

Reklama