Reklama

Reklama

Dračí příběh

(TV film)
  • Rumunsko Fire & Ice: Cronica dragonilor (více)

Obsahy(1)

Režisér Jean C. Comar natočil pohádku o dvou dracích a dvou královstvích. Království krále Augustina ohrožuje drak, který ohněm ničí vše. Království krále Quiloka vlastní vajíčko Ledového draka jako obranu proti ohni. Quilok chce celé sousední království jako dar za poskytnutí ochrany. To však nesnese ctižádostivá dcera krále Augustina Luisa a vydá se na vlastní nebezpečí do lesů Izmy hledat prince Aladora, který už jednou draka pokořil. V lese potká dva muže, z nichž jeden je Gabriel, syn již mrtvého prince Aladora. Gabriel se nakonec rozhodne pomoci, ale nebude to lehké. Musí probudit pokořeného Ledového draka, kterého uvěznil jeho otec a taky musí ukrást ze sousedního království dračí vejce, aby měl ochranu před tímto drakem. Vyvolaný drak má zabít druhého draka a vajíčko pak poskytne nutnou ochranu před drakem ledu. (Terva)

(více)

Recenze (88)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Za humny je brak.. Flambovaný rejnok, rogalo s námrazou, princezna z království předkusu a jako drakobijec eunuch ze dvora Alexandra Velikého - Gimli, bratře trpaslíku, ač jsi od posledně vyrostl, namočil ses až po krk do pěkné sračky.. Za svou vystylovanou pohádku plnou kýčovitých obrazů, zmateného střihu a kamery na řetízkovém kolotoči by Pitof zasloužil umlátit ztvrdlými bagetami v rukou francouzských dětiček. A nebo mám lepší nápad. Ať nasedne do lokomotivy vlaku TGV, kolega Uwe Boll do německé obdoby ICE a oba vyjedou maximální rychlostí na trať. Ideálně proti sobě.. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Království krále Augustina je pravidelně ohrožováno ohnivým drakem, proti kterému není žádné obrany. Princezna Luisa si ale vzpomene na legendu o rytíři Aladorovi, který prý draka kdysi zničil. A tak se sama vydá do hlubokých lesů, kde sice Aladora nenajde, ale najde zde jeho syna Gabriela i se starým alchymistou Sangimelem. Společně zjišťují, že za řáděním ohnivého draka stojí sousední král Quilok, který by rád království krále Augstina získal pod svoji nadvládu. A jak nejlépe zničit draka? Tím, že na něj pošlete ještě většího draka - ledového. Jen si nikdo jaksi neuvědomil, že se pak bude muset zbavit nového, a mnohem silnějšího draka... Příběhy o dracích, to já můžu. Jakmile se v nějakém filmu, knize či hře vyskytují draci, tak jsem okamžitě v hodnocení mnohem mírnější - to na csfd znamená minimálně jednu hvězdičku navíc (přiznávám hnedka ze začátku, že to je ona hvězdička, která svítí v mém hodnocení). Celkově je Dračí příběh pořádná slátanina, která si hraje na velmi moderní pohádku (což hnedka ze začátku předvede Gabrielům pomocník ukázkou pořádného handgranátu). Film je natočen docela hezky (hlavně lesní scény jsou moc pěkně barevné) - bohužel kromě samotných draků, kteří vypadají jako netopýr po střetu s kamiónem (opravdu, zkuste netopýra přejet kamiónem, a pak jej zapálit nebo strčit do ledničky, a máte obraz draků, jak si je představuje Pitof). Jakou roli ve filmu předvádí onen lesní lid jsem taky nepobral (řekl bych, že zrádce se šlo zbavit i elegantnějc). Suma sumárum - jedna hvězdička za dračí námět, za film jako takový - nic. ()

Reklama

Mi Nü-Chai 

všechny recenze uživatele

Blboučká (z důvodu stávky scénáristů psala skript opice) pohádka s příšernými herci v hlavních rolích - princezna a rytířův syn, toť dokonalá dřeva. Josef Skupa by z nich možná dokázal vyřezat něco použitelného, leč mně se nedostává jeho talentu, tak jsem se s nimi musela smířit v naturální podobě. Jmenované úděsnosti mi ovšem docela dobře vynahradila povedená obrazová stránka filmu. Krásné barvy, rozmáchlé záběry, hrátky s kamerou, i ti draci vypadali občas celkem slušně...vidět znovu to nemusím, ale žaludek se mi nezvedal. Nicméně tu postavu kladného černocha si mohli odpustit. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Snaha natočit kombinaci Pána prstenů s dalšími fantasy filmy se rozhodně nepovedla. Vůbec to nepůsobí dobře, ani ty postavy vás neoslní. Jak tady bylo zmíněno, v lese jsou ozvěny jako v kostele atd. Jo a když se ve středověkém filmu dívají hlavní protagonisté na video z promítačky jakoby se nechumelilo, to je panečku pecka! Ty dovětky v závorkách (TV film) dělají hodně. Málokdy se stane, že by takový snímek byl něčím vyjímečný a tudíž dobrý. Není důvod se na Dračí příběh dívat 2x. ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Příběh politického boje by v podobném filmu zachránily jen bombastické triky. Jenže místo draků se nebem prohánějí hořící a zmrzlí rejnoci. Celé království se skládá z jednoho hradu a jedné malé vesnice, tak proč po ní ten druhej tak touží? Zoufalou výpravu pak dokope kombinace mečů a bomb s promítačkami. O lesních lidech raději mluvit nebudu. Tak hvězda za snahu. A Rhys-Davies je divnej pavouk - jednu chvíli hraje v trhácích jako Pán Prstenů a Indiana Jones, jenže pak se ocitne v takovymhle televizním hnoji. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku. (Terva)

Reklama

Reklama