Reklama

Reklama

Dračí příběh

(TV film)
  • Rumunsko Fire & Ice: Cronica dragonilor (více)

Obsahy(1)

Režisér Jean C. Comar natočil pohádku o dvou dracích a dvou královstvích. Království krále Augustina ohrožuje drak, který ohněm ničí vše. Království krále Quiloka vlastní vajíčko Ledového draka jako obranu proti ohni. Quilok chce celé sousední království jako dar za poskytnutí ochrany. To však nesnese ctižádostivá dcera krále Augustina Luisa a vydá se na vlastní nebezpečí do lesů Izmy hledat prince Aladora, který už jednou draka pokořil. V lese potká dva muže, z nichž jeden je Gabriel, syn již mrtvého prince Aladora. Gabriel se nakonec rozhodne pomoci, ale nebude to lehké. Musí probudit pokořeného Ledového draka, kterého uvěznil jeho otec a taky musí ukrást ze sousedního království dračí vejce, aby měl ochranu před tímto drakem. Vyvolaný drak má zabít druhého draka a vajíčko pak poskytne nutnou ochranu před drakem ledu. (Terva)

(více)

Recenze (88)

Praxis 

všechny recenze uživatele

Chjoo, to snad ne. A to zpočátku vypadalo slibně, navíc podpořeno Gimlim. Bohužel zbytek filmu byl patos bez ladu a skladu. Hlavní postavy zběsile jezdily sem a tam, někdo někoho zabil, či zradil, do toho neustále řvali draci, mno teda přetrpěl jsem to s největším sebezapřením. Výsledek spíš než film představoval obrovské technologické demo, které snad mělo demonstrovat, že i televizní produkce zvládne triky hodné Hollywoodu. Bitky draků (rejnoků) vypadaly docela efektně, ale když na to člověk čumí půlku filmu, tak se toho brzy přejí.Mno, pokud je vám tak šest a méně, myslím, že si utrhnete radostí všechny končetiny. Pro zbytek obyvatel je to nuda s předvídatelným dějem a nesympatickým hlavním hrdinou. ()

Fary 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezdicka za vypravu. Jinak je to hovadina bez hlavy a paty, nesympaticky hlavni hrdina, stupidni dialogy, neco jako emoce v hlase na to muzete zapomenout uplne a co me stvalo asi nejvic byly technicke vychytavky ala MacGyver. Projektor, casovane bomby, kuse s traskavou strelou... no - stupidita! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Nebylo to až tak špatné, dokonce za první hodinu bych byl dal i tři hvězdy, navzdory nesmyslům jako krýt se před drakem, co chrlí oheň, za dřevěnou (!) bednu nebo dřevěný stojan. Kamera se mi moc líbila i střih. Jen ten scénář a děj - spousta vaty, řečí o ničem, nakonec ani nevíme, jak a proč ti draci, jak mohl drak napadat vedlejší královstvím jen kvůli vejci jiného draka (!), kterého se pak snaží zlikvidovat (!). Snůška nelogičností, nedomyšleností (království vypadá, že sestává z jedné návsi, kde se pár rumunských komparsistů nechá zválcovat nějakým drakem, ale král s královnou mají vždy co jíst a stoly plné). Záporák zrádce se mi líbil, až do onoho zlomu po hodině příběhu, kdy se z něho stane směšná patlavá figurka, a od kdy jde celý příběh zcela šejdrem. Nosatá princezna pak jen kouká a kouká, rytíř, co v poslední chvíli otočil, kouká taky, koukají na solný důl, div si oči nevykoukají, ale jinak jsou zcela zbyteční... Jen John Rhys-Davies si to asi užil a je to na něm znát. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Je až s podivem, jakou cestu zvolil John Rhys-Davies po svém úspěšném vtělení se do trpaslíka Gimliho v Pánovi prstenů - maskot levných televizních fantasy projektů. Nejde o důstojnou volbou, navíc když už fyzicky člověk nestačí... Film samotný nemá moc co nabídnout zhýčkanému publiku nákladných a technicky dokonale provedených projektů, přesto náznak invence se tu najde a to ve ztvárnění draků, ledového a ohnivého, kteří jsou evidentně navrhnutí (včetně pohybu) podle rejnoků (aneb jak řekla má drahá polovička, "ten drak vypadá jak ta rybička"). Pravě animace draků (+něco málo z upravených lokalit) má na televizní produkci poměrně snesitelnou úroveň, což bohužel nepotvrzuje scénář (jaksi tradičně) a některé hodně špatné výkony (nejen herecké). Režisér Pitof se sice snaží co může (zkušenost s celovečerním filmem jde znát, kdysi nadějný příslib je však dnes již nadobro pasé), ale třeba zvolený filtr (použití chápu - záběry nevypadají tak levně jak ve skutečnosti jsou) nepěkně odhaluje pře-make-upované obličeje herců, což třeba průměrné tváři Amy Ackerové v roli princezny dost škodí. Postavu Gabriela si zahrál Tom Wisdom, který si střihl roli jednoho ze 300 Sparťanů - kapitánova syna, posléze efektně bezhlavého. 40% ()

Gemini odpad!

všechny recenze uživatele

Kočičí Žena mohla být náhoda (a někteří šílenci mohli tvrdit, že zcela úmyslný turbokýč), ale tohle jenom dokazuje, že náhoda byl naopak Fantom Paříže. Pitof je takpovediac riadny sračker, a tento jeho počin je televizním ekvivalentem fantasy "husťáren" vyráběných pod labelem Mučivý Boll. A ten hudební nevkus je tu snad ještě příšernější než v Catwoman - tam se to dalo odůvodnit současností, tady se ale vaří stejně děsně, lhostejno že je to středověk jako prase, o nějaké fantasy atmosféře ani nemluvě. Po všech stránkách bez jediné výjimky (dobře, Amy Acker je pěkná ženská) katastrofální cosi jako film. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v Rumunsku. (Terva)

Reklama

Reklama