Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vesmírné kovboje, kterým visí proklatě nízko vše kromě koltů, lze rozdělit na dvě hemisféry. Verbování spojené s výcvikem přichází skrze svou řevnivost s humorem (vládne Sutherland, který by sbalil odhazovací nádrž raketoplánu jen proto, že je ženského rodu) a poté přichází na řadu kosmoakce s krocením šestiraňáku made in CCCP, která se odmítá vyhnout klišé (je jasné, kdo si před sebevražednou misí zlomí svoji sirku) a vy se zapnutým autopilotem vnímání přemýšlíte, jak vedoucímu letů vysklít porcelánové zuby, aby mu šla snadněji vyrvat z tlamy ta žvýkačka. Obě poloviny spolu moc neladí, ale Sutherlandovu slepýši Jerrymu je to úplně jedno a pozval by je na ústřice.. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oddechový snímek, která se tváří jako víc než průměrný film se staršími herci. Tím však je a všichni zúčastnění ať chtějí nebo nechtějí hrají ve filmu, který působí trochu jako klišé (mladí piloti nedostanou šanci a po letech jim je šance dána, protože nikdo neumí to co oni ... satisfakce? Mimo tom už jim není 20cet...). Herecké obsazení snad lehce vynahrazuje tento pocit a Clint Eastwood ani neumí zahrát něco špatně. Donald Sutherland s Jamesem Garnerem působí trochu jako třetí kolo u vozu, protože Clint společně s Tommy Lee Jonesem dostávají největší prostor a ostatní jsou jen v pár prostřizích nebo pro pár sexistických vtípků. Film na jedno podívání a pak už asi nikdy více... ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Hoši, pojďme si trochu zablbnout ve vesmíru, když má Houston zase problém. Dnes páprdové, kdysi hvězdy NASA. A stanou se jimi znovu. Někdejší testovací tým musí znovu do akce, protože sic se doba výrazně změnila, stařičký satelit se vymknul kontrole a chystá se zřítit na Zemi. Navigační systém je potřeba opravit a to neumí jen tak někdo. Kvalitní ruční přístup ze staré školy zajistí kvarteto, které tak bude brzy zase na koni. Clint Eastwood zřejmě bouchl do stolu a naznal, že dost bylo těch hezounů, co při západu Slunce pronášejí polotrapné věty a pak udělají hrdinský čin, který zachrání celou planetu. Slibný námět lehce sráží „důchodcovské“ tempo, laskavě vtipná první polovina potěší, patetická kovbojka ve vesmíru už je trochu slabší. Technicky je to fajn, herecky pochopitelně rovněž, Eastwood si zřejmě splnil další ze svých snů. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(80%) Vydařené drama od filmového velikána Clinta Eastwooda, který si tento počin (a je jich dost) sám zrežíroval a zahrál v něm hlavní roli. Vlastně ani nevím, co bych zde sáhodlouhého psal. Krom skvělého Clinta mu značně dominuje další herecké eso, Tommy Lee Jones. Nechybí ani dobré herecké výkony od herců Donalda Sutherlanda, Jamese Garnera a i sympatické Marcie G. Harden. Hudba je celkem dobrá. Takže jako drama to působí dobře a je to i solidním způsobem nadlehčené, takže se i párkrát člověk pousměje. Oddychovka jak vyšitá prostě … Jakmile kovbojové vyrazili do vesmíru, už trochu to mé nadšení kleslo. Samozřejmě, bavil jsem se i tak, vizuálně to bylo pěkně natočené atd… Jen úplný závěr mi přišel moc urychlený a mrzí mě, že jsem neviděl let T. L. Jonese na měsíc. Ale co už, závěr to špatný nebyl. Po dalším shlédnutí si film užiji možná ještě více. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

Clinte, Clinte, kdyby ti ta stařecká demence neosekala smysl pro soudnost a valil si to celou dobu jen po asfaltu parodie pod heslem : Senior klub si dělá prdel z Armagedonu, tak by to byla sranda a pětihvězdičková zábava od začátku do konce. Takhle se z docela legračního Babího léta v první třetině opět stala velmi podprůměrná vesmírná záchranná akce protkaná takovýma hovadinama, že už mě ani moje slabost po Jonese neuchránila od usínání nudou. Nicméně začátek a výcvik astronautů mě vážně bavil. Sice nechápu, proč se Clintově výrazu, který vypadá jako po vpichu neurotoxinu, říká herecké umění a charisma, když ho není schopný změnit, ať už se baví o šukání, rakovině nebo konstrukční závadě ruského satelitu,..ale v takhle podprůměrném filmu asi stačí celou dobu v tlamě honit pedro a je to prostě pan herec. Mnohem víc mě bavil T.L.Jones a Sutherland, kteří si na rozdíl od Clinta nehrají na akční hrdiny i po smrti a dokázali touto fraškou proplout se sympatickou lehkostí. Nebýt toho zpackaného závěru, kdy Clint pateticky odvrací nukleární katastrofy, aby pak ještě skvěle odřídil raketoplán, jakoby 20let šéfoval borcům z Top gunu, byly by to moc pěkné 3+, takhle pouze 2a půl. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Při nácviku přistání raketoplánu na simulátoru říká astronaut Hawkovi: „Selže vám motor.“ To je ale naprostý nesmysl, protože ve fázi přistání je raketoplán pouhopouhý kluzák, letí tedy bez motoru, a tak ani žádný motor nemůže selhat. (pjotri)
  • Novinový titulok "Prezretá posádka" (angl. The Ripe Stuff) je odkazom na ikonický film The Right Stuff (1983). (DJW)
  • Zmiňovaný Bell X-2 byl americký experimentální letoun, který jako první překonal rychlost mach 3 a výšku 100 000 stop (30,5km). (Chevees)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama