Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

tron 

všechny recenze uživatele

Sci-fi? Komédia? Posolstvo o tom, že dôchodcovia nepatria do šrotu? Povedal by som, že toto čudo nenadchne ani dôchodcov (ktorí práve dvakrát na sci-fi veru zrejme neulietavajú), ani milovníkov samotného žánru sci-fi. Škoda, skvelé herecké obsadenie malo na podstatne viac, takže volím prísnejšie hodnotenie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Oddechový snímek, která se tváří jako víc než průměrný film se staršími herci. Tím však je a všichni zúčastnění ať chtějí nebo nechtějí hrají ve filmu, který působí trochu jako klišé (mladí piloti nedostanou šanci a po letech jim je šance dána, protože nikdo neumí to co oni ... satisfakce? Mimo tom už jim není 20cet...). Herecké obsazení snad lehce vynahrazuje tento pocit a Clint Eastwood ani neumí zahrát něco špatně. Donald Sutherland s Jamesem Garnerem působí trochu jako třetí kolo u vozu, protože Clint společně s Tommy Lee Jonesem dostávají největší prostor a ostatní jsou jen v pár prostřizích nebo pro pár sexistických vtípků. Film na jedno podívání a pak už asi nikdy více... ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

Clint nezklamal a potěšil. Pohodovka, ve které nechyběla ani zábava, vtípky a legrácky, ani drama a napětí. Přechod od odlehčeného humoru a sebeparodie, ve které si čtverka starých pardálů ironicky utahuje ze sebe i žánrových schemat žánru, k vážnému dramatu, akci a emocím byl plynulý a nenásilný. Clint přitom občasným zážehem nadsázky udržoval nadhled první poloviny i v polovině druhé. K tomu skvělý Tommy Lee Jones, vtipné dialogy, vydařené triky, Clintova režie, která mi vyloženě sedla. Proště i po letech naprostá spokojenost. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Snímok "Space Cowboys" považujem za jeden z najslabších titulov, ktoré režíroval hollywoodsky veterán Clint Eastwood. Jeho filmy mám rád, ale táto geriatrická hovadina ma teda fakt nebavila. Štyria starí páprdovia, čo sa vrhnú do vesmíru, aby zachránili našu planétu sa mi zdali hodne trapní. Bolo to naivné, nedomyslené a značne nevieryhodné. Proste úplna hlúposť. A ani quarteto Clint Eastwood, Donald Sutherland, James Garner a Tommy Lee Jones mi veru nebolo sympatické. ** ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Byla radost sledovat, jak si ústřední čtyřka herecky užívá, ale z účasti starých chlapů na obtížném kosmonautickém výcviku šlo vymáčknout mnohem víc humorných situací, ve vážně míněné druhé půli už na ně nezbylo místo. Poslední třetina se sice tváří jako drama o přežití, ale závěrečný záběr na povrch měsíce dokazuje, že to Eastwood zas tak vážně nebral. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Při nácviku přistání raketoplánu na simulátoru říká astronaut Hawkovi: „Selže vám motor.“ To je ale naprostý nesmysl, protože ve fázi přistání je raketoplán pouhopouhý kluzák, letí tedy bez motoru, a tak ani žádný motor nemůže selhat. (pjotri)
  • Práce na vizuálních efektech byla pro Clinta Eastwooda mimořádně frustrující, protože od natočení filmu Ohnivá liška (1982) nepracoval na žádném snímku, v němž by vizuální efekty hrály tak důležitou roli. (ClintEastwood)
  • Film se natáčel v Los Angeles a okolí. Školení herců probíhalo v Johnsonově kosmickém středisku v Texasu a v Kennedyho kosmickém středisku na mysu Canaveral na Floridě. (ClintEastwood)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama