Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V 50. letech byl v projektu Daedalus cvičen tým elitních pilotů, kteří se měli stát prvními americkými astronauty. Nařízením vlády byl však projekt ukončen a do vesmíru vyslán šimpanz. O čtyřicet let později selže ruské komunikační družici Ikon navigace. Pokud by se zřítila, mělo by to vážné následky. Proto se Rusové obrátí s prosbou o pomoc na Američany, navigační systém byl okopírován z amerického Skylabu. Jeho konstruktérem byl Frank Corvin, jeden z členů bývalého týmu Deadalos. Jen on si poradí s jeho opravou. Frank zuří, když zjistí, že jedním z ředitelů NASA je nenáviděný Bob Gerson, bývalý šéf projektu Deadalos. Nakonec ale souhlasí s nápadem dát dohromady původní tým, který se vypraví do vesmíru a družici opraví. Postupně najde všechny bývalé kolegy, předloží jim svůj návrh a přesvědčí je, aby se k němu přidali… (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (287)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo som sa napozeral a nasmial na tomto obľúbenom filme. Najlepší je Donald Sutherland nie len so svojimi cool okuliarmi ale aj pri čítaní písmen pri vyšetrení. Sú filmy, ktoré môžete vidieť stokrát dookola a rovnako sa zahľadíte a toto je ten prípad. Kto by to bol povedal, že Clint Eastwood dokáže hereckých dôchodcov povýšiť na sympaťákov prvej triedy, ktorí strčia do vrecka novodobých akčných hrdinov. Veľmi príjemný, vtipný a dobre natočený film s dojímavým koncom, ako inak. Fajn oddychovka s pekným koncom a hudbou. Ďakujeme Clint. Skvelé dielo. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood, Tommy Lee Jones, Donald Sutherland a James Garner dokazují, že ještě nepatří do šrotu. Skvělé herecké výkony a perfektní humor, vás táhne celým filmem aniž by jste měli čas se nudit. Clint samozřejmě dokazuje, že je pořád machr a tak se mu taky kamera (kterou i sám směřoval) věnuje nejvíc, přesto jsem mnohem raději měl postavu Hawka v podání Tommy Lee Jonese. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Mám Clinta rád. Ačkoliv jsou jeho filmy v jádru na jedno brdo a obvykle přímočaře upalují za jasně načrtnutým poselstvím, mají v sobě kouzlo, slovo a chlapskou tvář svého tvůrce. Buď je rádi máte, nebo na ně z vysoka kálíte. Divák je ale potvora nevděčná a zatímco třeba Gran Torino sklízí megaúspěchy, po dědcích ve skafandrech neštěkne ani pes. Je to trochu paradox - oba filmy jsou stejně tvrdohlavě přímé, oba mají jasně rozdané role a oba používají docela laciné berličky (SPOILER - smrt hlavních postav je v obou filmech "ulehčena" vědomím, že jsou smrtelně nemocné). V mnoha ohledech si mohou podat ruce. Vesmírní kovbojové jsou Armageddon s geronty místo Bruce Willise, přesto však obsahují klukovské nadšení a nadhled (závěrečná scéna je vskutku hřejivou perličkou), což jim dodává šmrnc. Vedle toho jsou opravdu skvěle zrežírovaní, Clint Eastwood mazácky ustál i trikové sekvence a můžu s čistým svědomím říct, že jsem se ani minutu nenudil. Nechci znevažovat názory druhých, ale pokrytectví nefandím a ať počítám jak chci, Vesmírní kovbojové nijak zvlášť nezaostávají za jinými filmy Clinta Eastwooda. SPOILER: Možná i proto, že jsou v něm místo otravných knězů dědkové, co létají na atomových bombách na Měsíc. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tady šlo hlavně o zábavu a užít si herecký koncert hlavních představitelů :-) protože jinak byl film, na úrovni opravdového sci-fi, při snaze přesvědčit diváka, že o podobné výpravě by NASA byť jenom diskutovala :-) Pokud se přes tohle absurdno ale divák přenese, tak se pobaví u celkem průměrného, ale pohodového filmu. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Pro tu hereckou skvadru a pro ten fakt, že to režíroval Clint Eastwood, je tenhle snímek docela zklamáním. Průměrné sci-fi drama, které neurazí, ale ani nenadchne. Zajímavé je snad jen tím jasně čitelným odkazem (nejen skrze osobu režiséra a hlavního hrdiny) ke světu westernu. Western vysoko nad oblaky, tvrdí a nesmlouvaví chlapi na oběžné dráze...celkem originální zábava a žánrový mix... s posledními dozvuky studené války... Podobné filmy: Správná posádka ()

Galerie (42)

Zajímavosti (19)

  • Při nácviku přistání raketoplánu na simulátoru říká astronaut Hawkovi: „Selže vám motor.“ To je ale naprostý nesmysl, protože ve fázi přistání je raketoplán pouhopouhý kluzák, letí tedy bez motoru, a tak ani žádný motor nemůže selhat. (pjotri)
  • Novinový titulok "Prezretá posádka" (angl. The Ripe Stuff) je odkazom na ikonický film The Right Stuff (1983). (DJW)

Související novinky

Zemřel Donald Sutherland

Zemřel Donald Sutherland

20.06.2024

Přichází velmi smutná zpráva ze Spojených států. Ve věku osmaosmdesáti let odešel americký filmový velikán a plodný herec s přibližně dvěma stovkami filmových a televizních rolí na svém kariérním… (více)

Reklama

Reklama