Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Volné televizní zpracování stejnomenného klasického sci-fi románu Johna Wyndhama vypráví příběh Billa Masena, který se jednoho dne probudí do světa, kde většina lidí oslepla. Zkázonosnou příčinou oslepnutí se stal záblesk z meteorického roje, který Bill Masen nemohl sledovat z důvodu nehody na trifidí farmě, při které přišel krátkodobě o zrak. Trifidi, živé rostliny, které byly původně pěstovány jen pro olej, si přisvojují vlastnost chodit a komunikovat mezi sebou, a díky jejich žahadlům plnými jedu se stávají hrozbou pro lidstvo, které se tak ocitá tváří v tvář zákeřnému nepříteli. Bill Masen ale není jediný, kdo nepřišel o zrak. Rozplétají se zde i osudy reportérky Jo Playton, majora Cokera i zrádného Torrence. Začíná tak válka nejen s trifidy, ale i s maniaky a pomatenci z řad lidí. Postapokalyptický svět se probouzí a již nic nebude takové, jako bylo dřív. (rodo)

(více)

Recenze (220)

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Adélu jsem ještě přežil, ale co je moc, to je příliš. Tenhle film mně naprosto změnil. V práci jsou naštvaný, že na ně koukám přes svářecí brýle. Kytky jsem věnoval sousedům, do lesa nechodím už dávno a pro jistotu nejím ani špenát. Snad se vše vyřeší příští týden, kdy se stávám námořníkem - ( Trifidi prý neplavou ). Začátek dobrý, pak to trochu rozbředlo - slabší *** ()

Aqualung 

všechny recenze uživatele

Tak nevím jak začít, ale jen tak zvolna.Navázat na dojmy, které ve mně zanechalo čtení románu, který posloužil jen velice volně jako předloha.Režisér použil pro své dílo jen to, co se mu hodilo do jeho představy o základní myšlence románu.Je bizarní, že se slepí lidé v druhém dílu jaksi vytratili.Vždyť jich musely přežít miliony.A film byl v zásadě jen o 3 lidech, kteří vidí.Vlažný a nudný vztah televizní komentátorky a vědce, který se na tragédii způsobené trifidy nepřímo podílel-protiváhu tvoří psychopat mírně se opájející mocí, jemu do klína spadlé.A nablblé dialogy, které psal snad nějaký přibraný ekolog, který naštěstí v době psaní románu ještě nebyl na světě.Slabé herecké výkony.Škody času u filmu stráveného. ()

Reklama

Šakal

všechny recenze uživatele

Takhle zprznit kultovní předlohu, by mělo být (snad i) trestné. John Wyndham se jistě obrací v hrobě a (snad i) spřádá plány na vendetu. Možná bych (samozřejmě s tvým svolením Johne) měl tip. Slyšel jsem, že do Botanické zahrady v (pražské) Tróji, právě přivezli novou „Adélu“. ANO, hádáte zcela správně, ještě (dnes) nevečeřela a žádný strach (tvůrci), Fata Morgana (skleník) je dostatečně prostorný, na každého se dostane resp. přijde řada. P.S. Termíny (časy) krmení si návštěvníci můžou vyzvednout na recepci u pí Pestíkové rozené Bliznová. P.P.S na druhý díl resp. již druhou polovinu prvního dílu jsem (přiznávám bez mučení) sílu, odvahu a zejména chuť nenašel. Hlavně, právě začínalo Amsterdamské finále Evropské ligy Chelsea-Benfica. To je však již jiný příběh. Pokud by byl zájem, (i ten) ochotně a rád převyprávím..... ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem filmové ztvárnění skvělého Wydhemova románu. Ale shoda s knihou jaksi neexistuje. Zůstal jen nápad s Trifidy a ústřední dvojice, zbytek je volné pokračování Dne trifidů, které po dějové stránce není nijak zázračné. Navíc nejde ani tak o trifidy jako o malicherné lidské spory. Ztráta času. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Literární předloha je výborná, ale tento film za ní poněkud pokulhává. Inu, však je to jen volné televizní zpracování. S olejnatými rostlinami to není jednoduché. V Asii se znehodnocuje půda, získaná žďářením pralesa, pěstováním olejové palmy, na našich polích se přemnožila řepka olejka, ve filmu straší trifid olejnatý, var. lidožravý, který má na svědomí též obecně známý problém ochlazování planety. Celá západní civilizace vznikla díky využívání fosilních paliv a jakmile se jich lidé jednou vzdají, budou v hajzlu. Tady je to názorně vidět. Ne nadarmo se říká, že lepší ropa a zemní plyn od Rusů nežli trifid z Bruselu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Joely Richardson, která hraje Jo Playton, je ve skutečnosti dcera Vanessy Redgrave, představitelky Durrantové. (pavlikv)
  • Scény v sídle náboženské společnosti se ve skutečnosti natáčely v Nemocnici svatého Kříže ve Winchesteru. (Terva)
  • Film je inspirován knihou „Day of the Triffids“ od anglického spisovatele Johna Wyndhama. (StrYke)

Reklama

Reklama