Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jsi mizernej živej magnet na průsery. Lidi kolem tebe maj blbej zvyk umírat." Tak to by sedělo. Harry je zkrátka svůj a tentokrát se nelíbí mafiánům, pouličním gaunerům, soudkyni ani nadřízeným. Mě tedy dost bavil tím, jak si z toho vůbec nic nedělal, v poklidu přednášel o psím hovnu, vyráběl mafiánům infarkty nebo prováděl pronásledování autobusem plným důchodců. Jen mi u něj chybělo trochu dedukce nad tím, že normální 96% chlap by jinýho chlapa do koulí nestřelil, protože je to nečestný, nesportovní a bolí to. Nakonec se mi dostalo i poučení o nebezpečnosti jednorožců, za což děkuju a příště si na ně dám na kolotoči pozor. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V sedemdesiatych rokoch minulého storočia sa americký herec Clint Eastwood štylizoval do postavy svojrázneho policajného inšpektora Harryho Callahana, ktorého pre jeho nekompromisnú povahu a cynický humor volali Drsný Harry. Začalo to rovnomenným filmom z roku 1971 (Dirty Harry). O dva roky neskôr bolo vyprodukované pokračovanie s názvom "Magnum Force" a v roku 1976 sa do kín dostal snímok "Násilník". Je to trio surových krimi thrilerov, v ktorých Clint Eastwood herecky exceloval. Postava Harryho Callahana mu padla ako uliata. Štvrtá časť, ktorá sa volá "Náhly úder", bola natočená až v roku 1983. Harry už trocha zostarol, ale stále zostal ten drsňák ako sme ho mohli poznať v predchádzajúcich dieloch. Je to proste kultový hrdina starej dobrej americkej filmovej krimi produkcie. Mimochodom toto je jediný diel z tejto série, ktorý režíroval sám Clint Eastwood. **** ()

Reklama

Satan 

všechny recenze uživatele

Smith and Wesson... and me. Swell. Clint s velkou bouchačkou počtvrté ztrácí veškeré oslí můstky mezi scénami a jde už jen o to, jak krutou hlášku Clint z plátna vycedí a kolik drsných ksichtů u toho hodí. A když se mlátí ženský a střílí negři, starý dobrý Harry pořád baví. Už to ale není taková zábava se na to dívat skoro dvě hodiny. [Přesná stopáž: 112 min] ()

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Harry se nám na starý kolena zamiloval. Ale ani to mu naštěstí nezkřivilo mušku, díky čemuž je tu víc mrtvol než ve všech třech předchozích filmech dohromady. I scénář pozbyl změn, protože všechno nepodstatné z minulých dílů se tu vyškrtalo a na papíře zůstala jen slova BANG BANG, pomsta a zapadákov s kolotočem (víc nebylo potřeba), což mně osobně se hodně zamlouvalo, i když se to celé posunulo spíše do série Přání smrti .. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $67,642,693Tržby Celosvetovo $67,800,000║ Séria o drsnom Harrym sa mi začína čím ďalej viac páčiť, má to štavu, skvelého Eastwooda, svižný dej, dravú akciu a šikovné prestrelky ako z divokého západu. /80%/ ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)
  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama