Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jakmile do nějakýho filmu Eastwood protlačil tu svou starou, tak to stálo za hovno. Sondra Locke jednak neni moc dobrá herečka a hlavně já chci vidět drsnýho Harryho, jak likviduje padouchy a hláškuje u toho, a né nějakou krávu, která má trauma z toho, že ji někdo znásilnil. Tady jsou všechny akční scény takový nemastný, neslaný a obvykle navíc natočený po tmě, takže je tam hovno vidět. Z filmu se navíc vytratila ta 70's syrovost, která se mi líbila u předchozích dílů Harryho. Naopak přibyla 80's hudba, která se mi nelíbila a do filmu se vůbec nehodila. 45% ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé "clintovsky" westernové pojetí spravedlnosti z prostředí amerického velkoměsta plného násilí. Někteří grázlové by opravdu zasloužili spíše kulku "bez vyšetřování" než zkorumpovanou a neschopnou policii či soudce, kteří si nadělají do gatí už jen při pohledu na kriminálníka. To naše demokratické jednání s grázly velkého kalibru bohužel nevede k výsledkům a ti se pak poldům a soudcům jen vysmívají. Tento film mě velmi potěšil právě tím svým nekompromisním jednáním s tímto "odpadem" naší lidské společnosti (něco podobného je možno vidět také u filmů s Charlesem Bronsonem - např. kolekce Přání smrti). Jako by byla společnost už unavena nekonečným čekáním na to, kdy justice konečně vymítí zlo a přála si zasáhnout sama, ... třeba i dalším násilím. Nekonečným ustupováním a převýchovou grázla nenapravíš, je potřeba silná ráže. Střílelo se často, hodně i přesně, a možná proto byl scénář někdy až nelogický a rozstřílený jako cedník. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda hneď hore za nostalgiu. Teda takto násilný film, ktorý som videl ako dvanásťročný, vám v tom veku na príjemných snoch nepridá, ale aj tak, ono sa to ťažko popisuje. Škoda, že Callahan sa zoznamuje s hlavnou obeťou až niekedy v polovici filmu, ale zase máme dosť možností sa zoznámiť s gangom, pri ktorom pôsobí pojem jednorozmerné postavy ako podrobná štúdia zložitej rozpoltenej mysle. Inak je to drsné ako tá správna Callahanovka a vôbec sa to nesnaží tváriť, že okrem klasického revenge je to aj moderný western... viď záverečný Clintov nástup na scénu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Clint sice hlaskuje jak o zivot, o prestrelky a mrtvoly neni nouze a pribeh taky nepatri k nejhorsim, ale stejne se jedna asi o nejslabsi film ze serie o Harrym. Stejne jako u Magnum force ma totiz film prestrelenou delku ke dvoum hodinam a tudiz se film misty lehce tahne. Ale zaverecnej nastup Harryho ve stinu s naprosto ultimatnim kanonem nemel chybu, skoda, ze takhle cool natocenejch scen tu neni vic. Slabsi 4*. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Drsný a silne nahláškovaný Harry "Dirty" Callahan v podaní Clinta Eastwooda, jeho prdiaci buldoček a legendárny .44 magnum Smith & Wesson Model 29 je tu aj so svojskými vyšetrovacími metódami a je namachrovaný a neohrozený ako medvede v Tatrách. Počet looserov, ktorí v tomto filme dostanú po papuli, alebo ich do čela uštipne "včelička" je nevyčísliteľný. To sa potom netreba diviť, že sa z neho kolená podlomia aj krásnej Jennifer. Tento film ma trafil náhle, ale presne. Silné tri. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Jediný díl ze série o Harry Callahanovi, který režíroval sám Eastwood. (ClintEastwood)
  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama