Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Paldini 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý film s Harrym Callahanem se vymyká jakékoli realitě. Harry má co dělat, aby vůbec přešel ulici, protože z poza každého druhého rohu vyskakují jako čerti z krabičky po zuby ozbrojení mafiáni, různí zparchantělí výrostci nebo alespoň provinční zlodějíčci s úmyslem nepěkně Harrymu ublížit nebo alespoň vykrást obchod, naštěstí má Harry vždy při ruce přátelé Smithe a Westona a gauneři jsou po desítkách odesílání do věčných lovišť a před smrtí si musí vyslechnout nějakou suchou harryho hlášku. V druhé linii vyšetřuje Harry vraždy a kastrace pár příjemných chlapíku ze sousedství někde v kalifornském maloměstě. A i v této linii přijdou na řadu harryho přátelé, doplnění ještě o pana Magnuma, který předvede své kvality v závěrečné přestřelce. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Drsný a silne nahláškovaný Harry "Dirty" Callahan v podaní Clinta Eastwooda, jeho prdiaci buldoček a legendárny .44 magnum Smith & Wesson Model 29 je tu aj so svojskými vyšetrovacími metódami a je namachrovaný a neohrozený ako medvede v Tatrách. Počet looserov, ktorí v tomto filme dostanú po papuli, alebo ich do čela uštipne "včelička" je nevyčísliteľný. To sa potom netreba diviť, že sa z neho kolená podlomia aj krásnej Jennifer. Tento film ma trafil náhle, ale presne. Silné tri. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda hneď hore za nostalgiu. Teda takto násilný film, ktorý som videl ako dvanásťročný, vám v tom veku na príjemných snoch nepridá, ale aj tak, ono sa to ťažko popisuje. Škoda, že Callahan sa zoznamuje s hlavnou obeťou až niekedy v polovici filmu, ale zase máme dosť možností sa zoznámiť s gangom, pri ktorom pôsobí pojem jednorozmerné postavy ako podrobná štúdia zložitej rozpoltenej mysle. Inak je to drsné ako tá správna Callahanovka a vôbec sa to nesnaží tváriť, že okrem klasického revenge je to aj moderný western... viď záverečný Clintov nástup na scénu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Clint Eastwood pořád jako Harry Callahan baví, navíc tentokrát ve své režii, což se v rámci série stalo jen jednou. Je zde zajímavá postava ženy, jež se mstí, a vyvrcholení, které se dalo očekávat, ale sedí tomu prostě dokonale. Harry nic neztrácí na svém charakteru, což je jen dobře, a přitom má pořád vývoj. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jakmile do nějakýho filmu Eastwood protlačil tu svou starou, tak to stálo za hovno. Sondra Locke jednak neni moc dobrá herečka a hlavně já chci vidět drsnýho Harryho, jak likviduje padouchy a hláškuje u toho, a né nějakou krávu, která má trauma z toho, že ji někdo znásilnil. Tady jsou všechny akční scény takový nemastný, neslaný a obvykle navíc natočený po tmě, takže je tam hovno vidět. Z filmu se navíc vytratila ta 70's syrovost, která se mi líbila u předchozích dílů Harryho. Naopak přibyla 80's hudba, která se mi nelíbila a do filmu se vůbec nehodila. 45% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)
  • Eastwood se rozhodl, že pokud bude mít kvalitní scénář, film sám natočí. (ClintEastwood)
  • Revolver ráže 44 automag, kterým střílí Eastwood ve filmu, vznikl v pracovně výrobce zbraní Harryho Sanforda v Pasadeně, kde byly vytvořeny dvě Clint 1 a Clint 2. Clint 1 se používala na natáčení se slepými náboji a Clint 2 používal Eastwood na střelnici. (Roztržitý Luke)

Reklama

Reklama