Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Dirty Harry a odstrelené gule. "Mňa už len tak niečo neznechutí. Zvykol som si na násilie i korupciu, na starenky zabité kvôli dôchodku i učiteľov vyhodených zo 4. poschodia kvôli zlým známkam. Ale z čoho sa mi fakt dvíha žalúdok, je ten tvoj hot-dog. Ako to môžeš žrať s kečupom?!" Po mierne slabšej trojke návrat ku kvalite. Aj napriek tomu, že Clint sa už pri peších naháňačkách a pästných súbojoch riadne zadychčí. Dostatok akcie, hlášok i zaujímavé kriminálne pátranie. Eastwoodova réžia je tradične presná, sústredená a ani na okamih nenudí. Záverečný ikonický nástup a brutálne rozstrieľanie zloduchov novou búchačkou je možno najlepšia scéna celej série. No a samozrejme, bod za prdiaceho psa :-). ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zajímavé "clintovsky" westernové pojetí spravedlnosti z prostředí amerického velkoměsta plného násilí. Někteří grázlové by opravdu zasloužili spíše kulku "bez vyšetřování" než zkorumpovanou a neschopnou policii či soudce, kteří si nadělají do gatí už jen při pohledu na kriminálníka. To naše demokratické jednání s grázly velkého kalibru bohužel nevede k výsledkům a ti se pak poldům a soudcům jen vysmívají. Tento film mě velmi potěšil právě tím svým nekompromisním jednáním s tímto "odpadem" naší lidské společnosti (něco podobného je možno vidět také u filmů s Charlesem Bronsonem - např. kolekce Přání smrti). Jako by byla společnost už unavena nekonečným čekáním na to, kdy justice konečně vymítí zlo a přála si zasáhnout sama, ... třeba i dalším násilím. Nekonečným ustupováním a převýchovou grázla nenapravíš, je potřeba silná ráže. Střílelo se často, hodně i přesně, a možná proto byl scénář někdy až nelogický a rozstřílený jako cedník. ()

Reklama

Rocky62 

všechny recenze uživatele

O dost lepší než předchozí díl, myslel jsem si že po shlédnutí Násilníka(1975) už nebudě žádný díl podle mých představ, díky bohu jsem se spletl, s tímto pokračováním jsem byl nadmíru spokojen,velká porce skvělých hlášek, výtečná hudba, bohužel děj nebyl nijak překvapivý, a co se týče samotného Harryho tak pořád neztrácí na drsnosti ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Komentář může obsahovat SPOILERY! Ono udělat čtvrtý díl "dirty harry" série o tom, že Clint vlastně narazí na ženskou kopii sebe samého, mohl být zajímavý nápad. Bohužel trošku ztroskotává na nataženosti snímku (112 minut je pro tento příběh fakt moc) a stává se z něj jen průměrná zábava, ve které nezklame jediná věc - Clint Eastwood. Ale teď mám na mysli jeho hereckou stránku, po stránce režisérské má (naštěstí) mnohem lepší filmy. Sudden Impact mi přijde, jako by byl rozdělen na více jednotlivých příběhů, které tak nějak zapadnou do filmu. Přeci jen, začínáme ve starém dobrém San Franciscu a v polovině filmu se najednou přemístíme do San Paula, kde čirou náhodou je i ona vražedkyně? Ale jakmile si na tohle zvyknete, tak zjistíte, že to je koukatelný film se super koncem. Bohužel, moc dlouhý film na takový příběh (jo, už jsem to psal, ale tohle je opravdu velká výtka). Zkrátka a dobře - 60 %. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jakmile do nějakýho filmu Eastwood protlačil tu svou starou, tak to stálo za hovno. Sondra Locke jednak neni moc dobrá herečka a hlavně já chci vidět drsnýho Harryho, jak likviduje padouchy a hláškuje u toho, a né nějakou krávu, která má trauma z toho, že ji někdo znásilnil. Tady jsou všechny akční scény takový nemastný, neslaný a obvykle navíc natočený po tmě, takže je tam hovno vidět. Z filmu se navíc vytratila ta 70's syrovost, která se mi líbila u předchozích dílů Harryho. Naopak přibyla 80's hudba, která se mi nelíbila a do filmu se vůbec nehodila. 45% ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Hudební skladatel Lalo Schifrin se vrátil k cyklu o Drsném Harrym a složil hudbu, která splývá s akčností snímku, ale její tón je víc pochmurný. (ClintEastwood)
  • I přes úspěch předchozího dílu z roku 1976 Eastwood několikrát uvedl, že postava detektiva Callahana je už vyčerpána, na začátku osmdesátých let však diváci chtěli další díl a v hlavní roli opět vidět Clinta Eastwooda. (ClintEastwood)
  • Film sa odohráva v rokoch 1973 a v máji 1983. (westerns)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno