Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vyzbrojen názorem, že práva mají pouze lidé dbalí zákona, podepřeným smrtonosným koltem Magnum v podpažním pouzdře, vydává se inspektor Harry Callahan, zvaný Drsný Harry do pronásledování zločinců. Opět má problémy, tentokrát nejen s nadřízenými, kteří nesouhlasí s jeho drsnými vyšetřovacími metodami, ale také s mafií, která se ho rozhodla zlikvidovat poté, co je připravil o jednoho z bossů. Je uklizen do malého městečka, kde má vyšetřit brutální vraždu. Callahan se neochotně podvolí a odjede vraždu vyšetřit, pronásledován neúnavnou mafií, která mu nepřestává usilovat o život. Brzy dojde k dalším vraždám a Callahan se přes snahu místních policistů překazit jeho vyšetřování prokouše k pravdě. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

PinokKio 

všechny recenze uživatele

Harry se nám na starý kolena zamiloval. Ale ani to mu naštěstí nezkřivilo mušku, díky čemuž je tu víc mrtvol než ve všech třech předchozích filmech dohromady. I scénář pozbyl změn, protože všechno nepodstatné z minulých dílů se tu vyškrtalo a na papíře zůstala jen slova BANG BANG, pomsta a zapadákov s kolotočem (víc nebylo potřeba), což mně osobně se hodně zamlouvalo, i když se to celé posunulo spíše do série Přání smrti .. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jedna hviezda hneď hore za nostalgiu. Teda takto násilný film, ktorý som videl ako dvanásťročný, vám v tom veku na príjemných snoch nepridá, ale aj tak, ono sa to ťažko popisuje. Škoda, že Callahan sa zoznamuje s hlavnou obeťou až niekedy v polovici filmu, ale zase máme dosť možností sa zoznámiť s gangom, pri ktorom pôsobí pojem jednorozmerné postavy ako podrobná štúdia zložitej rozpoltenej mysle. Inak je to drsné ako tá správna Callahanovka a vôbec sa to nesnaží tváriť, že okrem klasického revenge je to aj moderný western... viď záverečný Clintov nástup na scénu. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stvrty diel Dirty Harryho dostal nazov Sudden Impact. A co je pre seriu najhorsie, opat sa zmenil reziser. Pokial Dirty Harry z roku 1971 reziroval Don Siegel, dvojku uz tusim Ted Post, Trojku Enforcer uz reziroval James Fargo, no a tuna v Dirty Harry 4 Sudden Impact sa rezie chytil samotny Clint Eastwood / /Bronco Billy, Honky Tonk man/. Pan Eastwood uz sice mal reziserske skusenosti /Tulak z sirych plani, Honky Tonk man/ a urcite aj talent, ale serii celkovo zmena rezisera s kazdym novym filmom skor uskodila nez prospela. Naslo by sa tuna par serii znicenych castym striedanim reziserov. A presne takto dopadol aj Dirty Harry. Scenar je tuna slaboduchy, samotny Harry Callahan ma opletacky nielen s vrahom, ale aj so so sefom/sudmi. Vysetrovanie vrazdy vedie tentokrat k trochu prekvapivemu zaveru. Akcnych scen je pramalo, a su mdle, strielacky taktiez nic moc. Ale aspon ze su. Herecke vykony mizerne, hlavny zaporak je oproti strachnahanajucemu Andrew Robinsonovi /Dirty Harry 1/ nevyrazny a slaby. Spracovanie az moc televizne, dejova linia nevyrazna. Bohuzial sa vsak natocila aj 5 -ka The Dead Pool, a ta sla kvalitou este viac dole. O tom vsak pisem az v komentari k samotnej Dirty Harry 5. 62 % ()

woody 

všechny recenze uživatele

"Chodím sem 10 let den co den a Rosie mi dává hořký černý kafe. Dneska mi dala velký sladký kafe. Tak si jdeme postěžovat!" "Kdo, my?" "Smith, Weston a já" Harry svým osobitým způsobem překazí oslavu mafiánskému bossovi tím, že ho zabije. Nadřízení ho tedy pošlou vyšetřit vraždu do zapadákova. Zde se setkává s ženou svého srdce. Netuší ovšem, že dotyčná je vrah, střílející nebohé grázly do rozkroku... Tenhle film je velice průměrný. Alespoň ve srovnání s předešlými díly. Bohužel je tu hodně prostoru věnováno průměrné herečce Sondře Locke. Což je pochopitelné páč to byla Clintova známost. Ale tahat k Dirty Harrymu ženu...Měli to udělat podobně jako v Násilníkovi. Nicméně záporáci jací jsou v tomhle díle. S těmi bych se nechtěl potkat ani za bílého dne. A co teprve za temné noci v podchodu. :-) ()

choze 

všechny recenze uživatele

"Srovnej se s tím - dneska je to úplně jiná hra." Po slabší trojce a následné sedmileté pauze se Drsnej Harry vrátil na plátna kin v nové dekádě a v konkurenci Ramba, Rockyho, Indyho a Terminátora se obávám nemohl ani s nově nafasovanou ještě impozantnější bouchačkou nabídnout víc než nostalgii po oblíbené postavě. Žánru, který v sedmdesátkách nakopnul a dominoval mu, už v osmdesátkách neměl moc co dát a nepomohla mu ani přeakčnělost první půlky jeho čtvrtého dobrodružství, ani určitý úkrok v sérii daný tím, že poprvé Harry nečelil hrozbě pro celé San Francisco a poprvé ze San Francisca vytáhl paty. A ani to, že si to Clint zrežíroval. Navíc je i přes přítomnost komického psího parťáka a další várku vypečených hlášek (a opakování klasické "Go ahead. Make my day.") čtyřka nejtemnější - od rape and revenge story a la I spit on your grave hodící se spíš zpět do semdesátek, přes zvýšený počet nočních scén, až po pochmurnější hudbu Lalo Schiffrina. Jako mladšímu mi ta temnost nesedla, s odstupem času ji naopak oceňuju. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (12)

  • Pro natáčení bylo vybráno město Santa Cruz. (ClintEastwood)
  • Jediný díl ze série o Harry Callahanovi, který režíroval sám Eastwood. (ClintEastwood)
  • Ve filmu Náhlý úder se opět objevuje několik charakteristických míst San Francisca, zároveň jde o první film ze série, jehož hlavní děj je soustředěn mimo metropoli, do fiktivního městečka San Paulo. (ClintEastwood)

Reklama

Reklama