Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

JohnnyD odpad!

všechny recenze uživatele

Robovi Zombiemu sa to podarilo. Dokázal nakrútiť ešte horší film ako jeho remake Halloweenu. Ak mal prvý film nejaké elementy, z ktorých fanúšikovi nebolo na grc, bola to pôvodná hudba, Mišova maska a Loomis. Po Carpenterovej hudbe niet ani stopy, zdrap, ktorý sa tvári ako maska sa už na seba ani nepodobá a Loomis prešiel takým neuveriteľným prerodom osobnosti, že sa to ani nedá opísať. Inak všetko ostáva na rovnakom - strašní herci, ešte horšie dialógy a naivný príbeh. Ten je inovovaný o snové vízie, ktoré sú úprimne na smiech a dávajú veľký kopanec do zadku logiky (Michael a Laurie sú azda nejako telepaticky prepojení?). Perličkou je biely kôň, ktorý je jedno veľké WTF. "Zaujímavý" koniec je výsmech študovanému fanúšikovi, lebo vie, že vykráda minimálne dve klasiky (štvrté diely Piatka trinásteho a Halloweenu). Nechutným vrcholom všetkého je Michael Myers čoby 40 ročný metalista-drevorubač. Zlaté Halloweeny 3, 5, či 8 - oproti tomuto tu sú to veľdiela. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že již tak brzo po restartu se bude Michael Myers opět topit ve sračkách. Jednička se mi docela líbila, atmosféra byla fajn a náhled do Michaelova dětství výborný. Jenom ta závěrečná vyvražďovačka to trochu kazila. No a ve dvojce už zbyla jenom ta vyvražďovačka. Celé je to navíc mnohem hnusnější a odpornější kamerou počínaje a dialogy konče. Člověk si od toho automaticky hned vybuduje odstup, když se zde mluví o nekrofilii a jsou zde samé detailní záběry brutality. K tomu si ještě připočtěte pár scén se Zombieho manželkou a jednorožcem a dojde vám, že Rob Zombie byl celý natáčení sjetej něčím hodně silným. Škoda, že se s náma o ten matroš nepodělil. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

I. Líbilo, nelíbilo, líbilo. Fandy obávané snové výjevy tak úplně nezapadaly, nakonec ale zapadly. Jimi hnaný toulající se vágus Michael Myers je zpočátku zásadní nezvyk, na 'shaky' kameře se mohlo trochu ubrat. Dostalo se mi minimum překvapení (mám teď na mysli v ději, ne ve filmu jako celku), minimum napětí (vraždící přízrak se zjeví snad pokaždé, když ho čekáte, případně ještě než ho vůbec čekat začnete), minimum emocí. Během první poloviny jsem párkrát znejistěl, nakonec všechno tak hezky dalo smysl a dobrý pocit, i když chvilku trvalo než mi ta spokojenost došla. Výtečný závěr k tomu přispěl hrozně moc. II. Spíš než horor potažmo slasher, působí H2 jako zvláštní a místy brutální (syrové násilí je zpět, bez toho by nebyl Zombie) psychologický film, dopad jedničky, ze které jsem měl úplně jiný dojem. Diametrálně odlišné je to samozřejmě i od všech původních HALLOWEENů, od ducha celé série, tak to ale podle mě s remaky má a většinou i musí být. Dostal jsem, co jsem nečekal, nejsem zklamaný, moje obavy se naštěstí nepotvrdily, oceňuju Robův vlastní přístup a nesere mě tím, jak ohledně režie dvojky nečekaně změnil názor, měl ještě co nabídnout. Netvrdím, že se do Myerse nikdy neměl pouštět. Mnohem radši bych ho viděl dělat své věci než předělávky, ale doba je asi už holt taková, že mu nic jiného nezbývá. III. Na základě fotek a reportů z natáčení a momentálně namlsaný z TRICK 'r TREAT jsem doufal, že do toho Rob vloží víc z atmosféry Halloweenu, svátku samotného. No a dopadlo to celkem dobře, film obsahuje pořádnou halloweenovskou párty vložku, s účastí Captain Clegg & The Night Creatures a Uncle Seymour Coffinse, charakterů známých z propagace filmu. X. Na závěr slova jedné zahraniční kritiky: 'H2 is for Zombie fans - slasher fans - but not Halloween fans.' Ta se celkem potvrdila, i když k běžnému slasheru to má hodně daleko a Zombieho dosavadní filmografii se také něčím vymyká. (viděno v kině a s Ruutem, na několika místech mě štvaly CZ titulky) A celkové hodnocení Zombieho dvou Halloweenů po letech: 3*. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuta DC (119 minut) verze. Tak tohle mělo krátký život. Pokud jsem u remaku chválil Roba Zombieho za patřičný odstup a přidání svého k tomuto proslulému vrahovi, tak tady se bohužel utrhl ze řetězu a přidal toho dost. Což by do jisté míry nevadilo, KDYBY respektoval sérii jako takovou. Bohužel, ne. Michael si zde několikrát sundá masku, poprvé promluví, nepoužívá jen nůž, není zde ani náznak Carpenterovy hudby, k tomu má halucinace o své (mrtvé) matce… Ne, takhle by to nešlo. Dá se říct, že v lecčem tento díl připomíná třetí díl originální série, který nesouvisel s díly předchozími a my, diváci, jsme museli čekat téměř 20 let na slušné pokračování. Naštěstí ne vše je na tomto pokračování špatně, takže ho neposílám přímo do odpadu, protože některé scény se povedly (Rob holt brutality umí a nejsou mu cizí) ale ptám se, jak dlouho bude trvat tentokrát, aby se (pravý) Michael vrátil v nějakém lepším pokračování/remaku? Nemyslím si, že by Hollywood nechal pana Myerse dlouho u ledu… 40 %. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

U série Halloween existují případy, kdy se jisté nové filmy pokusili vydat krapet jiným směrem a zdánlivě okoukanému konceptu přidat něco krapet navíc, ve finále to ovšem ne vždy fungovalo. Krapet syrovější pojetí Roba Zombieho, které se následně rozpadlo Zombiemu pod rukami a stejně se nevyhnutelně vrátilo k formě kolovrátku, může být jeden příklad za všechny. Po prvním filmu brutální a ošklivý sešup. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 33,4 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 39,4 mil. (NIRO)
  • Kvůli filmu vznikla fiktivní kapela Captain Clegg and the Night Creatures, která ve snímku hrála na halloweenské párty. Kapela vydala i své CD. (-Bomba-)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno