Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

iamek 

všechny recenze uživatele

Tak trošku tvrdší variace snímků Sám doma. Ne a teď vážně. V poslední době vychází docela slušná porce originálních hororů, ale vždy tomu chyběla ta správná atmosféra. Tenhle problém The Collector rozhodně nemá. Úmrtí jsou originální a napětí se dá krájet celcýh devadesát minut. Závěr už byl klasický hororový a třeba se dočkáme dalšího pokračování. I kdyby byla natočená dvojka tak nevěřím, že bude tak kvalitní jako tenhle kousek. ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Absolutní vrchol žánru. Čekal jsem další ubohou řezničinu ve stylu Saw, nebo Uvnitř, kde se hraje primárně na množství krve na stropě, mozků na stěně a střev na podlaze. Opak je pravdou. Sběratel je filmem, kde hlavní roli sehrává napětí, řezničina je sekundární záležitostí. Hrají zde charismatické postavy, které dokáží diváka chytnou za koule, děti, které jsou průserem skoro v každém hororovém filmu, sem pasují a filmu přidávají. Celkově film hraje na honosnou strunu, kde nic nevypadá levně a bečkově. Hudba je úžasná, neobehraná a skvěle dokresule film, který skvěle graduje a bez pár logických chybek je téměř dokonalým. Vadí mi pouze a opět konec, který se nenaučí scénáristé ze zámoří snad ani za sto dalších let. 90% 24.04. 2010 ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sběratelské vášně mohou být různé - od pivních tácků přes nošené dámské kalhotky až po bavlněné žmolky z trička vybírané každý večer z pupku. To Collector doposud neznámého Marcuse Dunstana sbírá LIDI a ty nepoužitelné sadisticky masakruje.. Milé žánrové překvapení! Muzika, co vám přiváže ke krku balvan a kopne vás do rybníka, napětí krájitelné jen noži Horsta Fuchse, vůbec ne samoúčelná brutalita, která navíc některým místním usnadní erekci a hlavně, na rozdíl od galských řezničin jsem se mohl přiklonit k nějaké straně. Řeknu vám, maskovaný Juan Fernández, mimochodem bratr drogového bosse z Krokodýla Dundeeho 2 (musel jsem si Collectora "odhalit", jinak bych se doma ve sklepě bál), to rozhodně nebyl.. A logické nesrovnalosti? Horor je hra chyb, kdyby se nedělaly, všichni by to přežili. Je mi jasné, že pekelně rychlé nakladení pastí mohlo někomu hnout žlučí, ale já si jako pozorný divák dobře všiml, že s panem Sběratelem jeli na konci v dodávce MacGyver, blonďatý fracek Kevin, John Rambo a Vilda E.Kojot, čili pro podobné kratochvíle zatraceně dobrá parta.. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nedokonalé Saw a béčkovosť z toho cítiť. No pri tom lacnejšom stvárnení to nebol vyložene premrhaný potenciál. Počiatočný koncept je veľmi dobrý a film je miestami atmosférický a zaujímavý. Smerom k záveru stráca čaro, pasce nie sú domyslené ako u pána Skladačku, ale aspoň niečo sme si z toho zobrali, a to napríklad, že pánom v kožených maskách sa je lepšie vyhnúť. Aj tým na dúhových pochodoch. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Bol som skutočne príjemne prekvapený, pretože toto je vskutku nad priemerom obyčajnej horrorovej jednohubky. Bol som nepríjemne prekvapený, pretože miestami mi táto jednohubka priniesla vskutku nepríjemné prekvapenia. Raz, či dvakrát som musel dokonca film pauznúť, aby som to mohol predýchať. A to sa u mňa nestáva často, takže palec hore. Za plus považujem výkony hercov, napriek pomerne neznámemu obsadeniu a taktiež záver, ktorý mnohé naznačuje. Scenár deravý ako minuloročné ponožky pred Vianocami, ale ak si fanúšik tohto žánru a po vymäknutí saw-série ti chýba trošku šťavnatých gore scén, tak neváhaj a sťahuj! 75%. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Film za natáčal 19 dní a používal sa pri tom 16 mm film. (Arsenal83)
  • Pracovní název filmu byl The Midnight Man. (Chatterer)
  • Když "Sběratelova" (Juan Fernández) dodávka narazila do sanitky, která vezla Arkina (Josh Stewart) do nemocnice, její přední část byla zcela bez poškození. Žádné poškození nejevila ani sanitka po několikerém otočení přes střechu. (Rozige)

Reklama

Reklama