Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (1 722)

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Jesse Eisenberg je sympaťák a talent, ale kingem filmu je über-tvrďáckej Woody Harrelson, kterej chce svý Twinkies:) Emma Stone mi bohužel moc sympatická nebyla... Film je "normální" road-movie, ve které hlavní hrdina hledá rodinu, projíždí zdevastovanou krajinou a zažívá různý zábavný situace obvykle spjaté s likvidováním zombií. Tvůrci se fakt vyžívaj v zobrazení likvidace a ničení, občas je to až přehnané, například zbytečná demolice indiánského obchůdku. Film dost mění tempo, občas zvolní na pokraj nudy, ale převážně je to fakt zábava. Hlavně vzhledem k tomu, že jde o žánr, kterej fakt nemusim, tak jsem se dobře bavil. Myslel jsem, že to bude něco jako Shaun of the Dead, ale ty filmy toho nemaj moc společného. Tamten je prostě britskej a tenhle americkej a způsob humoru je prostě úplně odlišnej a oba filmy se mi líbí. Ačkoliv u tohohle pořád přemítám mezi 3 a 4*. Možná, kdyby tu bylo víc Metalliky, než jen jeden song u úvodních titulků:) Jsem rád, že film nezobrazoval nákazu, no a Bill Murray FTW. Zajímalo by mě, co vymysleli scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick do filmu Venom... ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Rhett Reese, Paul Wernick .. When the zombie outbreak first hit, the first to go, for obvious reasons... were the fatties. _ Pravidland. Námět o zombie's zase z trochu jiného úhlu s neskutečným (ale nenaplněným) potencionálem, který rozhodně není vyždímaný na plný plyn. I tak Ruben Fleischer vytasí nejeden skvělý nápad. Nakonec sice čtyři hvězdy, ale na velice ostré hraně sešupu níže. Záchranou budiž střídmá stopáž a skvěle sestavená herecká čtveřice. Spokojenost tak vládne, záchvěvy smíchu a pobavení se dostaví často. Stejně tak v romantické linii nehrozí nudná rozladěnost, jako když se Jesse pokoušel o Kristen v jiném, zážitkovém parku. 70%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Americká odpověď na britský Shaun of the Dead i když fakticky vzato, první Zombieland už byl dávno předtím v Neverlandu.. Místy hodně vtipná road movie o zbavování se komplexů, hledání dospělosti a piškoto-krémové Twinkie na pozadí apokalypsy živých mrtvých a v ní prim hrající militantní "cock blocker" Harrelson vzdávající vskutku vynalézavě hold jezdci NASCAR Daleu Earnhardtovi. Bill Murray dokázal, že umí vtipně i umřít.. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že i přes vynikající ohlasy jsem Zombielandu absolutně nevěřil. Trailer mě ani v nejmenším nezaujal a vzhledem k tomu, jak se mi líbila (nelíbila!) jiná velice vychvalovaná zombie-komedie (Soumrak mrtvých), jsem očekával 80 minut nudy a utrpení. No naštěstí jsou hrdinové Zombielandu mnohem větší sympaťáci než partička kolem Simona Pegga... V čem se ale zásadně rozcházím s většinou zdejších komentujících, je hodnocení průběhu filmu. Začátek považuju za nejslabší část (takovejch prvních patnáct minut se mi plnily obavy nového Soumraku a příslušejících dvou hvězdiček), neakční prostředek za nejlepší (interakce mezi postavami) a akční závěr jen za zábavnej dojezd. Cameo BM naprosto odzbrojující! ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Wow, tak tohle byl opravdu nekompromisni narez s premirou brutality a vtipu. Woody Harrelson vali jak nikdy predtim, Jesse Eisenberg je sympatickej a dej radne promichanej a fajne udelanej (hlavne to predstavovani Zombielandu na zacatku, uvodni titulky a pravidla, to s tim pasem nema chybu, jinak celkove navaznost skvela) Murray peknou vlozku ma, a buchticky jsou k sezrani (ty i ty :-D) Takze takhle inteligentni komedie tu dlouho nebyla (pred par mesici bych neuveril, ze tohle reknu - hlavne kdyz je to vlastne horor, ale opravdu, v dobe, kde ve vsech komediich musi byt nechutny humor, sexualni narazky a dalsi radoby vtipne veci, je tohle jako balzam na dusi, i pres to, ze brutalni sceny tam jsou a neni jich malo - ale nastesti ani ne moc) 8/10 ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Na hlavním plakátu k filmu drží Witchita (Emma Stone) motorovou pilu, ale ve filmu ji nikdy nemá. Totéž platí pro Little Rock (Abigail Breslin) a lopatu. (AngelusCZ)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama