Reklama

Reklama

Akční komedie Zombieland společnosti Columbia Pictures vypráví příběh dvou mužů, kteří se snaží přežít ve světě, ovládaném zombies. Columbus (Jesse Eisenberg) je obrovský zbabělec – ale jak se ukazuje, pokud máte hrůzu z toho, že vás sežerou zombies, dokáže vás strach udržet naživu. Tallahassee (Woody Harrelson) je drsňácký zabiják zombie, který je motivován touhou získat poslední čokoládovou tyčinku na světě. Když spojí své síly s Wichitou (Emma Stone) a Little Rock (Abigail Breslin), které také objevily vlastní způsoby, jak přežít nadvládu zombie, budou muset zjistit, co je horší: spoléhat se jeden na druhého nebo se nechat přemoci zombies. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 723)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Dobrá ujeťárna v době, kdy si myslím, že mě nemůže překvapit už naprosto nic. Najednou ejhle a vznikne Zombieland, tisícekrát omýlený téma, který už nemůže být úspěšný jinak, než komediální formou. A tady se to povedlo hodně slušně. Možná jsem se nebavil tak jako u Soumraku mrtvých, ale zato film byl natočen originálně a zajímavě a tím se to vcelku schopně vyrovnává. I když asi tenhle film nezkouknu snad tisíckrát jako Soumrak, na to prostě nemá. Hlavně teda kvůli hudbě, která v tomhle filmu není skoro vůbec? Na druhou stranu ale obsahuje Billa Murraye a nejvtipnější a nejparadoxnější scénu, kterou jsem za hodně dlouhou dobu viděl. Zombieland je příjemný závan do průměrnosti současných filmů, který ukáže, že originalita stále existuje a může to být klidně tisíckrát omýlené téma. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zombieland je postmoderní vize filmové zábavy dnešní mladé generace, která v sobě spojuje dva očividně pokleslé žánry - zombie úchylárnu a teenagerskou komedii, jejíž klišé a manýry tenhle projekt docela spolehlivě sráží až na mnohdy neúnosnou mez, neboť dráždí jak typicky looserovský hrdina, který řeší především to, kam zasunout, jakož i průhledná snaha scénáristů přihrát mu do bytu nejkrásnější mladou sousedku a vydyndat nějaký ten dramatický oblouk, na jehož konci je romanticky vzniklý párek trhlého geeka a sexbomby, uvěřitelný leda tak v Big Bang Theory, o používání pouze těch nejatraktivnějších dopravních prostředků či bezútěšném sklonu v násilí nemluvě... Na režii Rubena Fleischera je znát jeho videoklipová minulost, sází na efekt a zkratku, vypráví především obrazem, jak už to u videoklipů bývá, a řada pasáží snímku jsou vlastně ucelené videoklipy. Ta estetika překvapivě patří k tomu nejlepšímu, co snímek nabízí, jelikož Ruben Fleischer ovládá své řemeslo skutečně obstojně, na všechny ty zpomalovačky a efektní crashe se tedy dívat dá. Vrcholem je pak cameo Billa Murrayho, ten člověk má skutečně úžasný smysl pro humor a sebeironii. A kvůli tomu stojí tahle hororová komedie za vidění... ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Smál jsem se docela často a celé to bylo celkem zábavné - tady zombáckou krví, tamhle vtipem, tam zase vnitřnostmi. Ale nejsem si úplně jistý, jestli bych dal peníze za lístek do (multi)kina a jsem opravdu, opravdu, opravdu rád, že jsem se netáhnul do Práglu na CSFD premiéru, protože v opačném případě bych peněz za cestu dost litoval;) Zombieland je zábavka na jedno zkouknutí - na dvě, pokud máte nějakou zvláštní slabost pro "jak prdel drsné" cowboye s vysokým zombie-killer skillem - ale nutno zdůraznit, že to není žádný dead walk survival okořeněný humorem. Naopak - je to rodinná komedie (pravda, pro rodiny s poněkud odrostlejšími dětmi;)) využívající zombácký nájezd na náš svět jako nosnou rekvizitu, na kterou nabaluje problémy nesmělého a světu odcizeného chlapce s rodinným životem a vztahy s jakýmikoliv lidmi, kteří si maso před konzumací aspoň trochu propečou. Také je dobré říct, že čím víc jste viděli filmů, v nichž hrál hlavní roli make-up poněkud poškozené mrtvoly - Thriller se nepočítá - tím se koeficient pobavení zvyšuje;) Celé to drží pohromadě celkem dobře, snad až na drsné procitnutí ohledně Bucka a na to, že lidstvo skoro neexistuje, sestry by vraždily pro sprchu, ale Wichita si stejně drží svoji rockerskou fazónu s výrazným líčením:) Čtvrtou hvězdu dávám za důkladnou práci tvůrců na výtvarné podobě filmu a za k smrti vtipného Billa Murrayho, k jehož slovům o Garfieldovi není třeba nic dodávat. Takže ano, jsem ochoten dát 80%, ale bez v minulé větě uvedeného by podobná osmdesátiminutová jednohubka neměla na víc než šedesátku. BTW pokud někdo podobně jako já nepochopil číslo 3 na Tallahasseeho autě, nalezne poučení v záložce Zajímavosti. Tedy děkuji těm, kdož je doplňují a používají přitom mozek. ()

Eddard 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejzábavnějších filmů posledních let - bez jakýchkoliv ambicí být něčím jiným, než chytrým a vtipným popkornem, namixovaným správným poměrem z příjemně děsivých akčních scén a delikátně ostrého humoru. Ústřední čtveřice je moc sympatická, většinu scén si pro sebe krade Tallahasee (mimochodem, ty přezdívky podle domovských měst jsou fakt cool) - až na ty, které sdílí s Billem "fucking" Murraym, přirozeně. 80% ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

První část je přesně ta syrová a krvavá flákota, po které jsem toužil – parodicky si vyhrává s estetikou teenagerovských hororů i komedií, pepří jednu hlášku za druhou a graduje famózním cameem Billa Murrayho, které je z řádu těch předem kultovních. Bohužel pak naprosto zgrajzne jakákoli invence a Zombieland začne divně posmrkávat, kecat z cesty a tuctovým finále už se ze ztráty tempa nevykroutí. Najednou to, co před tím bylo parodováno, tvoří součást filmu – a je tu křeč a nevěrohodnost. Taky je tu odulý redneck Harrelson, který zachraňuje loď před úplným najetím na mělčinu. Dílčími prvky Zombieland patří ke skvělým zástupcům hororové komedie, škoda, že se to Fleischerovi a spol. nepodařilo propojit ve smyslupný celek. Vlastně škoda, že to vůbec zkoušeli. Protože za ten rodinný závěr by zasloužili bendžem po kedlubně. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (70)

  • Původně měl film být pilotním dílem televizního seriálu. (HellFire)

Související novinky

Virová nákaza ve filmech

Virová nákaza ve filmech

15.03.2020

Momentální krizová situace reagující na probíhající šíření viru Covid-19 měla mimo jiné za následek i uzavření veškerých kinosálů, což pochopitelně vedlo k tomu, že distributoři začali rušit či… (více)

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

Piráti z Karibiku bez Johnnyho Deppa ušetří miliony

04.01.2019

Už je v podstatě jasné, že studio Disney místo klasického pokračování Pirátů z Karibiku hodlá celou sérii rebootovat. Poslední díl totiž vydělal „jen“ 794 milionů a to je po miliardových dílech pád,… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Reklama

Reklama