Reklama

Reklama

Rampage

všechny plakáty
Trailer

Na první pohled obyčejný třiadvacetiletý kluk Bill (Brendan Fletcher) stále žije u rodičů, pracuje jako automechanik a má kamaráda, se kterým často probírá problémy dnešní společnosti. Zde však podobnost s jeho vrstevníky končí. Jednoho dne totiž vyrazí do města vybaven těžkou výstrojí, samopaly a výbušninami a kdokoli se přiblíží na dostřel, stává se obětí jeho šíleného plánu. (Tomx112)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller od Uweho Bolla. Má výborný príbeh o mladíkovi, ktorý nemá prácu, rodičia ho chcú vysťahovať a celkovo ho už celý svet štve a tak sa rozhodne s dostatočnou výzbrojou a výstrojou vyraziť do mesta, aby mohol zabiť čo najviac ľudí. Na moje prekvapenie je aj dosť slušne spracovaný, film baví aj mimo akcie, už úvodná neakčná polhodina je určite lepšie zvládnutá ako som čakal, dlhé dialógy síce nie sú úplne najideálnejšie, ale svoj účel splnia. A podobne príjemne prekvapila aj záverečná časť s veľmi dobrým koncom, ktorý sa síce dal z priebehu filmu časom predvídať, ale rozhodne potešil. Akcie je tu samozrejme dosť, aj ked´ hlavne v strednej časti filmu a som s ňou veľmi spokojný. Síce sa dala natočiť aj lepšie, ale prehľadnosť to nekazí, je tu množstvo mŕtvych, viacero dobrých nápadov a situácií, zaujala ma hlavne scéna v kaderníctve, pri predavačovi kávy alebo pristavenie sa pri ustrašenej žene. Poteší aj niekoľko veľmi dobrých výbuchov. Ocenil by som väčšiu rozmanitosť zbraní, ale zase potom by to asi až príliš pripomínalo počítačovú hru. Ostatné stránky filmu sú už taký štandard, takže tiež nesklamú. Za toto má Uwe Boll odo mňa veľkú pochvalu. Videl som veľmi málo jeho filmov, ktoré ma síce moc nezaujali, ale ani neboli až také zlé, ako sa spomína. Takže som proti nemu nikdy nič nemal a teraz mi ukázal, že dokáže natočiť aj skutočne dobrý film a dokonca takého typu, aký som už dávno chcel vidieť, ale ešte to nikto neskúsil. Len tak dalej. 76% ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Moje první setkání s lůzrem současného filmu nedopadlo tak špatně. Je to sračka to jo, ale má to i svoje klady. Tak jak je to natočený to podtrhuje smutný příběh o jednom magorovi. Obsahově nutí k zamyšlení, forma ale myšlenky zahání. Jak se zdá i podle ostatních komentářů, Boll je přece jen schopen natočit i lepší filmy, než je jeho počáteční odpad. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Film který i zarití Uweho odpůrci musí uznat že je kvalitní. A když ne tak prskaj jak je to nerealistický. Nicméně Boll se trefil do hodně citlivého místa a ukázal že natočit akční sekvence mu nedělaj problém(narozdíl třeba od Baye s jeho strašnýma Transformers). Jediný jeho problém je stále kamera která se třepe a sem tam není vůbec nic poznat, což možná pomůže k efektu přidat realističnost. Fletcherovy role naprosto dokonale sedla, ostatní herci taky nejsou špatní, celý film utíká až do konce u kterého jsem se přichytil s otevřenou hubou. Akční sekvence jsou dokonalé a vypadají dobře. K dokonalosti chybý jen málo Uwe ukazuje že kvality rozhodně má. ()

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

No vida. Uwe by měl nadobro přestat točit herní adaptace. Ty mu totiž vůbec nejdou, ale není to tak úplně jeho vina. Ony už samy předlohy mají dost debilní děj a převést je na filmové plátno tak nebude žádný med. Rampage podle hry není a Uwemu se povedl. Tedy docela dobře. Někdo v komentářích zmiňoval Falling Down, který to možná připomíná běsněním, ale ne myšlenkou. Motivy hlavního hrdiny Billa jsou dost naivní, ale tady zcela podružné akci. Ta je vcelku svižná, ale ve snaze o greengrasovskou dynamiku často zbytečně nepřehledná a ne tak efektní, jak bylo asi zamýšleno. K tomu režisér přikládá jakoby umělecké prostřihy na hlavního hrdinu, které mě osobně rušily. Ale jinak jsem spokojen. Vzhledem ke krátké stopáži se daří držet tempo na maximu a zábavu vcelku taky. A pak že to nepůjde. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Chtěl sem začít tim ,že Uwe je idiot.Násílí,krev mi nevadí,ale masakrovat někoho jen proto,že si sám nevim rady se svym posranym životem ,mi přijde na hovno.Ale přece jen ten zvrat,kterej sem nečekal,a kterej přišel po hodině,zvednul trochu můj náhled na tenhle film.Vlastně docela ďábelskej plán mělo tohle hovado.Ve filmu bylo dost pitomostí,ale třeba scéna z binga krásně ukázala,že ani střelba tyhle závisláky neprobudí z jejich posranejch životů.S hodnocením docela váhám,ale 40% si ti zaslouží.Po půlhodině sem totiž byl odhodlanej dát odpad. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Příběh se odehrává ve smyšleném městě Tendervile okres Oregon v USA. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru na Festivalu Phantasmagoria v Německu 14. 8. 2009. (Terva)

Reklama

Reklama