Reklama

Reklama

Rampage

všechny plakáty
Trailer

Na první pohled obyčejný třiadvacetiletý kluk Bill (Brendan Fletcher) stále žije u rodičů, pracuje jako automechanik a má kamaráda, se kterým často probírá problémy dnešní společnosti. Zde však podobnost s jeho vrstevníky končí. Jednoho dne totiž vyrazí do města vybaven těžkou výstrojí, samopaly a výbušninami a kdokoli se přiblíží na dostřel, stává se obětí jeho šíleného plánu. (Tomx112)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

(mOnkey) 

všechny recenze uživatele

No vida. Uwe by měl nadobro přestat točit herní adaptace. Ty mu totiž vůbec nejdou, ale není to tak úplně jeho vina. Ony už samy předlohy mají dost debilní děj a převést je na filmové plátno tak nebude žádný med. Rampage podle hry není a Uwemu se povedl. Tedy docela dobře. Někdo v komentářích zmiňoval Falling Down, který to možná připomíná běsněním, ale ne myšlenkou. Motivy hlavního hrdiny Billa jsou dost naivní, ale tady zcela podružné akci. Ta je vcelku svižná, ale ve snaze o greengrasovskou dynamiku často zbytečně nepřehledná a ne tak efektní, jak bylo asi zamýšleno. K tomu režisér přikládá jakoby umělecké prostřihy na hlavního hrdinu, které mě osobně rušily. Ale jinak jsem spokojen. Vzhledem ke krátké stopáži se daří držet tempo na maximu a zábavu vcelku taky. A pak že to nepůjde. ()

DavidS. 

všechny recenze uživatele

Postal kombinující Bowling For Columbine i Volný pád v dost kontroverzní až ilustrační prezentaci ...Nepříjemné kino, ze kterého mrazí...A to ne proto, že by to jako spousta předchozích hříček od tohoto Germána bylo špatně natočeno, protože v tomto ohledu se Uwe opravdu zlepšil, ale svým obsahem...Promyšlené vyústění, které zpětně vrhá na celek jiné světlo ...Brendan Fletcher si magora střihnul ukázkově... ()

Reklama

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Tak kde začít? Tupé dialogy, absolutní ne-herectví ze strany "herců", hrozný scénář, katastrofická kamera. První polovina se táhne od ničeho k ničemu, v druhé polovině psychopatovi přeskočí, a celou druhou polovinu vraždí. Toto může vymyslet opravdu jenom Boll, a to nezmiňuji fakt, že ve skutečnosti by tam do deseti minut naběhnul SWAT nebo jiná zásahová jednotka, a měl by po ptákách... Další hovadina na filmové scéně. Jako by toho po Postalu a Far Cryi nebylo dost...Dvě dávám jen proto, že jsem u toho vydržel, a oproti výše zmiňovaným filmům je zde pokrok... ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Pomalu už nerozeznávám rozdíl mezi fanatismem a terorismem, jelikož jsou si už tak podobné, že mi to ani nepřijde. Na Rampage jsem narazil úplně náhodou a po dlouhé době jsem si bez okolků sedl k filmu. Rampage mě příjemně překvapil a je mi opět jedno, od jakého režiséra to je, protože tenhle film dokáže ukazovat to, na co ostatní ani nepomyslí. Beznaděj a hnus je v tomhle filmu číslem jedna, rozhovory stojí za starou bačkoru a jsou jen takovou trapnou vatou, ale výsledek je víceméně hodně povedený a jsem rád, že něco takového vzniká. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Asi bych si nikdy nepomyslel, že film, který vyjede z továrny Uweho Bolla, ohodnotím čtyřmi hvězdičkami. Vůbec poprvé jsem neměl problém s jeho režijním rukopisem, i když dělá zase všechno po svém. Ale má to atmosféru, dobrého herce v hlavní roli, kameru (i když občas ulítne v nějakém veletoči úplně do hajzlu), i hudbu. A všechno to mě, prosím pěkně, zaujalo. Nutno poznament, že Boll si vybral dost kontroverzní téma ke zpracování a přiznávám, že mi z průběhu a celkového vyznění nebylo příliš dobře. Je to těžké hodnotit, avšak filmařsky se mu to povedlo nečekaně slušně. 75% ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Film měl nesoutěžní premiéru na Festivalu Phantasmagoria v Německu 14. 8. 2009. (Terva)
  • Příběh se odehrává ve smyšleném městě Tendervile okres Oregon v USA. (Terva)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno