Reklama

Reklama

Prezidentka Sally Sheridan je zastrelená behom slávnostného prehlásenia v Deň nezávislosti. Toho pred voľbami využíva k nárastu vlastných preferencií jej brat senátor. O tri mesiace neskôr objaví postarší pár na strome zraneného muža s padákom. Mladík si ale vôbec nič nepamätá a jedinou stopou je tak tetovanie na jeho krku - "XIII". Postupne sa rozpamätáva na tajnú operáciu, ktorej úlohou malo byť zvrhnutie vlády v USA. Objavujú sa aj ďalší agenti s vytetovanými číslami. Kto má záujem zvrhnúť vládu a kto má na krku vytetovanou rímsku jednotku? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (102)

Terva 

všechny recenze uživatele

Zastřelením presidentky USA začne adaptace komiksu XIII z politického prostředí, který natočil režisér Duane Clark. Ve filmu jsou použity "přívětivé barvy" a pěkný hudební doprovod. Ponořte se do příběhu muže, který nemá ani zdání co udělal a jak se jmenuje. Film je o dvě hvězdy lepší než celá trilogie o Bourneovi. Tedy alespoň mně tento snímek vtáhnul do děje rychleji a lehčeji. Bůh stvořil bolest a ta slouží jako varování, že něco není v pořádku. a ještě jedna moudrost z filmu: Jediné na co lidé zareagují je teror, dáte jim do srdcí strach a nechají vás dělat všechno, cokoli, aby je to ochránilo. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tak to já jsem byl na rozdíl od většiny zdejších uživatelů s tímto televizním filmem velice spokojený. Solidní akce napříč oběma díly (no a co, že to bylo občas dost přehnané – které akční filmy nejsou). Dobrý scénář (hru jsem nehrál, předlohu nečetl), který si sice nedokáže po celou dobu udržet stejnou úroveň, ovšem že by se jednalo o nudnou záležitost (?), tak to ani omylem. Stephen Dorff si nevedl vůbec špatně – stejně jako většina jeho kolegů. Jen je škoda, že když už byl konec dost otevřený, tak klidně mohlo být i pokračování…. ()

Reklama

Marty_cz 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty lidi, co jsou ovlivněny komiksovou předlouhou, ale byl jsem ovlivněn počítačovou hrou. Už ta mnohé nebavila, ale já byl z ní nadšený. Když jsem slyšel, že je i film XIII věděl jsem, že ho musím vidět. Už vzhledem k tomu, že patřím mezi hrstku, co bavila hra, tak je celkem jasné, že patřím i mezi ty co se u filmu dobře pobavili. Věděl jsem co sice co se bude dít, jaká je zápletka a co zhruba mám čekat, tak jsem nemohl být zklamán, jak jsem četl z předpovídatelnosti filmu. I kdyby ho natočili sebelíp, tak vím, jak a co se stane. Myslím, že film je dobře zpracovaný a výběr herců a jejich kostýmy mě mile potěšili, jak byly podobné předlohám. ()

made1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že jsem konec předpovídala od okamžiku, kdy došlo k zastřelení prezidentky, nechávala jsem se pouze nést dějem k cíli. Trochu mi vadilo, že nebylo abolutní ukončení, protože tyhle filmy ho zatraceně potřebují, ale Stephen Dorff byl tak dobrý, že jsem to pominula a nechala vlastní představivost dojet konec. Rozdělení na dva díly mi vzhledem k dvd nevadilo, ale myslím, že se to dalo trošku zkrátit. Zvlášť scény s Kilmerem, protože byl trochu toporný. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

A opět zde máme dalšího zmateného agenta, který o sobě vůbec nic neví, a který se snaží osvěžit paměť. Narozdíl od svého zapomětlivého kolegy Jasona Bourna, nemá až zase takovou vyřídilku a řeší přeci jen zamotanější případ, který je hodně propleten s politickým děním milované Ameriky a volbou prazidenta. Příběh je to ovšem svižný, pravdou trošku delší, než je zbytečně nutné, ale nenudil jsem se. Příjemné odreagování, s několika novými skutečnostmi v ději, které vnáší do příběhu nové a nečekané události. Stephen Dorff a Val Kilmer z kamarádů v kriminále (film Zločinec), rovnou do otevřeného boje proti sobě. Škoda jen, že Kilmer ve filmu nedostal více prostoru. Jinak velmi dobrý televizní zážitek. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • V počítačové hře XIII je prezident Sheridan muž. (awful)
  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenné komiksové knižní série od Vana Hamma. (Terva)

Reklama

Reklama