Reklama

Reklama

Když Saře a Brianovi onemocněla leukémií dcerka Kate, život celé rodiny se změnil. A protože ani oni, ani jejich starší syn nejsou vhodnými dárci, rozhodnou se rodiče zachránit život Kate tím, že si „pořídí“ další dítě, které by dceři darovalo kostní dřeň či jiné orgány. A tak se narodila Anna, dítě ze zkumavky. Rodiče ji sice milují, ale už od narození slouží jako dodavatel genetického materiálu pro svou starší sestru, pupečníkovou krví počínaje, kostní dření konče. Když je Kate patnáct let, její stav se radikálně zhorší. Zákeřná nemoc znovu udeřila, navíc jí selhaly ledviny. Rodiče trvají na tom, že Anna musí darovat Kate svou ledvinu. I přestože spolu mají sestry velmi silný vztah, Kate se vzepře, najme si právníka a s jeho pomocí se chce soudit se svými rodiči o právo na své vlastní tělo. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (715)

Eawy 

všechny recenze uživatele

Osobne nepatrím medzi tých, ktorí by vyhľadávali smutné filmy. Emotívne áno, no pre mňa neznamená že emócie musia byť hneď smutné, alebo že musia byť z tej druhej strany. Pravdaže, tento film je smutný, krásny zároveň. Pre mňa, kvoli tomu čo pochopia ľudia, ktorí mali možnosť sa starať od niekoho od úplného začiatku života, je tento film úplne maximálne smutný a depresívny. Neviem si predstaviť ako budem niečo podobné pozerať keď budem matka. Veď každý boží deň sa báť o niekoho, kto je vaším svetom, je hrozné. Je to strašne pekný film, s úžasnou hudbou, no pre mňa je to film, ktorý si dokážem pozrieť iba raz za 5 rokov. A asi kým nebudem mať vlastné deti. 100% ()

gudaulin odpad!

všechny recenze uživatele

Už v dávné minulosti hollywoodští producenti zjistili, že sázka na děti je sázkou na jistotu. Slaďoučké mazané holčičky už v 30. letech usmiřovaly rozhádané rodiče a tmelily rodinné sváry. Šikovní kluci se spoustou nápadů a neutuchajícím elánem zachraňovali rodinné firmy před úpadkem. Žánr se zdokonaloval, už tak přechytralá děťátka se stávala ještě chytřejšími, až to došlo k dnešním smutným koncům, kdy holčička úkoluje právníky, dává lekce z psychologie a etiky světu dospělých. Citově vydírala už spousta filmů, ale tenhle titul ho vyhnal až do krajnosti. Je tak průhledně manipulativní, že nejenže na mě nefunguje, ale doslova mě uráží. Zkazil mi náladu na hodně dlouho a já k němu nebudu ani trochu milosrdný. S tímhle vychcaným kýčem běžte do háje. Celkový dojem: 0 od 0 pojde. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Jeremy Leven, Nick Cassavetes .. Já. Sama o sobě. ___ Obšírnější pohled na rodinu a podrobněji na její členy, kde jeden z potomků trpí obtížně léčitelnou chorobou. S výborným hereckým obsazením, kde po dlouhé době příjemně potěšila civilní Cameron Diaz. My Sister's Keeper má své mouchy, ale přesto dojme, některé zaručeně rozpláče. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Ždímačka spolehlivě odstraní přebytečnou vodu z právě vypraného prádla. Ejhle, no, zase tak mimo nejsem, protože v téhle komorní látce se budou ždímat emoce na maximum. Ale snést se to dá. Průměrný režisér Nick Cassavetes hlavně díky výtečným hercům předkládá tohle velké rodinné trápení s citem a dokonce i s překvapivě velkou mírou opravdovosti!! Takže nějakých 70% za mě vydoloval. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Koukáte na melodramatický film o soudržnosti rodiny ve složitých životních situacích, kdy do prosluněných záběrů hraje jemný klavír a těžké scény jsou narvané emocemi a skoro si chcete říct, ze jde o další hollywoodský kalkul, jenže pak vám dojde, že Cassavetes to má prostě v ruce a v jistých aspektech je i v banálních a ohraných tématech/scénách - jakkoliv jsou schématické - svůj, dostatečně procítěný, nevtíravý, intelektuální a emocionálně kulervoucí, úřadující velmi obdobným způsobem jako v The Notebook. Cameron Diaz hraje jako o život. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (11)

  • Původně měly hrát role sester Fitzgeraldových Elle a Dakota Fanning, byly ale nahrazeny, když si Dakota odmítla oholit hlavu, což role vyžadovala. (j.o.j.o.)
  • Keď si Sofia Vassilieva oholila vlasy a obočie, aby mohla hrať chorú Kate Fitzgeraldovú, z jej vlasov sa pre ňu vyrobila parochňa, ktorú potom nosila pri natáčaní TV relácie Médium (od r 2005). (misterz)

Reklama

Reklama