Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"U některých lidí je snazší poznat, kdy přestali lhát, než kdy začali." Dr. House vychází ze svého přesvědčení, že všichni lidi lžou, což Dr. Lightman může bez větší námahy prokázat a jako bonus dokáže i určit přesný okamžik lži. Líbí se mi na něm neustále zlepšování ve svém oboru, kdy neváhá studovat kupříkladu psychologii smrkání, frekvenci vstávání vlasů na hlavě či touhu po okusování malíčku na levé noze. Mne to baví a jelikož jsem při napsání této věty ani nemrkl, pravý biceps mi dvakrát kmitl a boltec levého ucha se natočil o 8 stupňů, tak by to měla být pravda. ()

c.tucker 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě bez výhrad odrovnal a to především díky Timu Rothovi, který se naprosto vžil do Cala. Jedná se o seriál pode nového typu, kde se někdo s "výjimečnou" schopností snaží vypátrat vraha, popřípadě něco jiného. Zde je to uděláno velmi dobře a zajímavě, každý díl se nám snaží ukázat něco nového. Kvůli seriálu jsem si sehnal METT (Micro Expression Training Tool), což je prográmek na trénink mikrovýrazů, který párkrát použili v seriálu. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série - 80% Druhá série - první dojem - 70% Lie to me je seriál jasně založený na tom, že v něm hlavní roli má Tim Roth. Neříkám, že nikdo jiný by ji nezvládnul, ale charismatický člověk byl nutnost. Jeho roztěkané herectví poprvé dokážu ocenit a i když v některých filmech mě vyloženě otravuje, sem se skvěle hodí - bez Rotha by to zkrátka nebylo ono. ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Seriál po kriminálkách co se přemnožily, nabízí vědeckou disciplínu, kde emoce v určitej moment neskryješ ani když si trénovaný zabiják..Sme prostě jenom Zvířátka. Sám sem se tím trochu zabýval (řeč těla) než vůbec něco řeknete, tak jste už min. 70% řekli...Jo a vážení pánové Kelli Williams má takový sexappeal, že by vzbudila i mrtvýho... ()

zuzinka2 

všechny recenze uživatele

Seriál, který vyčnívá z obvyklé americké tvorby kriminálních seriálů. Důkazy se tady nesbírají na místech činu a nezkoumají pod mikroskopem, místo toho se však důsledně zkoumají všechny výrazy tváří a pohyby podezřelých. Sympatická skupina "vědců" z nichž však nejlepší je samozřejmě Tim Roth, jehož postava táhne celý seriál a bez jeho sarkastických hlášek by to prostě nebylo ono. Líbí se mi i jistá kritičnost k americkému systému. Slabší díly se samozřejmě vyskytnou, tak jako skoro v každém seriálu, ale tento seriál se mi líbí ze všech současných amerických krimi seriálů po Dextrovi nejvíc. 80% ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)

Reklama

Reklama