Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

made1 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Mentalistou se člověk asi těžko ubrání, ale tady mi chybí hlubší charaktery hlavních protagonistů. Kluk co říká pořád pravdu? Fajn, ale co dál. Jedna ABSOLUTNĚ pozitivní věc, Tim Roth a jeho přízvuk. Díky Bohu. ....Dokazuje ale tento seriál, že amíci opravdu neumí natočit film bez neamerického hlavního herce? PS. Vzhledem k rychlému sledování jednoho dílu za druhým, získává si tento seriál u mě další hvězdičku a možná, ale opravdu jen možná, vyhoupne se i na maximum. PS2: Je zázračnou mocí seriálu, pokud v něm dovede divák oddělit jednu rovinu příběhu od druhých. V tomto případě je to pro mě vztah Dr. Lightmana a dcery Emily. Za dokonalou shodu těch dvou, a že těm se povedlo něco opravdu neuvěřitelného, přidávám hvězdičku. (HUPS - Kolik, že jsem dala Mentalistovi?) ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další seriál, který mi dlouho unikal a nakonec jsem jej zkoukla pěkně najednou. Už po několika dílech 1. SÉRIE mě tenhle seriálový kousek pohltil a i když se nejedná o vyloženě dokonalou záležitost, zaujal mě. Na tom má samozřejmě velkou zásluhu Tim Roth, kterému hlavní role padne jako ulitá. No jo, mám slabost pro tenhle typ drsňáků. :-) /// V průběhu 2. SÉRIE jsem se stala na seriálu závislá a 3. SÉRIE je zatím rozběhnutá tak dobře, že s jistými rezervami dávám Lie to Me i tu pátou hvězdičku. Jistě, kdyby nehrál hlavní postavu můj oblíbenec Tim Roth, byl by seriál poloviční. Ovšem Roth je prostě borec, který i občasná hluchá místa svým charismatem zcela přebíjí... 5.2.2011 - Tak nám skončila třetí řada a jelikož FOX zrovna nevypadá, že by chtěl nakupovat další díly, je to možná konec jednoho skvělého seriálu. :-( 11.5.2011 - Ano, bohužel je to tak. Seriál byl ukončen, takže se další série už nedočkáme. Sbohem, Cale. :( ()

Reklama

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Americkému dobytku sa vlna všemožných (a nemožných) CSI asi zunovala. Snaha nadviazať na staré kriminálky ich novými, pestrejšími variáciami, je ale prekvapivo podarená. Podobne ako geniálny Dexter, zábavný Castle a ľahučko nadpriemerný Mentalista, aj Klamári vytŕčajú zo šedého priemeru vďaka trochu nadprirodzenej alebo minimálne netradičnej postave. Veľká filmová hviezda, Tim Roth, rozhodne nepatrí medzi mojich obľúbencov, ale hereckého talentu nemá málo a ako policajný psychoanalytik je rozhodne presvedčivý. Uvidíme, koľko originality ponúkne seriál v širšom rozsahu, zatiaľ mi to ale pripadá svieže a príjemné. UPDATE: Neblahá predtucha sa naplnila, Lie to Me rýchlo upadá do priemeru, a začína sa podobať CSI sračkám. Škoda premárneného potenciálu. (60%) ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

první,co mi vyrazilo dech,bylo zjištění že tim roth hraje v seriálu.paráda!to zkoumání lidského xichtu je perfektní,kdy člověk lže a kdy mluví pravdu poznáte podle pohledu,posunutí obočí a tak!doufám že to moc lidí nekoume,páč lhaní je prostě jediná přirozená obrana:-)český dabing opět zazdí všechno nejlepší,doporučuju originál,tim roth je pak úplně jiná postava. ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně blbý vtip. Nepovedený a pitomý vtip. Naprostý výsměch všem poctivým kriminálním seriálům typu Profesionálové apod. Ne, dnes už se rozhodně neodebírají otisky prstů, vzorky DNA a jiné praktiky. Dnes někdo kýchne, nebo si uprdne a superman Lightman pozná, že je to vrah. Je úplně jedno, že dotyčný může mít od narození tik v koutku úst, nebo že má třeba zlozvyk vždycky při rozhovorech pomrkávat - jdeš za katr a hotovo, protože jsi se tvářil jinak, než jsi měl! Nechápu jak to můžou všichni baštit i s navijákem. S čím přijdou kriminální seriály příště? Radši ani nechci pomyslet.......... Mimochodem při psaní tohoto komentáře jsem si olízl ret a levé obočí se mi zvedlo o jeden milimetr nahoru - znamená to, že lžu. Že se mi ten seriál vlastně neskutečně líbí a že po skončení každého dílu tleskám a udělám čtyři dřepy u otevřeného okna (strašně, ale strašně moc blijící smajlík). ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)

Reklama

Reklama