Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

fantassia 

všechny recenze uživatele

S Housem bych to určitě nesrovnávala, to už bychom mohli srovnávat rovnou s Poirotem nebo Sherlockem. Roth nepoužívá žádné impertinence ani vulgarismy jako Haus, je prostě sympaťák, který se zabývá něčím tak běžným a jednoduchým jako je pravda a lež, řečí těla a mimiky vůbec, v jednoduchosti je vždycky pořádný kus geniality. Skvělá myšlenka, skvěle zahrané, má to kvalitního ducha,výborný nápad bylo prokládání fotografií politiků a celebrit, i když nějaká hluchá místa nebo nedostatky se najdou, přesto dávám za čtyři, bavila jsem se. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Přestože se tu pracuje s hodně přehnaně využitelnou dovedností odhadovat lidské myšlení podle jemných detailů tváře, kupodivu takto koncipovaný seriál docela funguje. Otázkou je, bude-li na vás Tim Roth coby zázračný Dr. Cal Lightman působit charismaticky nebo naopak spíš připitoměle. V prvním případě se můžete s Lie to me docela dobře bavit, ve druhém doporučuji jiný pořad. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Tima Rotha zbožňujem a v tomto seriáli celkom dobre využíva ešte aj svoj vek. Trochu z toho síce vytŕča neoriginálna snaha o novú postavičku v štýle Horatia (CSI:MIAMI), ale aj tak je Roth tým, kto seriál ťahá. Jednotlivé príbehy ale nie sú až také výnimočné a vedľajšie postavy mi nie sú až také sympatické, aby som šiel nad tri... Politická nekorektnosť ale určite poteší... MENTALISTA mi prišiel občas o niečo hravejší... ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Další seriál, který mi dlouho unikal a nakonec jsem jej zkoukla pěkně najednou. Už po několika dílech 1. SÉRIE mě tenhle seriálový kousek pohltil a i když se nejedná o vyloženě dokonalou záležitost, zaujal mě. Na tom má samozřejmě velkou zásluhu Tim Roth, kterému hlavní role padne jako ulitá. No jo, mám slabost pro tenhle typ drsňáků. :-) /// V průběhu 2. SÉRIE jsem se stala na seriálu závislá a 3. SÉRIE je zatím rozběhnutá tak dobře, že s jistými rezervami dávám Lie to Me i tu pátou hvězdičku. Jistě, kdyby nehrál hlavní postavu můj oblíbenec Tim Roth, byl by seriál poloviční. Ovšem Roth je prostě borec, který i občasná hluchá místa svým charismatem zcela přebíjí... 5.2.2011 - Tak nám skončila třetí řada a jelikož FOX zrovna nevypadá, že by chtěl nakupovat další díly, je to možná konec jednoho skvělého seriálu. :-( 11.5.2011 - Ano, bohužel je to tak. Seriál byl ukončen, takže se další série už nedočkáme. Sbohem, Cale. :( ()

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně blbý vtip. Nepovedený a pitomý vtip. Naprostý výsměch všem poctivým kriminálním seriálům typu Profesionálové apod. Ne, dnes už se rozhodně neodebírají otisky prstů, vzorky DNA a jiné praktiky. Dnes někdo kýchne, nebo si uprdne a superman Lightman pozná, že je to vrah. Je úplně jedno, že dotyčný může mít od narození tik v koutku úst, nebo že má třeba zlozvyk vždycky při rozhovorech pomrkávat - jdeš za katr a hotovo, protože jsi se tvářil jinak, než jsi měl! Nechápu jak to můžou všichni baštit i s navijákem. S čím přijdou kriminální seriály příště? Radši ani nechci pomyslet.......... Mimochodem při psaní tohoto komentáře jsem si olízl ret a levé obočí se mi zvedlo o jeden milimetr nahoru - znamená to, že lžu. Že se mi ten seriál vlastně neskutečně líbí a že po skončení každého dílu tleskám a udělám čtyři dřepy u otevřeného okna (strašně, ale strašně moc blijící smajlík). ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)

Reklama

Reklama