Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Popri všetkých tých CSI, Bones a im podobných seriáloch, ktoré sa venujú exaktnému dokazovaniu spáchania trestných činov, je Lie to Me nevšedný, ale o to príjemnejší seriál. Tim Roth so svojou večne na bok uklonenou hlavou mi nie je dva krát sympatický, ale dá sa to prežiť, keďže seriál má okrem zaujímavého námetu aj istý potenciál do budúcnosti (sem-tam sa poodhalia tajomstvá niektorého z hlavných hrdinov, no nikdy nie natoľko, aby sa divák dozvedel všetko...). Zatiaľ 70 % ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

S Housem bych to určitě nesrovnávala, to už bychom mohli srovnávat rovnou s Poirotem nebo Sherlockem. Roth nepoužívá žádné impertinence ani vulgarismy jako Haus, je prostě sympaťák, který se zabývá něčím tak běžným a jednoduchým jako je pravda a lež, řečí těla a mimiky vůbec, v jednoduchosti je vždycky pořádný kus geniality. Skvělá myšlenka, skvěle zahrané, má to kvalitního ducha,výborný nápad bylo prokládání fotografií politiků a celebrit, i když nějaká hluchá místa nebo nedostatky se najdou, přesto dávám za čtyři, bavila jsem se. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Seriál Antomie Lži mě lákal už dávno svoji premisou, kdy jsem poněkud naivně doufal, že se od něj i něco přiučím, co se týče proklamovaného odhalování lži skrze čtení řeči těla. První díl se sice odehrává právě v tomto duchu, ale prakticky hned od dalšího se hlavní hrdina velmi silně profiluje jako druhý "Dr. House", kdy on se podívá a prostě ví víc než ostatní, aniž by byl čas na to vysvětlit "jak". Nadprůměrné tempo seriálu už jen sype z rukávu esa protagonistů, kterými se dostávají v jednotlivých kauzách o mílové kroky dál. Pokud byste čekali, že třeba rázem uvidíte to, co hlavní hrdinové, nebo vám snad seriál dá prostor k tomu, abyste si to pohledem do tváří postav "zkusili taky", jste samozřejmě na omylu. Anatomie lži je velmi zajímavá kriminálka s odlehčeným Gregory Housem v hlavní roli, ale je silně hollywoodská, tedy jaksi učesaná a svým způsobem divácky nenáročná. Postupem času se z ní však stalo poměrně příjemné trávení mých večerů, takže hodnocení zaokrouhluju nahoru. 7/10 ()

blixadovan 

všechny recenze uživatele

Jediné, co dělá seriálek jakžtakž sledovatelným, je charisma Tima Rotha, což však na druhou stranu hodně shazuje tradičně zoufalý český seriálový dabing - v originálním znění je to o několik řádů jinde. Kdy už konečně zodpovědné osoby pochopí, že svými bohulibými úmysly ničí minimálně polovinu kvality snímků? A proč Anatomie lži? To je jeden z nejzoufalejších "překladů"! Vyšetřovací metody mi přijdu místy pitomé, ale chápu, že to je asi v rámci formátu takovéto typu seriálu nutné. ()

Narya89 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle seriál mě ze začátku hodně zaujal spíše z osobního zájmu o psychologii. Fascinovaly mě jednotlivé rozbory výrazů a začala jsem podrobněji studovat "facial expressions". Nicméně základní výrazy a jejich rysy jsem zvládla za chvíli a ty ostatní no...to už je věda, do které se radši sám nepouštět, takže asi tak. Další série, kdy už nebylo divákovi nic moc vysvětlováno pro mě ale nějak postupně ztratily kouzlo. Váhám mezi tři a čtyři, asi to časem snížím, protože už jsem to po druhé sérii vzdala. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • V 11. epizodě 1. série s názvem "Tajný agent" je místnost v budově FBI, ve které agenti hovoří s Lightmanem (Tim Roth), totožná s místností často využívanou v seriálu Sběratelé kostí (od r. 2005). (philip.j.fry)
  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)

Reklama

Reklama