Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

Sabrewulf odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečně blbý vtip. Nepovedený a pitomý vtip. Naprostý výsměch všem poctivým kriminálním seriálům typu Profesionálové apod. Ne, dnes už se rozhodně neodebírají otisky prstů, vzorky DNA a jiné praktiky. Dnes někdo kýchne, nebo si uprdne a superman Lightman pozná, že je to vrah. Je úplně jedno, že dotyčný může mít od narození tik v koutku úst, nebo že má třeba zlozvyk vždycky při rozhovorech pomrkávat - jdeš za katr a hotovo, protože jsi se tvářil jinak, než jsi měl! Nechápu jak to můžou všichni baštit i s navijákem. S čím přijdou kriminální seriály příště? Radši ani nechci pomyslet.......... Mimochodem při psaní tohoto komentáře jsem si olízl ret a levé obočí se mi zvedlo o jeden milimetr nahoru - znamená to, že lžu. Že se mi ten seriál vlastně neskutečně líbí a že po skončení každého dílu tleskám a udělám čtyři dřepy u otevřeného okna (strašně, ale strašně moc blijící smajlík). ()

Elleannie 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se mi líbil hned od prvního dílu, ale teprve po zhlédnutí několika dalších jsem mu přišla na zoubek. Každý díl je jedinečný, každý je svým způsobem jiný, i když ve všech jde jen o jedno - zjistit, kdo lže. Tim Roth v roli opravdu charismatického a jedinečného muže, který dokáže odhalit i toho nejlepšího lháře. Spolu se svými lidmi, kteří jsou v tomhle rovněž skvělí (avšak vyrovnat se mu zdaleka nemůžou), vyšetřuje případy, ve kterých by nikdo jiný nepomohl více. Je zajímavé sledovat ho při práci, jak dokáže jen z malého posunku obličeje poznat, na co asi dotyčný myslí. ()

Reklama

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Dr. Lightman je mentálny Rambo, na ktorého by nemal ani Dr.House krížený s MacGyverom, pretože by ich hneď prečítal. Na Lie to Me som sa tešil aj pre výborný námet z prostredia, ktoré mi je blízke. Nemám problém s nadsázkou (prekonal som to už po druhom diely), mám problém so značnou "stupiditou" a opakovaním storylinov v každej jednej časti, ktorá prebieha asi nasledovne: problém, je prizvaný tím Dr. Lightmana, rieši sa problém, tí čo mali byť podozrivý nie sú, Dr. Lightman vždy presne zistí kto klame a kto nie, povie to danej osobe, tá sa hneď (!) k všetkému prizná a spustí sebaspytujúci monológ, záver. Ach jaj, nuda s miernym ironickým pousmiatím boli prítomné skoro stále...Do druhej série sa mi nechce... ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tima Rotha zbožňujem a v tomto seriáli celkom dobre využíva ešte aj svoj vek. Trochu z toho síce vytŕča neoriginálna snaha o novú postavičku v štýle Horatia (CSI:MIAMI), ale aj tak je Roth tým, kto seriál ťahá. Jednotlivé príbehy ale nie sú až také výnimočné a vedľajšie postavy mi nie sú až také sympatické, aby som šiel nad tri... Politická nekorektnosť ale určite poteší... MENTALISTA mi prišiel občas o niečo hravejší... ()

fantassia 

všechny recenze uživatele

S Housem bych to určitě nesrovnávala, to už bychom mohli srovnávat rovnou s Poirotem nebo Sherlockem. Roth nepoužívá žádné impertinence ani vulgarismy jako Haus, je prostě sympaťák, který se zabývá něčím tak běžným a jednoduchým jako je pravda a lež, řečí těla a mimiky vůbec, v jednoduchosti je vždycky pořádný kus geniality. Skvělá myšlenka, skvěle zahrané, má to kvalitního ducha,výborný nápad bylo prokládání fotografií politiků a celebrit, i když nějaká hluchá místa nebo nedostatky se najdou, přesto dávám za čtyři, bavila jsem se. ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Podobný program na trénovanie emocií (smútok, pohŕdanie, radosť...), ktorý používali aj v Lightman Group si môže každý zaobstarať spoločne aj s výcvikom. (lmartinl)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)
  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)

Reklama

Reklama