Reklama

Reklama

Anatomie lži

(seriál)
Ukázka z filmu
Krimi / Drama / Thriller / Mysteriózní
USA, (2009–2011), 35 h 8 min (Minutáž: 43–47 min)

Tvůrci:

Samuel Baum

Hrají:

Tim Roth, Kelli Williams, Monica Raymund, Brendan Hines, Hayley McFarland, Kristen Ariza, Mekhi Phifer, Tim Guinee, Wayne Dalglish, M.D. Walton, Tim Griffin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(48)

Doktor Lightman je přední světový expert na lhaní. Perfektně se vyzná v řeči těla, neuteče mu žádný výraz v obličeji ani ten nejmenší záchvěv v hlase. S neodolatelným sarkasmem a s týmem specialistů pomáhá nejen vládním organizacím řešit ty nejzapeklitější případy... (TV Prima)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (239)

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

První série - 80% Druhá série - první dojem - 70% Lie to me je seriál jasně založený na tom, že v něm hlavní roli má Tim Roth. Neříkám, že nikdo jiný by ji nezvládnul, ale charismatický člověk byl nutnost. Jeho roztěkané herectví poprvé dokážu ocenit a i když v některých filmech mě vyloženě otravuje, sem se skvěle hodí - bez Rotha by to zkrátka nebylo ono. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Analýza mikrovýrazů sice patří k relativně novým kriminalistickým metodám, ovšem Anatomie lži nic nového pod sluncem v zásadě nepředstavuje. Díly vystavěné jednotným způsobem, sepsané tak, aby právě mikrovýrazy vždy hrály prim při odhalování zločinců, plno opakujících se vět v dialozích ("Lžete," "Tohle je pravda," "To je zahanbení (smutek, zlost, pohrdání)"), které asi patří k povolání, jenže mohou diváka začít nudit. Zajímavá je určitá interaktivita seriálu: ten totiž rozhazuje postupem času některé taje zdejší vědy a dává pak diváku možnost, aby si sám prozkoumal výraz snímané/zkoumané osoby a sám si udělal názor dříve, než jej tačí hrdina/odborník vyslovit. Smůla je, že když jsem tento záměr prokoukl, již jsme si zkoumání neužil jako před tím. Oceňuji snahu autorů neupadnout do stereotypu a překládat různé druhy zločinů v různém prostředí, která nepůsobí křečovitě a nevěrohodně. Přesto... postavy mi nijak nepřirostly k srdci a každý další díl mi připadal jako nepíliš odlišnou variací na ty předchozí. Po osmé epizodě mě definitivně přešla chuť. Dr. Lightman by poznal, že nelžu. ()

Reklama

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejpovedenějších seriálů novodobé historie ! Tima Rotha můžu jako herce, znám ho především z Tarantinovských taškařic a i tady dokazuje, že je prostě kvalitním hercem. Pokud navážu na tento seriál, taky by mi asi cukal koutek, když by se na mě tento maník upřeně koukal...................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Konečně! Floutkovský "rozpustilý" Psych ani hezounský Mentalista mi neseděli. Prostě musel přijít Pan Herec, aby sociální inženýrství a (pseudo)věda zvítězily a donutily mne sledovat pokud možno každý díl. Dodávání zdání (a občas nejen zdání) stoprocentní reálnosti používáním skutečných osobností tomu dává ještě o trochu víc šťávy, a narozdíl od mnoha jiných seriálů mám pocit, že - alespoň hlavní - postavy žijí. Kontroverze je tu sice taková umírněná, ale je to prostě sympatické. A co na tom, že bez House by to pravděpodobně nikdy nevzniklo;) Skvělá "seriózní" zábava. 80% ()

made1 

všechny recenze uživatele

Srovnání s Mentalistou se člověk asi těžko ubrání, ale tady mi chybí hlubší charaktery hlavních protagonistů. Kluk co říká pořád pravdu? Fajn, ale co dál. Jedna ABSOLUTNĚ pozitivní věc, Tim Roth a jeho přízvuk. Díky Bohu. ....Dokazuje ale tento seriál, že amíci opravdu neumí natočit film bez neamerického hlavního herce? PS. Vzhledem k rychlému sledování jednoho dílu za druhým, získává si tento seriál u mě další hvězdičku a možná, ale opravdu jen možná, vyhoupne se i na maximum. PS2: Je zázračnou mocí seriálu, pokud v něm dovede divák oddělit jednu rovinu příběhu od druhých. V tomto případě je to pro mě vztah Dr. Lightmana a dcery Emily. Za dokonalou shodu těch dvou, a že těm se povedlo něco opravdu neuvěřitelného, přidávám hvězdičku. (HUPS - Kolik, že jsem dala Mentalistovi?) ()

Galerie (603)

Zajímavosti (6)

  • Tim Roth a Jennifer Beals si společně dříve zahráli již ve filmu Čtyři pokoje (1995). (PrcekTK)
  • Věda, kterou provozuje Cal Lightman (Tim Roth), je založena na skutečné práci Dr. Paula Ekmana, který je nejlepším světovým expertem na klamy. (Prefectus)
  • Dr. Paul Ekman je zároveň vědeckým konzultantem seriálu a podílí se na psaní scénáře. (Prefectus)

Reklama

Reklama