Reklama

Reklama

Barbar

Trailer 1

Obsahy(1)

V dobách, kdy křesťanská víra téměř nedosahovala k hranicím Skandinávie, byl po dlouhých letech žaláře osvobozen němý muž, divoký barbar. Neznal svůj původ, ani cíl. Říkali mu One-eye. Ocitl se na lodi uprostřed neprostupných mlh severního Atlantiku, která směřovala na západ, vstříc břehům neprobádané Ameriky, snad i bájné Valhally. Po vzoru starých pohanských bohů objevuje One-eye svou pravou podstatu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (487)

tron 

všechny recenze uživatele

Taký kvalitný a intenzívny zážitok som nečakal. Miestami som zvažoval hodnotenie 100% a mysľou mi behalo prirovnanie k veľdielam svetovej kinematografie (Apokalypsa, Stalker). Výsledné nadšenie síce v závere troška zvädlo, ale i tak je to niečo, čo som nevidel možno celé roky. Ak vôbec niekedy. Trvá to len hodinu a pol, no stane sa v ňom toľko vecí, že by sa podľa nich dal nakrútiť štvorhodinový epos za 150 miliónov dolárov. Nakoniec z toho vznikol 96-minútový dánsko-britský film, ktorý je miestami taký komorný, až som tomu nemohol veriť. Paradoxne, práve oná komornosť mu dodáva osobitú a jedinečnú atmosféru. vynikajúci Mikkelsen, čarokrásna príroda a veľmi zaujímavá atmosféra "novoobjaveného nového sveta, v ktorom akoby ešte nikto nežil, len zvieratá". ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Na počátku byl jen člověk a příroda. Pak přišli lidé nesoucí kříže a dohnali pohany na okraj světa..... Středověk v severském podání – to jsou věci, které mě lákají. Obloha zatažená, spíš deštivo než slunečno. Hory, lidí málo a když už, tak drsní a špinaví. Mlha. A muž, kterého žene nenávist, přichází protože musí a nikdy neprohrává. M.Mikkelsen má kurevský vikingský charisma a je ozdobou tohoto neobvyklého historického filmu, který sází spíš na atmosféru, zajímavé obrázky a trefné dialogy, než na líbivou akci a dobrodružná klišé. Severská báseň přenesená na plátno. Básnické prvky nahrazuje kamera a verše jednoduchá slova, zvuky, modlitby. A myšlenka? Jako v básni. Buď na to máte, nebo se tomu vyhněte! Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Kytice a Máj jsou mé oblíbené filmy. 2.) Rád se mrknu na vyhřezlýho člověka a lidskej mozek. 3.) Hledám důkaz, že slovo WRATH nevymyslel hráč Travianu. 4.) Vyhledávám neobvyklý filmy. PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Reklama

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Minimalistický počin, se kterým si upřímně nevím rady. Dobře se mi na to dívalo, zároveň ale musím přiznat, že nevím, co si z toho vzít. Myslel jsem, že půjde o sepětí s přírodou, tak, jak je to třeba v pozoruhodném snímku Terrence Malica Nový svět. Ve skutečnosti to nejsou vůbec srovnatelná díla. Valhalla Rising je, jak jsem již zmínil, naprosto minimalistický film, ať už co se týče děje (dá se zde vysledovat tak leda putování z bodu A do B, ale důležitější je duchovní pouť), výpravy (jeden kůl, jedna klec, jedna loď), pohybu kamery (kamera je statická), pohybu herců (postavy téměř neustále sedí či stojí na místě!), jejich promluv (téměř se zde nemluví) režie i střihu. Podobný film jsem asi nikdy neviděl a to mně velmi znesnadňuje jakoukoliv recepci. ()

Mahalik 

všechny recenze uživatele

Půjdu raději proti proudu, než s proudem. Dávám přednost přírodě a horám, před neónovým městem, obdivuju slovutný a zároveň samotářsky vyspělý Hrdiny, než televizní anti-reky. Valhalla není žádnej luxus, ale blbečka jako já dozajista odprostí od všech starostí, jimiž se momentálně zaobírá. A pohled na tu neuvěřitelnou přírodu - to byla spíš poezie, než pouhý záběr kamaramanův. Pro mě osobně velmi oduševnělý zážitek. Taková extrémní intimita par excellence! ()

Ruut

všechny recenze uživatele

V jednu cdhvíli jsem si myslel že mi zamrznul obraz. Tak jsem se zvedal už jít restartovat, jenže ono se jen nic nedělo ve filmu. Aneb Terence Malick nové milenia přichází ... A ty lámané vazy a blátíčko toho moc nezachrání. Ale přiznávám, že jsem nebyl úplně v nej formě - takže dám Valhalle ještě šanci ... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (18)

  • Film měl premiéru 4. září 2009 na MFF v Benátkách. Premiéra v Dánsku byla 31. března 2010. (mahler)
  • Během celé sekvence "Muži boží" je moře vytvořeno z černých plastikových sáčků. (filmsim)
  • Během plavby na řece je jedna z postav zasažena šípem. Přestože loď směřuje podél břehu, muž je zasažen do prsou. (Terva)

Související novinky

Ryan Gosling dupne na plyn

Ryan Gosling dupne na plyn

17.02.2010

Jeden z nejslibnějších hollywoodských mladíků, který třeba v Anthonyho Hopkinse, by už potřeboval tučný komerční hit. Možná se jím stane noirová akční kriminálka Drive, ve které Gosling nahradil… (více)

Reklama

Reklama