Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Po necelé půl hodině jsem to chtěla vypnout. Jediné, co tento film, tento příběh má, je násilí, hnus, perverznost a zatuchlá smrt. Když bych to měla převyprávět, tak vůbec nevím, kde začít a co říct, protože to nemělo významný děj, jen prázdné scény, není se za co chytit. Když bych měla něco říct k hercům, tak jen tolik, že to byla další hrůzná stránka. Všichni hlavní protagonisté jsou pro mě béčkoví herci, vhodní tak do laciné komedie. Jessica je, i přes svou nepochybnou krásu, velmi špatná herečka a co se pak stane, když dostane i špatnou roli? Vznikne prázdná postava, která jen dodělává už tak hrůzostrašný film. Její smrt byla to ta nejhorší scéna jakou jsem ve filmu kdy viděla. Bylo to nechutné, násilnické a nesmyslné. A když o sobě distributor filmu prohlásí, že "je to film černější než film noire" uráží tím zejména sebe. Nevím, co temného je na filmu, který je protkán jen a jen brutalitou. Já bych tu mohla vyprávět do nekonečna jak špatné to bylo, protože na tomto filmu není vůbec nic pěkného, ani ta kamera!! A po tom úmorném čase jsem se konečně dostala na konec filmu a musela jsem se smát! Tak nesmyslný a trapný konec jsem dlouho neviděla.. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Tomuhle filmu se rozhodně nedá upřít určitá zajímavost. Na začátku to vypadá hodně lákavě, je tu vytvořená poměrně solidní atmosféra. Kritizované odosobněné násilí a sex mi nevadily, leč mi přece jen přišly trošku samoúčelné. Na druhou stranu tu ale režisér volí zajímavé a neobvyklé kamerové záběry. Problémem pro mě byla velká roztříštěnost děje, přílišná ukecanost a snaha filozofovat za každou cenu (neznám ale literární předlohu, tudíž nevím, jak to vypadá tam). Taky mi vadila nedořešená motivace toho, proč Lou vlastně vraždí. To je poměrně zásadní problém. Tři hvězdy tak dávám hlavně kvůli vynikajícímu Affleckovi, jenž si roli slizouna a andělské tvářičky totálně užívá. Rozhodně potřeba slyšet v původním znění, protože ten jeho hlas je naprosto dokonalý. Alba ani Hudson mě moc nezaujaly, Koteas a Pullman naopak velmi solidní výkony. Filmu podle mého chybí zásadnější moment, který by byl zapamatovatelný, hutnější a temnější atmosféra a rozhodně lepší scénář. Takhle je to jen jednohubka, která dokazuje, že Casey Affleck je o několik tříd lepší herec než brácha. 60% ()

Reklama

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Nechutne úchylný film pohrávajúci sa s myšlienkou byť skvelou žánrovkou a vyrovnať sa atmosférou podobne ladeným Lynchovkám /k čomu odkazuje nielen použitá hudba/. Na rozdiel od nich mu ale chýba rafinovanosť, vyjasnenosť motívov /"...niečo mi hovorilo, že ju mám zabiť, ani neviem čo, asi som si to prečítal v nejakej knihe..."/ a herecká istota. Zostava Affleck Alba Hudson vzbudzovala zvedavosť, výsledkom je ale (očakávaná) hollywoodská nuda. Winterbottomov poriadny prešľap a DÚFAM i posledný mainstream. Mimochodom, sex ako vystrihnutý z katalógu Neckermann a Quelle, strana podprdy. P.S. Kde je (ako vždy výborný) Elias Koteas v rozuzlení príbehu ??? ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nemusí to být špatný román. O dekadentním prostředí násilně udržované fasády cnostného Jihu, za kterým se skrývají všechny možné obsese a náruživost. Třeba se v knize hodně píše o pokřiveném vnitřním světě hlavního zvráceného hrdiny. Ale film nic z toho neukázal. Máme tu jen samoúčelné násilí, opájení se scénami, které jsou kruté a zbytečné. Doplněné četnými nesmysly v ději. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dám Vám hádanku: Má to název jako porno z nápravného zařízení a táhne se to jako anál s romským spoluvězněm. Co je to? Ano, modří už vědí! Je to těchto sto devět minut čirého utrpení o tom, jak jeden nesympatický úchyl nudně zevluje po městě a sem tam si udělá z nějaké kikiny boxovací pytel. Prý NOIR!? A přitom tam nehraje jediný černoch... ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jima Thompsona. (Terva)

Reklama

Reklama