Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

TeeAge

všechny recenze uživatele

|| Scenár: John Curran / Jim Thompson, Michael Winterbottom | Hudba: Melissa Parmenter | Produkcia: Bradford L. Schlei | Distribúcia: Icon Entertainment International (UK/Australia), IFC Films (US) | Štúdio: Revolution Films, Hero Entertainment, Indion Entertainment Group | Rozpočet: 13 miliónov $ | Tržby: 3,976,222 $ || ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem hodně divný pokus o noir, který má možná v hlavní roli výborně hrajícího Caseyeho Afflecka a manipuluje s celkem dobrou atmosférou 50. let, ale jinak je režisérsky celkem nevyvážený. Navíc příběh mi přišel docela slabý a i přes Aflleckův působivý výkon jsem se hlavní postavě nedostal pod kůži ani trochu. Což je v tomto případě docela problém. Režisér to navíc nemá pevně v rukou a střídají se zde zajímavější pasáže s poněkud nudnějšími. 50% ()

Reklama

teutates 

všechny recenze uživatele

Casey-ho "životní role", v reálu je pri na tom podobně... tajemné, jak cesta domů přes osvětlený hřbitov. Lou má jaksi bráchu, který ho navštěvuje v různých časových intervalech. No a jeho brácha je takový malý sadista, který by si rád do něčeho praštil a jelikož Lou má rád něžné pohlaví, brácha nemá jinou volbu. Snažím se dneska fakt slušně a proto, absolutně jsem se z toho málem to. Casey a jeho hlas mě málem unudil k smrti. Snad záměr?! 3/10 ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Casey Affleck hrál výborně úlisného hajzla už v Zabití Jesseho Jamese... a v tomhle snímku je ještě o stupeň lepší. Brutální scény vražd dosahují takového naturalismu, na jaký sme zvyklí spíše z japonské kinematografie. Panenka Jessica Alba se po těhotenství opět vrací na plátno, tentokrát rolí prostitutky, která se nechává mlátit jak žito... a moc ji to sluší... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Všechno jen ne sympatický mladý Affleck v roli, pro kterou se dokonale hodí. Odznakem chráněný, násilník, zbabělý vrah, křivák. Skvělý je ten retro feeling, hodně působivé byly výpady vůči ženám, ale výsledku nějak nevím, co si o tom mám myslet. Zdálo se mi to podivně zapletené a strádající díky mému neoblíbenci v hlavní roli (i když na něj byla jak šitá). ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jima Thompsona. (Terva)
  • Je zajímavé, že o zfilmování tohoto příběhu se zajímali mnozí režiséři a v plánech figurovala ta nejslavnější jména filmového nebe. Z nejrůznějších důvodů ale vždy z realizace sešlo. Poprvé se plánovalo natočení už v 50. letech, kdy měli hrát hlavní postavy Marlon Brando a Marilyn Monroe. Po smrti Marilyn byl ale projekt zrušen. V dalším plánovaném projektu v 80. letech měli hrát Tom Cruise, Brooke Shieldsová a Demi Mooreová. Ani ten se ale neuskutečnil. A do třetice měl zájem Quentin Tarantino, plánoval natáčení s Bradem Pittem, Umou Thurmanovou a Juliet Lewisovou. Projekt byl odložen po 11. září jako příliš brutální. (Zdroj: HCE)

Reklama

Reklama