Reklama

Reklama

Vrah ve mně

  • USA The Killer Inside Me (více)
Trailer

Kontroverzní kriminálka Vrah ve mně režiséra Michaela Winterbottoma, natočená na motivy knihy Jima Thompsona z 50. let, vypráví příběh dvojího života šerifova zástupce Lou Forda z malého texaského města. Charismatický, skromný mladík má temnou stránku – nenávist vůči ženám. Tak postupně odhalujeme, že se jedná o nebezpečného psychopatického sériového vraha. Ve filmu černějším než film noir se ukáže, že temné tajemství nemá pouze Lou... Podle režiséra jde o napínavý příběh, jenž vybízí k zamyšlení nad formami lidského násilí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (198)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Celkem hodně divný pokus o noir, který má možná v hlavní roli výborně hrajícího Caseyeho Afflecka a manipuluje s celkem dobrou atmosférou 50. let, ale jinak je režisérsky celkem nevyvážený. Navíc příběh mi přišel docela slabý a i přes Aflleckův působivý výkon jsem se hlavní postavě nedostal pod kůži ani trochu. Což je v tomto případě docela problém. Režisér to navíc nemá pevně v rukou a střídají se zde zajímavější pasáže s poněkud nudnějšími. 50% ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Krom totálně wtf CGI v ohni velmi dobrá a doslovná adaptace působící stejný problém, jako Thompsonova kniha. Vůbec je zajímavé, jak bezpocitově se Winterbottomovi povedlo film natočit (i to násilí je podivně nešokující). Bez znalosti knižní předlohy může pochopení charakteru Lou Forda i děje působit problémy (a soudě dle komentů na imdb také působí). Zatímco výsledným feelingem Winterbottom prokazuje, že Thompsonovi rozumí, scénář je z hlediska orientace v ději absolutně nezvládnutý. Pro fanoušky knihy ryzí potěšení, pro ostatní motivační křížovka, která nemá řešení. ()

Reklama

rowdys 

všechny recenze uživatele

Killer Inside Me je film, ktorý bez znalosti predlohy vôbec nefunguje, aspoň teda nie v podobe, ktorú dal dokopy Winterbottom. Bavilo ma sa na to pozerať od začiatku do konca, pretože som naivne veril, že príde moment, ktorý vysvetlí Affeckovu motiváciu, lebo hoci flashbacky všeličo naznačili, ani v jednom prípade samotné pohnútky nejustifikovali. Aký-taký šmrnc tomu dávala aspoň dobová atmosféra a keď sa zamyslím, tak noir bol to jediné, prečo som si film vlastne chcel pozrieť. Aspoň v tomto smere vôbec nesklamal. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Velmi doslovná adaptace, i když jsem některé důležité věci postrádala a některé mi přišly naprosto zbytečné. Nejdůležitějším prvkem knihy je nevyzpytatelnost hlavní postavy a její celková složitá osobnost, kterou ale film vlastně skoro neukáže. Casey Affleck je jako vždy vynikající, jenže scénář mu prostě nedovolí prodat celý potenciál jeho postavy. Kdybych měla citovat Eberta: "The dominant presence in the film is Lou Ford, and there just doesn’t seem to be anybody at home." ()

3497299 

všechny recenze uživatele

Vrah ve mně je sedmnáctý celovečerní snímek Michaela Winterbottoma. Svým ztvárněním se jasně hlásí k filmu noir, který je ovšem díky explicitním násilným scénám nebývale ponurý. Tématika psychopatických zabijáků a masových vrahů má tradici jak v exploatační “brakové”, tak v kriticky víceméně kladně přijímané části kinematografie. Vrah ve mně si je ovšem svých vyprávěcích strategií a tematické tradice dobře vědom, nelze se tedy ubránit pocitu, že spíš než “upřímnou výpovědí” upoutává cynicky chladným pomrkáváním na poučeného diváka. Recenze na indiefilm: http://www.indiefilm.cz/2011/06/27/dvd-vrah-ve-mne/ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (7)

  • Snímek byl natočen na motivy stejnojmenného románu Jima Thompsona. (Terva)

Reklama

Reklama