Reklama

Reklama

Ricky

Trailer 2

Obsahy(1)

Když Katie (Alexandra Lamy), obyčejná žena, potká obyčejného muže Paca (Sergi López), stane se něco úžasného a zázračného – je tu příběh lásky. Z tohoto svazku se pak narodí mimořádné dítě - Ricky. (ninon)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (54)

claudel 

všechny recenze uživatele

Francois Ozon, jako u nás Vladimír Michálek, se může pochlubit pestrostí žánrů. Každý jeho film se zabývá zcela odlišným tématem, než film předchozí, což Ricky nadále potvrzuje. Po biografii věnující se životu fiktivní spisovatelky milostných románků tu máme příběh létajícího dítěte. Na slavnostní předpremiéře pan režisér popisoval, že když přečetl povídku, která se stala předlohou pro Rickyho, byl natolik uchvácen, že se rozhodl ji převést na filmové plátno. Ve mně Ricky vyvolal stejné pocity jako Ozonův dřívější film Bazén. Myslím si, že nechává na divákovi, aby si vytvořil obrázek sám a odnesl si z kina pointu dle vlastní fantazie a intenzity duševního světa. ()

Karush 

všechny recenze uživatele

Ťažko prijateľný a na jedno pozretie úplne postačujúci film. Možno sa zdá, že film neposkytol takmer nič, ale vskutku obsahoval tvrdý, no aj zázračný život obyčajnej rodinky s neobyčajným Rickym. Treba sa od príbehu MAXIMÁLNE odpútať a uvedomiť si symboliku tohto filmu a okrídleného zázraku a možno vtedy tento film môže získať nevšednú hodnotu. ()

Reklama

MUNRO 

všechny recenze uživatele

Z velice zajímavého,klasicky francouzského dramatu v úvodní čtyřicetiminutovce se vyklubala nehorázná kravina.Dítě,kterému narostou hnusná drůbeží křídla a její matku to ani trochu nepřekvapí?Když začal malý okřídlenec poletovat v supermarketu a zaměstnanci ho začali chytat,jako-by lovili holuba,nestačil jsem kroutit hlavou nad tím,s čím jsou dnešní režiséři schopni přijít.Tohle už je moc...Jedna hvězda za logické sociální drama z úvodu filmu a za Sergiho Lópeze,který svůj potenciál projevuje zdatně v každém svém filmu.A to i v takovém obludáriu,jako je toto... ()

decay 

všechny recenze uživatele

Sociálna dráma u ktorej prvý raz vidím použitie “fantaskného“ prvku. Nie je tu nič nasilu a tak všetko vyznieva veľmi prirodzene, až na občas dosť nepravdepodobného vývoja scenára na základe niektorých rozhodnutí postáv. Celkovo je však jasný zámer poukázať na konanie rodiča – matky v situácii keď je jej dieťa nejakým spôsobom “postihnuté“ a taktiež na citové rozpoloženie pri vyrovnaní sa s jeho stratou. Zaujímavá a veľmi netradičná paralela. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film, který je pro mě velkou neznámou. Líbil ale zároveň mi tam stále něco chybělo. Na jedné straně se mi líbilo prostředí, v kterém se snímek nacházel a celkový děj filmu, ale něco mi tam stále vadilo. Rozhodně musím říct, že film byl pro mě velkým překvapením a něčím, co jsem neviděla. Závěr, který je pro každého zamyšlením také nezklamal...:) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Inspirací pro natočení filmu se pro Francois Ozona stala povídka Moth anglické spisovatelky Rose Tremain. (claudel)
  • Postavu dětského hrdiny Rickyho si zahrály čtyři děti. (claudel)

Reklama

Reklama