Reklama

Reklama

Rock ze střední

Trailer

Středoškolský outsider Will se spřátelí s dívkou, která na škole patří mezi nejoblíbenější. Prapodivnou dvojici svede dohromady jejich láska k hudbě, přidá se k nim i podivínka Sam a společně založí rockovou skupinu, s níž se přihlásí do hudební soutěže...  Když se mladík jménem Will přestěhuje s matkou do New Yersey, nezná nikoho. Na střední se spřátelí s podivínkou Sam a překvapivě i se školní hvězdou Charlotte. Charlotte se rozhodne společně s Willem a Sam založit kapelu, která by vyhrála v obří bitvě hudebních skupin, a zároveň se tak pomstít Charlottinu ex-příteli a jeho skupině "muzikantů". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (136)

Marys 

všechny recenze uživatele

Dalo by sa povedať, že to bol taký High School Musical prístupný ľuďom, ktorí nie sú čisto len do popmusic. Aj napriek ošúchanej zápletke, hyperpredvídateľnému záveru a niektorým vážne absurdným záležitostiam musím povedať, že film sadol ako riť na šerbeľ k môjmu aktuálnemu psychickému rozpoloženiu a pozrel som si ho rád. Asi bol skrátka dobre natočený. ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Role Lisy Kudrow skvělá! Jinak ale docela slabota. A divím se, že byl David Bowie ochotný se v něčem takovém objevit, protože z hudbeního hlediska to bylo taktéž poměrně slabé. Ať přemýšlím jak chci, kromě Lisy Kudrow mě tam vážně nic nezaujalo. Troufám si říct, že z "teenage filmů" je mnoho lepších. ~(1,8)~ ()

Reklama

ThomasCrown 

všechny recenze uživatele

K filmu som pristupoval s rezervou už len kvôli niektorým komentárom tu na fóre. A som rád, pretože ma veľmi príjemne prekvapil. Po celý čas som mal pocit príjemnej indie atmosféry a hoci som skôr priaznivcom starého rocku ako toho moderného či ska, použitá hudba bola veľkým prekvapením a príjemne ladila s rytmom filmu. Už počas sledovania som vedel, že film ocením štyrmi hviezdičkami, ale po perfektnom závere s Vanessou bez hviezdičky Disney s kľudným srdcom pridávam aj piatu a radím ho tak na svoje zvláštne miesto. ()

Trifi 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je pro mě dalším jasným důkazem, že vnímání filmů prostě nemá logiku a stejně jako hudba nebo třeba požitek z jídla je to ryze subjektivní a krásně niterní záležitost. Muzikál ze střední jsem protrpěla, na Camp Rock bych už sice neflákla nálepku s varováním ministra zdravotnictví ale taky žádná sláva, ale "ze stejného těsta upečený" BandSlam mě přesto velmi mile překvapil. Což dosvědčuje pravdivost otřepaného přísloví, že když dva dělají totéž není to totéž... Samozřejmě, ani BandSlam se nemohl vyhnout několika více či méně trapným klišé, ale divákovi při tom rozhodně necukají koutky úst tak jako při jiných žánrových "skvostech". BandSlam měl prostě velkou kliku na onen neuchopitelný "faktor X" díky kterému z něj sálá vlna pozitivní energie a leccos mu tak odpustíte... Casting je divácky velmi vděčný - vždyť Lisu Kudrow musíme hltat vždy a ve všem a Vanessa se s Alyson předhání v tom, kdo je sladší... A k tomu jako třešnička na dortu David Bowie, jehož účast je sice okleštěna na nezbytné minimum, ale díky zajímavé scénáristické berličce se proplétá celým filmem... Jediným opravdovým negativem (možná spíš prokletím) filmu tak jsou názvy. A to jak přímo ze scénáře, tak ty z druhé ruky od distributorů. Nemůžu si pomoct, ale název kapely "Nemůžu dál, jdu dál" je prostě OTŘESNÝ. Onen rádoby "hlubokomyslný podtext" mě o parník minul a ikdyž se tváří nesmírně cool a oduševněle, pro mě je to jen a jen kýč bez smyslu a názvu. No a další várku smůly s názvoslovím naložil český distributor, který se chtěl svést na úspěchu Muzikálu ze střední a nechtěně tím způsobil, že značné procento potenciálních diváků tomuhle filmu ani nedalo šanci... Geniální a nedosažitelná Škola ro(c)ku je přece jen jiný level (i trošku jiný žánr...) ale BandSlam je v rámci hudebních teen-filmů jasný nadprůměr a aranž závěrečného songu je vymazlená lahůdka. ----- Hodnocení: 75% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Milý Davide Bowie, jmenuju se Will Tailor ( Gaelan Connell ).Milý Davide Bowie...je pondělí a já se chystám do nové školy. Milý Davide Bowie je to až moc jednoduché, změnit školu a hned mám dvě holky, novou kapelu a velký úspěch...tak to v životě určitě chodí. Milý Davide Bowie tak jsem se s tím popral a zatloukl jsem strach do hudebního pódia. Milý Davide Bowle " Nemůžu dál, jdu dál ", tak se jmenujeme. Milý Davide Bowie, co myslíš, jak dopadl BandSlame ?- http://www.youtube.com/watch?v=q-D5nMBz1U8 - Vyhraje " I cant go on, ill go on " ? Milý Davide Bowie Jader a Marduk to nebyly jen tak nějací školní břídilové. Milý Davide Bowie koho mám milovat ? Charlotte ( Aly Michalka ) nebo Sa5m ( Vanesa Hudges ). Milý Davide Bowie ve filmu hrají i tvé písně - " Rebel, rebel ", " Changes ", " Star ". Milý Davide Bowie jsou tu však i jiné songy - " Don´t look bach " od Micka Jaggera, " Famme Matale " od The Velvet underground & Nico, a hlavně " I want you to want me " Ricka Nielsena v podání I can´t go on, ill go on se zpěvačkou Aly Michalka nebo " Amphetamine " Steveho Wynna také v podání kapely Nemůžu dál, jdu dál...a další a další songy a možná přijde i David Bowie. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (11)

  • Všechna hudební čísla jsou náhrána a nazpívána herci až na kytarové party Vanessy Hudgens a Scotta Portera a klavírní pasáže Lisy Chung. I přesto, že se Vanessa a Scott naučili, jak zahrát své songy, nakonec vše za ně nahrál kytarista Jason Mozersky. (becki_tu)
  • Původní název filmu byl Will, potom to měl být Rock On a nakonec z toho vznikl Bandslam. Do kin šel pro změnu pod názvem Tiger Station. (Avalon820)
  • Konečné obsazení rolí se hodně lišilo od původních představ filmařů. Bena (Scott Porter) si měl zahrát Cody Linley a Willa (Gaelan Connel) zase Liam Aiken. (Avalon820)

Reklama

Reklama