Reklama

Reklama

Poznáš muže svých snů

  • USA You Will Meet a Tall Dark Stranger (více)
Trailer

Obsahy(1)

Romantická komedie, vypovídající o manželství, rozvodech a nevěře... Hořkým humorem ilustruje, jak lehké je pro naše iluze ze sebe dělat blázny. Vášně, touhy, sny, neklid i stres vykolejí v životě nejenom manželský pár Alfieho (Anthony Hopkins) a Helenu (Gemma Jones), ale i jejich dceru Sally (Naomi Watts) s manželem Royem (Josh Brolin). Poté, co Alfie opustí Helenu, aby dohnal své mládí a věnoval se energické, svobodomyslné dívce na telefonu jménem Charmaine (Lucy Punch), se Helena odvrací od racionálního přístupu k životu a řídí se praštěnými radami kartářky. Sally, nespokojená ve svém manželství, se zamiluje do pohledného majitele galerie Grega (Antonio Banderas) a její manžel Roy, nervózně čekající na reakci na svůj první rukopis, se zblázní do tajemné ženy Die (Freida Pinto), kterou pozoruje z okna svého bytu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (371)

dopitak 

všechny recenze uživatele

O kousek lepší než Whatever Works ale slabší než Vicky Cristina Barcelona a Cassandra's Dream, kde jsem (v posledním jmenovaném) vůbec prvně začal Woodymu přicházet na chuť. Do poznané filmotéky už můžu zařadit i několik kousků z Allenovy starší práce (jeho ještě herecko-režisérské nebo dokonce i jen herecké období), a jednou, jednou snad zkouknu všechny jeho filmy. Ve "Vysokém cizincovi" nepřekvapí než možná zbytečný motiv Alfieho "druhé (viagrové) mízy a jak to dopadlo", jinak sem všechno skvěle pasuje, všechny osudy jsou vykresleny přesně podle pravidel filmově reálného života. Woody tentokrát nechal odpočívat Scarlett i Penélope a "nasadil" další horkou krásku, mladičkou Freidu (kterou už celý svět znát z multioskarovky Milionář z chatrče). Ó Půlnoci v Paříži, nastaň! ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„It is a tale. Told by an idiot, full sound and fury. Signifying nothing.“ Macbethovo nihilistické mínění o životě se zrcadlí v Allenově tragikomedii, kde láska intenzivně dává a potměšile bere a nespokojenost představuje ohaře na stopě mnohdy iluzorního štěstí. Poznání, že nejvíce šťasten je ten, kdo se nechá vést slepou vírou, pak posvětí celkový cynismus a otevřené konce. Anthony Hopkins si báječně užíval roli „starého vola" a chvílemi mi připadalo, že tam záměrně vpašoval i některé prvky z hereckého projevu pana režiséra.. ()

Reklama

Payushka 

všechny recenze uživatele

Velke promrhani velke myslenky - iluze je lepsi nez leky. Ne kazdy romanek tu dopadne dobre, ne kazdy zivotni sen tu dopadne dobre a z koutku se na nas potouchle smeje Woody: "I vy jste takhle zoufali. I vy takhle snite, prijde deziluze a jste v koncich. Chaachaaaa." Jenze po dialogove strance to je nijake, allenovsky humor tu proste neni, film nikde nezacina a nikde nekonci. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Woody natáčí stále neúnavně… jen už trošku unavuje. Vysoký tmavý cizinec je o něco vážnější než ostatní allenovské vztahovky, s označením komedie bych byl opatrnější. Podobně jako v Manželích a manželkách se větší serióznost projevuje lehce nervnější, byť ne vyloženě labilní kamerou. (Z formální stránky dále zaujmou nanejvýš dlouhé záběry, dané však především Allenovou nechutí natáčet příliš složitě.) Vyprávěn je film svižně a srozumitelně, nikoli světoborně, zapojení vypravěče vyznívá zejména jako autorova snaha o usnadnění práce, podstatné obstarávají scénář a herci. Scénář průměrný, bez jediné hlášky, kterou bych měl chuť citovat, a ve své „osudové ironičnosti“ zůstávající daleko za Match Pointem, jenž ideu „padesát na padesát“ zpracovává mnohem důsledněji. Herci nadprůměrní a dodávající filmu šmrnc a vtip i tam, kde zní bezkrevné hlášky a obehrané životní pravdy. Budiž Allenovi přičteno jako plus upozadění sebelásky – jeho jasně čitelné alter ego v podobě neurotické postavy chybí. Mám však nedobré tušení, že se nejvíce zhlédnul v postavě Heleny, která celý film otevírá. Je to přitom postava přecitlivělá, hysterická, sebestředná a bez smyslu pro humor. Snad Woody příštím filmem dokáže, že sám takový ještě není. 60% Zajímavé komentáře: ScarPoul, rowdys, marvan, uiu ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Woody Allen prostě umí a na jeho pozdních filmech si pochutnám stejně jako na těch starších. You Will Meet a Tall Dark Stranger je komorní tragikomedie, která by se snad více vyjímala na divadelním pódiu, ale působí nakonec stejně dobře i na plátně. Herci opět skvělí, sice mi neurotický charakter Woodyho Allena trochu chybí, stejně jako ostřejší satirický humor, ale celkově příjemné pokoukání... ()

Galerie (65)

Zajímavosti (10)

  • Jedná se o první film v režii Woodyho Allena, který nepomáhal produkovat Charles H. Joffe. Po téměř čtyřicetileté spolupráci Joffe zemřel v červenci 2008. (novoten)
  • Keď mladý tréner masíruje Hopkinsovu ženu, môžete si všimnúť, že v každom zábere má ruky na jej nohe položené inak. (Johnny.ARN)

Související novinky

Woody se stěhuje do Paříže

Woody se stěhuje do Paříže

04.03.2010

Po Barceloně a Londýně se jeden z nejpilnějších režisérů současnosti přesouvá do francouzské metropole. Jeho nový film, který začne natáčet v létě, jako obvykle nemá název a zápletka je držena v… (více)

Reklama

Reklama