Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Brendan Young a Darryl Jennings vyráží spolu se skupinou školních přátel na výlet k jezeru Arrowhead. Chtějí tam oslavit narozeniny své kamarádky. Když dorazí na místo, zjistí, že se za nevyjasněných okolností začínají jeden po druhém ztrácet. (LIVINGDEAD)

Recenze (44)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Kontroverzný hudobný producent, manažér R & B interpretov a rádobyrežisér Chris Stokes tentokrát dostal chuť prezentovať sa prostredníctvom hororového žánru. Stokes však mimo iného zlyhal najmä ako scenárista, chovanie ústredných postáv a celý dej Somebody Help Me sú totiž tak hlúpe, že to pôsobí imbecilne aj v rámci nenáročných kritérií nízkoropočtového hororového marastu. Aby som však iba nekritizoval, občasné "hosteloidné" mučeníčko celkom ušlo a pobavila ma aj scéna v ktorej, ochotný ujo zastal a doslova nanútil odvoz dvom mladým Afroameričanom s gangsterským výzorom, kapucňami na hlavách a baseballovými palicami v rukách, ktorí si mašírovali nočnou cestou v zapadákove... tým dvom černochom to neprišlo moc podozrivé, zrejme si domnievali, že vyzerajú ako slušní stopári, ktorým dobrosrdečný vidiecky vodič proste za žiadnych okolností neodolá :) ()

Petulka88 

všechny recenze uživatele

Tady platí 2 naprosto jednuduché rovnice. Černí = hrdinové. Bílí = oběti, hlupáci, vrazi, zabedněnci a slaboši. Navíc, pokud Vám vadí nelogické chování postav v hororech, tak se Chatě smrti obloukem vyhněte, protože tvůrci to dohnali do naprostého absurdna. Dál se tady vykrádají známé horory jako na běžícím pásu: snové sekvence s blonďatou holčičkou v bílém, která zpívá strašidelnou říkanku jako by byly vystřižené z Noční můry v Elm street, hudba zase těžce kopíruje Halloween... A když už jsme u té hudby, nemůžu si pomoct, ale Hip-hop se prostě k hororu absolutně nehodí. Násilné scény jsou tu jen na efekt a naprosto se míjejí účinkem. Normálně bych u scény s trháním zubů nebo nehtů opravdu trpěl, tady mě to z dřímoty neprobudilo. A ještě by mě zajímalo, kterýho blba napadlo tuhle kravinu natáhnout na 100 minut... ()

Reklama

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Typický, podprůměrný horor s naprosto typickou zápletkou a i průběhem děje. Partička zmixovaná jako černí a bílí se chovají dost iracionálně, hlavní záporák má chabý motiv a je defakto nesmrtelný. Vše dorovnáno celkem čtyřmi až krutě exploitativními scénkami. Toť vše. Jednou vidět stačilo. 30% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poslední dobou se začíná objevovat stále více afroamerických režisérů, kteří se snaží uplatnit v jakémkoliv filmovém žánru. Což o to, když mají jejich filmy potřebnou úroveň, tak se na ně mile rád podívám, ale když se na ně zaměří DVD edice je potřeba trochu zapřemýšlet, zda se nebude jednat o ztrátu času. Bohužel ani tentokrát nejde o žádné velké překvapení a film nedosahuje ani průměrných kvalit. Co by jsme taky chtěli od režiséra, který se převážně věnuje točení komedií. Jenže zde se rozhodně moc bavit nebudeme a už vůbec zde neshlédneme žádnou převratnou hororovou podívanou. Jakmile začala první psychopatova operace, jen jsem se utvrdil v tom, co jsem tušil už dávno předtím. Tedy, že tu nic moc zajímavého k vidění asi nebude. Podivné třepaní kamerou a rozmazaný obraz tak měli jen ututlat tvůrčí neschopnost a především malý rozpočet. Pozorný divák si však nemůže nevšimnout té uměliny, která smrdí všude okolo. Umělé „gore“ efekty, umělá krev, nelogické chování postav, nelogické chování vraha, atd. Přiznám se však, že jsem zde shledat i několik velice zajímavých prvků, které mě zřejmě udrželi při životě a já to nezalomil. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mohl to být dobrý horror, kdyby tam byla špetka napětí, více krve apod. Klasická vyvražďovačka. Černí na chatě v lese a v okolí pobíhá psychopatický vrah - plastický chirurg. Chirurg pracuje doma. A tak například oskalpuje blondýnku a černovlásku a černovlásce pak přišije blonďaté vlasy i s kůži. Prostě takový kadeřník amatér. Navíc se všude plete malá holka. Její roli jsem však nepochopil.... 40% ()

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v lalifornském Twin Peaks. (Terva)

Reklama

Reklama