Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Tak pojďte vy staré kůže, dám vám čípek! '' :-) --- Už jsem si párkrát koupil nějaké DVD v pošetce jen proto, že bylo levné a že jsem očekával hrůzný zážitek (z filmařského hlediska). S přáteli si tyto filmy kategorie C rádi pouštíme na chalupě a královsky se u těch filmů bavíme. Zombie Apokalypsa však velmi mile překvapila a to už od prvních minut. Frantíci vsadili na originalitu a řekl bych, že to byla volba dobrá. Celé pojetí mi tak trochu připomnělo také Francouzský film - The Nest. Také tam musí kooperovat dvě skupinky lidí, kteří by si za normálních okolností šli po krku. Film je nabitý akcí a prakticky se celý odehrává v jenom vybydleném věžáku na jakémsi předměstí velkého města. Když pak v noci napadne město nákaza, stane se věžák krátkodobou pevností a posledním místem odporu. Moc mně bavila i postavička veterána z Indočíny. Tvůrci nebyli nijak útlocitní a obětují zombíkům jednoho hrdinu za druhým. Ti sami nejsou žádné ohnilé mrtvoly, ale vypadají celkem čerstvě na rozdíl od podobných filmů. Je to logické, nákaza propukla náhle a krom kousanců a krvavých šrámů po zabití nebo od jiných obětí něměli zombíci čas na žádné hnilobné procesy. Také se nejedná o žádná ploužící se stvoření, ale o zatraceně rychle běhající krvelačné bestie... Ač by se mohlo zdát, že právě toto bude filmu na škodu, já v tom cítit onen čerstvý závan čerstvého neshnilého masa a originality :-). Konec tak vlastně ani nepřekvapil, což je dobře ! Tři granáty. * * * ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý zombie horor z francúzskej produkcie. Má výborný príbeh o skupine policajtov, ktorí sa rozhodnú pomstiť vraždu svojho kolegu a priateľa a tak sa vydajú splniť túto krvavú úlohu do výškového domu, v ktorom gangstri sídlia, ale nevydarí sa im to, no čoskoro si uvedomia, že nastala zombie apokalypsa a tak policajti musia spojiť svoje sily s nenávidenými gangstermi, aby si zvýšili svoje šance v tejto neočakávanej a mimoriadne náročnej situácii. Spracovanie je celkom slušné, dej je úplne jednoduchý, v celom filme ide len o to, aby sa skupina ľudí dostala z najvyššieho poschodia výškovej budovy von, čo mi navyše ani nepripadá až tak moc logické, vzhľadom na to, že vonku to nie je o nič lepšie, ale to je to najmenej, hlavne, že po rýchlom úvode sa už začne hlavný dej, postupne sa dá zbližovať s rozmanitými postavami, keďže v úvode na to nie je čas, stále sa niečo deje, je to svižné a dostatočne zábavné, takže sa je na čo pozerať po celý čas. Akcie je tu pomerne dosť a som s ňou spokojný. Nie je ničím výnimočná a ani výraznejšie nápaditá, ale osobné strety pôsobia správne surovo, streľba je zase nadmieru krvavá, useknutých alebo inak zdeformovaných častí tiel tiež nie je málo, oceňujem slušnú rozmanitosť zbraní, takže svoj účel to splní. A najzaujímavejšia je asi celá záverečná akcia na prízemí. Inak o nejakú atmosféru tu vôbec nejde, nejaký náznak je možno v jednej scéne a nie je to ani výraznejšie napínavé, ale dobre to funguje aj tak. Herecké obsadenie je na tom dobre, získali si ma hlavne obaja vodcovia, teda policajtov a aj gangsterov, bavila ma aj postava veterána, ale nesklamú ani zvyšné postavy. A chválim ich aj za hlášky, je ich tu plno a mnohé sú výborné. Réžia a technická stránka sú skôr len priemerné, ale na takýto surový zombie film to stačí. La Horde je vydarené akčné zombie béčko, ktoré samozrejme nemá na tých najlepších predstaviteľov tohto žánru, ale bavil som sa nadpriemerne a za posledné roky sa jedná asi o najlepší zombie film, aký som videl. 76% ()

Reklama

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zopár extra drsných polišov a gangstrov a jeden dôchodca (veterán z Indočíny) v slumovom činžiaku obklopenom zombie apokalypsou. Scenár nestojí za zmienku, hrdinovia sú napospol nesympatickí a miestami to nie je dobre zostrihané, ale... Šlape to parádne a záverečná frajerina s mačetou v garáži a guľometom v úzkej pivničnej chodbe to u mňa takmer vyhnala na štvrtú hviezdu. Tá nekompromisnosť ma bavila. 7/10 ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že v rámci žánru se jedná o neskutečně skutečnou srandu. Nevím, jak film zní v jiném jazyce než v naší mateřštině. Dlouho si však nepamatuji, že by mě rozesmál už hlas jako takový bez ohledu na to, co daný člověk zrovna říká. Film je z mého pohledu čistokrevná komedie. Prvky hororu zde také jsou, ale jsou nekompromisně zahnány do kouta právě těmi komediálními. Ten stařík - veterán byl prostě úžasný. Ve filmu neexistuje taková ta hloupá, povrchní a zbytečná věc, které se říká kapacita zásobníku. Každý střílí tak, jak mu jeho prsty dovolují mačkat spoušť. Trošku mě naštvalo, že jsem si ze všech postav oblíbil dvě. Zbytku jsem přál bolestivou a hlavně brzkou smrt, protože mi tam dosti vadili. Kdyby bylo práci na zombících věnováno více času, tak by to také bylo určitě ku prospěchu. Příliš to nevadí. Alespoň nemusím dát 3* a hravě postačí 2. Milovníkům béčkových hororů se nebojím tento film vřele doporučit. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočne a komplikovane kritizovaný zombie clip " de France ". Je zrejmé , že " horda " sa plaví po vodách , ktoré rozvírila Milla J. so svojím Residentom a Danny B. k tomu prisypal svojich 28 dní. V dnešnej dobe sa toho kolo živých / mŕtvych veľa nevydupe -nehovoriac o tom , že cam / style je zaužívaný , až by som povedala - preužívaný , zabetónovaný a otravný zároveň , ak k tomu prirátam vzdialený , akoby Besson producent / feeling - tak je to len ďalší krvavý výlisok z továrne , kde sa rodia zombíci. Zombie tému nestíha už ani papá Romero ( no počkám si na druhý dych ). Fandím však každému jednému režisérovi , ktorý sa pustí do týchto mútnych filmových vôd. Čiže takto - je to pohodová sobotňajšia zombie noc ( pre Mňa ) - kryštálová 3ka ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)
  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)

Reklama

Reklama