Reklama

Reklama

Seance

(studentský film)
  • USA Séance
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Seance je krátký český horor o třech lidech, kteří se pokusí najít majetek zemřelé baronky pomocí spiritistické seance. Události té noci však naberou zcela jiný směr. Ve filmu se představí Klára Jandová, Marie Durnová, Zdeněk Julina a Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Že by nová naděje pro český horror? Na studentský film vůbec ne špatné, ovšem ti, co snědli Šalamouna, ho logicky roztrhali. Já naopak vidím příslib do budoucna a velmi se těším na chystané zfilmování Kingovy povídky Jsem brána. Noční nasvícení zámku mi připomnělo starého dobrého Argenta - kombinace modré a červené. A lekačky střídmé a v pravou chvíli - tedy nečekané. První cena - Hraný film Visegradu, Zlínský pes 2010, Nejlepší krátký film - Dark Carnival Film Festival, USA 2009, Nejlepší mezinárodní krátký film South African Horrorfest 2009 ()

Iroquaise

všechny recenze uživatele

školní cvičení...v dílčích momentech hezké, ale jako celek totálně rozbité...nebýt kameramana a Pavla Nového ( kterého si díky jeho výkonu začínám zpětně opravdu vážit ), tak by se to úplně rozpadlo...vyprávění postrádá základní vypravěčskou koherenci...napětí a atmosféra jsou hrozně chtěné...celé to působí skečovitě a vykonstruovaně...snaha o horor je mi v kontextu tuzemských počínů velmi sympatická...ale tohle mě fakt neuspokuje...a předběžně jsem velice skeptický vůči plánované kingovské adaptaci... ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Seance mě příjemně překvapila. Od Českého krátkometrážního hororu jsem takové napětí v celých 19 minutách opravdu nečekal. Atmosféra skvělá, režisér rozhodně věděl, co dělá. Promyšlené lekačky fungují víc než v celovečerních filmech a herecký výkon Kláry Jandové mě mile překvapil. Závěr už je jen lahůdka a další překvapení, které nám Robin Kašpařík připravil... 8/10 = 85% ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Naprosto nenápadité studentské civičení. Podle školního známkování: řemeslo za 2, produkce za 1, scénář za 3, tvůrčí vklad za 5, práce s žánrem nad rámec mechanického naplňování schémat za 5, lokty a schopnost mediální sebeprezentace za 1. Ceny ze zahraničních festivalů jsou hezká věc pro propagaci, jen škoda, že nejsou z nějakého prestižního festivalu a nemají tedy pražádnou váhu. V dnešní době přetlaku festivalů v každé Horní Dolní spadne cena do klína kdejakému filmu. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k prvním rozporuplným ohlasům mě Seance nakonec velice příjemně překvapila. Řemeslně zvládnuté, klasické žánrové postupy má pan režisér evidentně nakoukány, lekačky fungují, chtělo by se říct lépe než v řadě celovečerních zahraničních hororů. Jasně, není to nic, z čeho by vám spadla čelist, ale podívám-li se na stav současného českého profesionálního hororu (potažmo i filmu), nemůžu snad ani chtít od studentského filmu víc, než zde bylo předvedeno. Čtyři hvězdy dám velmi rád. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (4)

  • Film byl uveden na téměř dvaceti hororových festivalech po celém světě, včetně Hollywoodu, Kanady, Velké Británie, Mexika, Indie a dalších. (Bart)
  • V Seanci se na plátno vrací herec Pavel Nový, pro něhož je to vůbec první filmová role po téměř dvouleté nemoci. (Bart)
  • Film získal cenu za nejlepší krátký film v USA (Dark Carnival Film Festival) a Jižní Africe (South African HORRORFEST). (Bart)

Reklama

Reklama