Reklama

Reklama

Frozen

  • Velká Británie Frozen
Trailer

Skupinka fanúšikov snowboardu a ostatných zimných športov poblúdi v mrazivom počasí a bude sa musieť popasovať s bojom o prežitie. (tom88)

Videa (1)

Trailer

Recenze (513)

oje 

všechny recenze uživatele

Na tuhle zimu hádám dlouhé fronty na pomu. Je to vcelku příjemný film i předtím, než dojde na tu osudnou jízdu. Líbivý začátek a seznámení se sympatickými postavami rozhodně neurazí. A protože ve zbytku nebila do očí neschopnost hrdinů řešit situaci - naopak se chovali vcelku hodnověrně - a podařilo se obstojně divákovi distribuovat trauma a napětí ze vzniklé situace, svou šanci snímek určitě nepromrhal. Koukám na své prsty a nehty mi zdá se zůstali všechny, hrůza to ale byla slušná. Podobným snímkem o bezvýchodné situaci je Otevřené moře. Alternativa: Open Water, 127 Hours, Open Water 2: Adrift. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Tak mi napadá... prečo ty vlastne nemáš babu?“ Má to logické lapsusy, no hrdinami sú traja obyčajní tínedžeri a tak nie je ťažké uveriť, že nejako takto blbo by sa to mohlo naozaj stať. A to sa mi zdá strašne strašidelné. Takže som priestupky voči logike riešil, ale príliš ma netrápili. Neriešil som ani prehnanú dĺžku a z toho vyplývajúcu stratu tempa uprostred - dialógy ešte prepracované postavy nerobia, pán scenárista. Každopádne ma to pobavilo približne rovnako nepríjemne (čo je plus), ako tohtoročný THE REEF. Podiel na tom malo prevažne prirodzené herecké obsadenie (predovšetkým Emma Bellová) a niekoľko nepríjemných scén (objavenie tela, primrznutá dlaň). Viac v mojej recenzii na Recenzie.org. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

I přes originální námět, si režisér Adam Green při psaní scénáře neuvědomil, že řada vypjatých situací ve filmu bude vyznívat nechtěně směšně. A tahle skutečnost film dost sráží, nehledě na to, že úvod, ve kterém trojice přátel (debutující Emma Bell, Ashmore a Zegers) na horách mezi sebou vede plané kecy o ničem a následně usmlouvají s provozovatelem lanovky dobrou cenu místo permanentek, je zbytečně rozvleklá a nemine nás ani snowboarding. A pak se ústřední trojka začne chovat idiotsky. Provozovatelem lanovky jsou upozorněni na blížící se nepříznivé počasí a přesto ho večer ještě jednou přemluví, aby je vytáhl na kopec. Nějaký pud sebezáchovy u nich neexistuje a už vidím, jak někde na sjezdovce něco takového nějaký provozovatel připustí. A pak sehraje hlavní roli náhoda. Obsluhující u lanovky si prohodí místo s kolegou. Ten v domnění, že už nikdo na lanovce není, lanovku vypne a jde domů. A naše trojka zůstane v mrazu viset pěkných pár metrů nad zemí. Výchozí situace nesporně zajímavá, ale pak přišly na řadu převážně ony zmíněné komické vsuvky oscilující mezi komedii a parodií. Představte si, že se nešlo nesmát se při pohledu do půl těla zahrabaného Zegerse v umělém sněhu, jak má u těla přidělané evidentně umělé nohy, které si jako při skoku z výšky zlomil, až mu trčí kosti. Aby to nebylo málo, tak do toho z nedalekého lesíku přiběhnou vlci, on šíleně komicky ječí a oni ho roztrhají, ale skoro nic není vidět. Takových momentů je ve filmu víc, a pokud to režisérovi přišlo napínavé, tak mně to teda přišlo směšné. Nechtěně komické jsou často i dialogy, ale na druhou stranu zimu a mráz lze cítit až fyzicky a přimrzlá ruka k držadlu sedačky patří k tomu lepšímu, co drama z hor nabízí, ale jako horor bych to přímo neoznačoval. Sice filmem postupně prostupovala trýznivá až mučivá atmosféra vznikající z bezvýchodné situace, ale Green ji vždy nějak zásadně pokazil nějakou nepravděpodobnou blbostí, jako třeba útočící vlci nebo zcela vylidněná sjezdovka dopoledne za pěkného počasí. Frozen není optimálně zvládnutý film, ale přesto mě nenudil a vlastně jsem se u něj i nečekaně zasmál. 60% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Sympatické obsazení, relativně slušné teenage-pro zpracování. Jinak opět jeden veliký otazník nad konáním všeho a všech. Blonďatá kravička si s frajírkem osahává omrzliny a hrozně jí to bolí, přičemž si celou dobu ani nezkusí zapnout bundu přes tu svou uslintanou omrzlou hubu. Druhý borec skočí z cca osmi metrů a hrozně se diví, že si zláme obě nohy. Neznám účinky škodolibých ocelových lan, nicméně že by ručkujícímu člověku rozřezalo lyžařské rukavice i ruce na maděru lano o průměru několika centimetrů? Zvlášť když na něm týpek popolezl sotva dva metry? Dobrá, nevím, budiž. Dá se to překousnout stejně jako fakt, že obsluha lanovky celé zařízení během několika mála minut vypne, pozhasíná a jde na pivo, o víc se nezajímaje. Vlčí smečka, vozidlo pod lanovkou a scéna s utrženou sedačkou pro změnu působí jako laciné žánrové klišé. Více zamrzí nerozvinutí drobných podzápletek, které mohly situaci zpestřit - viz přimrznutá ruka. Dialogy jsou někde na pomezí snesitelnosti a otravnosti, hudba nevýrazná. Nejupřímněji z celého filmu vyznívá moment, kdy se blondýna rezignovaně pochčije... ()

liskam odpad!

všechny recenze uživatele

No to snad dělají prdel né...?? Jak někdo může takhle odfláknout film to nechápu, moc by mě zajímalo kterej vygumovanej debil měl na starosti technickou stránku filmu a který retardovaný děcko dělalo scénář. Oni si snad myslí, že diváci mají v palicích jen sračky a navíc nebyli nikdy v horách lyžovat a pokud ano, jezdily jen na pomách a kotvách. Kdyby tohle někdo udělal v 80tých letech, možná by se to tady u nás ve východním bloku chytlo, to jen málokdo z nás věděl jak vypadá sedačka (navíc by se tam i tahle filmová sedačka svým stářím hodila.) Ale v dnešní době by se takovéhle věci snad točit neměli né..? Navíc to "ztroskotání" je přímo k smíchu. Tolik náhod na jednou se snad nestalo ani v "celestýnském proroctví". Chtělo by se mi tu rozepsat o všech vyloženě debilních úsecích týdle slátaniny, ale jen na to pomyslím mám tep 200. takže vám pouza povím že jsem na tuhle hovadinu vydržel koukat pouze 47 minut. víc jsem psychycky prostě nevydržel. Za mě 15% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (14)

  • Jedným z mnohých problémov, ktorým museli tvorcovia pri natáčaní čeliť, je fakt, že režisér Adam Green má panický strach z výšok. (beso74)
  • Film byl natáčen bez použití CGI efektů či klíčovacího plátna a herci tak značnou část natáčení skutečně ztrávili na lanovce. (Hal_Moore)
  • Hlavní trojice je pojmenována po nejbližších přátelích režiséra Adama Greena. (Hal_Moore)

Reklama

Reklama