Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

petaspur 

všechny recenze uživatele

"My taky chceme do Kraje! Napřesrok zasejeme trávu v brankovišti ..." Slavoj Houslice je zkrátka ambiciózní klub. Všechny typy jeho hráčů i činovníků jsem při svém dlouholetém pobíhání po pažitu někdy potkal a činí mi velké potěšení si na ně zavzpomínat u obrazovky. Jsem rád, že při hodnocení tohoto seriálu se samo zpochybnilo mé přesvědčení, že většina zdejších uživatelů inkasovala za čtyři z tělocviku, při kombinaci slov NOVA - FOTBAL jim samospoušť mačká tlačítko odpad! a náhodně vybere jeden z připravených znechucených komentářů. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

V poslední době, kdy jsou naše české televizní kanály přehlcené splaškou českých nebo zahraničních stupidních telenovel byl tento seriál z produkce televize NOVA jediný, u kterého jsem si řekla, "škoda, že nemá víc dílů!" Úžasný námět, Olda Vetchý neskutečně zářil a jak naznačil Cival, v tomhle podal jednoznačný, oscarový výkon. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

To že tento seriál bude populárny aj za desať rokov, tak o tom som pevne presvedčený. Okresní: Přebor sa totiž nesnažil zachytiť žiaden svetový trend, ani byť úžasne originálny. On vsadil na tú atmosféru, na tú mentalitu ľudí, na ten každodenný život. Teda na to, čo je každému nejakým spôsobom známe. Ale hlavne skvelý výber hercov z toho robí kultovú záležitosť. Ondřej Vetchý je bezchybný. Najlepšia časť je Na váhu. Hosťovanie Ivana Trojana bol skvelý ťah. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

skvost mezi ostatními (pseudo)výtvory současné české seriálové tvorby, která exceluje v žánru výplach mozku tuctového diváka.. Přebor má atmosféru, jednotlivé zápletky jsou vtipné, postavy sympatické a dobře napsané a hořkosladké finále zanechá v divákovi upřímnou touhu po nášupu.. prostě palec nahoru a neskrývaná radost z toho, že i ve dnešní době může v našich končinách vzniknout kvalitní a chytlavý seriál :) ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Adolfe, ohrozil si kariéru…hodně z nás!“ Okresnímu přeboru jsem se svého čas obloukem vyhnul, až moc „smrděl hypem“. Teď, po jeho zhlédnutí, se mu musím zpětně omluvit. Opravdu je to vydařená zábava! Počáteční rozjezd ještě trošku dře, ale téměř s každým dalším dílem se kvalita seriálu zvedá. Sice se ani v pozdějších epizodách tvůrci sem tam nevyhnou nějakému tomu slabšímu vtípku, ale podařenější převládají. A hlavně ta pohoda, co z toho sálá. Určitě za to může kvalitní vykreslení života téhle „díry“. Ale především je to o postavách, ke kterým si člověk velmi rychle vytvoří silný vztah, a to ke všem. Od fanatika Jiřiny přes milovníka Adolfa, gamblera Ludvíka, později nastoupivší intelektuálku Ilonu až po epizodní hosty, ze kterých mě nejvíc odrovnal Trojanův Zenkl („No jo no, srdcař.“). A nakonec trochu hořký, ale jinak pěkný závěr. Solidní 4*, přiznávám, že mi budou hlavní hrdinové chybět. „Nikoho z vás samozřejmě ani nenapadne mi pomoct, co, vy kreténi!“ – „Ale jo, mě to napadlo, jenom sem prostě nechtěl Jirko, promiň.“ ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Jedná se o jedinou epizodu, která má ve svém názvu jméno postavy ze seriálu. (SONY_)
  • Během natáčení si herci neustále hráli s míčem. Když pak měli natáčet, byli často unavení. Proto jim režisér Jan Prušinovský bago s míčem zakázal. (ClintEastwood)
  • Režisér Jan Prušinovský přišel se svým nápadem nejprve do České televize, kde byl ale odmítnut s tím, že tento typ seriálu není to, co současní diváci chtějí vidět. (ClintEastwood)

Související novinky

Reklama

Reklama