Reklama

Reklama

Epizody(16)

Komediální seriál z prostředí venkovského fotbalového mužstva, který mapuje jednu fotbalovou sezónu fotbalového klubu SK Houslice. (oficiální text distributora)

Recenze (922)

El Pistolero

všechny recenze uživatele

Nejlepší porevoluční seriál? Spíš nejlepší tuzemský seriál od „Chalupářů“. A pro člověka, který žije na vesnici a zbožňuje fotbal, tak trochu splněný sen. Neskutečně přirozené, civilní a přitom vtipné. Výkony herců Vetchého, Novotného a Soboty jsou na Oscara. Seriál má navíc tu skvělou a velmi vzácnou vlastnost, že je díl od dílu lepší a lepší. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Okresní přebor je zřejmě nejlepší seriál televizní stanice Nova v její historii. Je těžké vlastně jednoznačně určit, jestli je to kompliment či pohana, každopádně v kontextu české porevoluční seriálové tvorby patří k tomu lepšímu, co bylo možno na televizních obrazovkách spatřit...na první ligu s Četnickými humoreskami či Bylo nás pět sice nemá nárok, televizní divizi či ČFL, tedy ligu třetí, ale ukope s přehledem. Okresní přebor má totiž několik hodně silných postů - na režii zkušeně kope sehraná dvojice Jan Prušinovský a Jakub Kohák, přičemž tvůrcem hry je především kameraman Petr Bednář, který dal obrazu tu pravou cool reklamní patinu, čímž ho silně odlišil od většiny české seriálové produkce a přiblížil ho produkci evropských pohárových soutěží. Tou pravou trefou trefou do černého byl také záměr tvůrců postavit osu seriálu většinou na jednoduchých, téměř reklamních gazích, a sladit tempo seriálu s tempem reklamních breaků, jak skladbou záběrů, tak zvoleným střihem. Scénář sice střídá slabé chvilky s těmi povedenějšími, hodně ale zachrání herci, především na liberu hrající Ondřej Vetchý. Slovník postav odrážející svou hovorovou povahou a velkou mírou vulgarismů realitu fotbalového prostředí sedí přesně a reálně je zobrazeno i fungování vesnického fotbalového klubu. Takovýhle zapálených amatérských fotbalistů běhají po Česku stovky...a je na ně obvykle stejně tristní pohled... Jsem zvědav, jestli přijde pokračování v podobě Okresní soutěže, jak to tak se seriály bývá... :-) ()

Reklama

Slarque 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl, že Nova přijde se seriálem, který budu chtít vidět celý? Se seriálem, ve kterém je zajímavější Luděk Sobota než Tatiana Vilhelmová! Kromě základního kádru tu byli i zajímaví hosté (s přehledem vede Ivan Trojan). Některé díly byly sice slabší, ale pořád to bylo aspoň na slušných 60%. Pro jistotu dodávám, že mé hodnocení patří původním šestnácti dílům (bůhví co přijde v budoucnu). ()

Psema 

všechny recenze uživatele

1) Půlhodina nezáživné hlušiny, kde se vcelku slušné (a nerušivě přisprostlé) dialogy "o ničem" vydávají za fotbalově-hospodský humor. Inu, je kam stoupat. 5/10 2) Výrazně lepší než posledně. Lepší zápletka dovede stejné divy jako šikmooký Maradona. 7/10 3) Zoufalé. Idiotská zápletka neobohacená takřka o žádný vtip, či jeho náznak (snad jenom buzerace po zápase potěšila), ale de facto doražená odporně vyhlížející Vilhelmovou, jejíž rádoby dilinka neroztahuje ani bránici, ani poklopce. Jenom nudí. 3/10 ()

gudaulin

všechny recenze uživatele

Má to být dosud nejlepší seriál z dílny televize Nova, ale sledování prvního dílu mě ani v nejmenším nepřesvědčilo o tom, že by stálo za to věnovat svůj čas sledování tohohle projektu. Tak jako o tom, jestli budete koukat na televizní film, rozhoduje prvních deset minut, tak i seriál nastavuje nějakou laťku, a ta z Okresního přeboru mi přišla docela nízko právě v tom nejzákladnějším, a to je scénář. Navíc prostředí fotbalu nejen v nižších soutěžích považuju za opravdu problematické a za jeden z mála úspěchů při výchově svého syna považuju, že jsem mu rozmluvil fotbal a přivedl ho ke karate, které má jako sport určitě zdravější morální klima a navíc ho může v životě i prakticky upotřebit. Nehodnotím ani procenty ani hvězdičkami, protože zůstalo u jediného dílu. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (75)

  • Tomáš Rosický měl hrát původně sám sebe. Tři dny před natáčením však volal Rosického agent, že známý fotbalista z rodinných důvodů nemůže natáčet. Místo něj se tu tedy objeví postava Tomáše Vápeníka, kterou hrál Lukáš Příkazký. Vápeník stejně jako Rosický hraje v Anglii a v reprezentaci nosí kapitánskou pásku a dres s číslem 10. Tuto skutečnost tvůrci seriálu i přiznávají vtípkem v závěrečných titulcích, kdy je Lukáš Příkazký uveden jako "Tomáš Rosi... Vápeník". (TomasSlach)
  • Žádný ze zmíněných fotbalistů (Ronaldinho, Robinho, Romário, Rivaldo) v době natáčení seriálu nehrál za tým, který herci zmínili. V roce 2009 hrál Ronaldinho za AC Milán a nikoli za Barcelonu, Robinho za Manchester City a ne za Real Madrid, Romário již ukončil aktivní kariéru a Rivaldo působil v uzbeckém týmu PFK Bunjodkor a již nehrál za Olympiakos Pireus. (ELBobes)

Související novinky

Reklama

Reklama